Reklama

Reklama

Rain Town

(studentský film)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Japonsko, 2011, 10 min

Režie:

Hirojasu Išida

Scénář:

Hirojasu Išida

Obsahy(1)

Diplomové video z Kyoto Seika University nás zavede do dětského světa v japonském deštivém městě. Film byl oceněn například na TOHO Cinemas Student Film Festival. (mr.filo)

Recenze (12)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvěle zvládnutá atmosféra filmu dokreslená velmi dobře zvolenou hudbou a spojená se zajímavou animací. Sice to může působit dosti depresivně, ale já se většinou usmíval a líbilo se - 8,3/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju déšť. Nejlépe v těch chvílích, kdy začne pršet po setmění a já sedím u okna, čtu knížku a do toho popíjím čaj.. A tenhle film, odehrávající se v deštivém městě ve mě dokáže vyvolat téměř totožné emoce a to díky výborné atmosféře, kterou na tak krátké ploše dokáže zajistit bubnování kapek vody na rozličné podklady za doprovodu klavírních tónů a také nádherá animace, která má v sobě něco z evropské i japonské školy (to je jen můj subjektivní názor proradné modroploutve, která prý ohýbá hřbety knihám, takové pomluvy). Možná to není natolik intenzivní na první pohled, ale na ten druhý je jich dost a dost, výborný úvod do, jak doufám, dobré kariéry filmaře. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

V jednom meste stále prší. Ľudia si už nepamätajú na doby, keď nepršalo. Spomienky sa strácajú vo víre času, a nahrádzajú ich nové... Krása. Spojenie perfekcionistickej kresby a animácie prostredia s extrémnym citom pre detail, úžasne vyvedených mestských exteriérov a jednoduchého príbehu s jemným náladovým hudobným podkresom. Audiovizuálne na veľmi vysokej úrovni, príbehovo nie až tak silné a pôsobivé, ale stále nádherne jednoduché a vťahujúce. Vyzerá to tak, že sa nám tu rodí nový Mijazaki so štipkou Šinkaiovej poetiky. 85% Video tu. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Blue Is the Coldest Color, povedali Japonci a nasadili si kapucňu. Melanchólia zhmotnená do tichých kvapiek dažďa a smutných tónov krehkého klavíra, sa snaží zapôsobiť podobne ako to zvykne robiť Makoto Šinkai. Ale obsiahnuté myšlienky ostávajú čakať v depe autorovej predstavivosti. Tá snáď nájde hnací motor v jeho neskorších počinoch, či už v podobe slov, ktoré tu absentovali, alebo epickejším príbehom a dostane sa tak k divákovi intenzívnejšie. Tentokrát som zastal na desať minút pod odkvapom jeho pera, no aj tak som nezmokol. A nepomohol ani fakt, že vonku máme takmer rovnaké počasie. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kráčať po daždi a zbierať stratené spomienky, nachádzať staré kamarátstva a blúdiť temnými uličkami kedysi pekného a veselého mesta je len špičkou ľadovca potenciálu, ktorý tento Ishidov počin obsahuje. Pevne verím, že vo svojej tvorbe sa raz do Rain Townu vráti, aby nám mohol vyrozprávať ďalší príbeh. Už len atmosférou značne presahujúce akýkoľvek potenciál krátkeho hraného filmu. Príjemné a ani nie tak smutné ako sa možno na prvý pohľad javí. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Prší, a prší, a prší....je zešeřeno a déšť šumí a uspává. Jedna babička klimbá doma v přeplněném bytě...když v tom...cosi na ni mezi spoustou věcí na stole mrklo. A déšť tlapká, tiše našlapuje, a ona je tou malou dívenkou, která jde ve žluté pláštěnce ponurým městem za babičkou. Najde velmi uzounkou uličku, kde z domů se táhnou spleti drátů a na zdech množství klimatizací. Kouká, pak ji projde.....a něco najde. Nádherný snímeček, kdy šumění deště se vám vryje pod kůži, klavírní motiv do hlavy a ta zvláštní, modrá a mokrá poetika pod víčka.....moc hezké. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Moc krásný, smutný, upršený filmeček o přátelství malé holčičky s opuštěným robotem. Skvělá melancholická atmosféra, nádherná hudba, moc pěkná animace. 8,5/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

výtvarně a animačně hodně povedené i atmosféra byla vystižená dobře. Jen to nemá hlubší podtext - takže jen příjemná krátká pocitovka. Pro mě lepší 3*. [ PŘÍBĚH: X /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že do 10 minut lze vecpat opravdu hodně. Vzpomínky o přátelství se prolínají v několika rovinách, jedna ze kterých (dominující deštivé město) zobrazuje nekonečnou odcizenost a smutek. Lidský prvek je zde podtrhnut barvami plášťů, další kontrast je podtrhnut prvkem nelidské, ale přesto živé bytosti. Melancholická hudba celému dílu dodává další rozměr a přesně ví, kde má skončit. ()

Movieaddict 

všechny recenze uživatele

Desetiminutový filmeček, který mě zaujal především melancholickým naladěním a překrásnou animací. Jeden by neřekl, že se jedná o studentský film. Vyznění příběhu je sice tak trochu jako od Disneyho, ale je to milé. ()

Reklama

Reklama