Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aurora, svéhlavá dcera váženého degustátora olivového oleje z kouzelného městečka San Damiano v jižní Itálii se vzbouří a uteče z domova bez povolení svého cholerického otce. Zakotví v katalánské Barceloně a stane se uznávanou fotografkou. Otec s dcerou spolu nepromluví 15 let. A kdyby Aurořina teta nezabalila jejímu otci do kufru Aurořinu adresu na jednu z jeho služebních cest, možná by se nesetkali dalších 15 let. Osud však rozhodne jinak a když se jednoho dne nic netušící Aurora vrátí domů, do svého barcelonského bytu, najde na kanapi svého otce, který z čekání usnul a chrápe na celé kolo. Od té chvíle čekají Auroru a její starou i novou rodinu pěkně klopotné chvilky. Otec totiž neví jednu důležitou věc - Aurora je už vdaná ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

dopita 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se toho odehrává a řeší spoustu. Vztah svéhlavého otce s dcerou, její lesbická orientace korunovaná manželstvím s jinou dívkou a do třetice snaha o založení družstva na výrobu olivového oleje. Plus několik dalších menších dějových liní, obohacených o několik epizodních svérázných postaviček. Jelikož se toho ve filmu děje hodně, má pořád co nabídnout a děj se pořád někam posouvá. Ale i tak se tvůrci nevyhnuli několika slabším (nudnějším) pasážím. Trochu ostřejší nůžky páně střihačovi by nebyly na škodu. Přesto se jedná o docela zábavnou komedii, kterou bůh ví proč česká televize odvysílala premiérově v 10 hodin dopoledne, navíc v pracovní den. To by mě zajímalo, kolik lidí se na to mohlo dívat. ()

R&omize 

všechny recenze uživatele

"-Ego. -Lego, to znám." To jsem si tak zase jednou zapnul k jídlu televizi a naštěstí nestihl vypnout dříve, než mě hned od začátku zaujal tenhle u nás premiérový italsko-španělský televizní snímek. Zkuste si představit to nejlepší ze "Slunce, seno, ..." bez Trošky a Helenky, na vážnější notu a s o pár úrovní lepším režisérem i scénářem. Máte? Tak máte skoro představu... :) No a třešničkou na dortu je tradiční dabing České televize ala lidově peprný Ota Jirák! Poučný příběh o dvou generacích, o vesnickém a městském způsobu života, o pesimistickém a optimistickém, tradičním i moderním pohledu na svět, o lásce v mnoha podobách, o kvantitě a kvalitě, o jistotě a šanci, o temperamentních a krásných ženách, někdy na venek, ale vždy zevnitř, o tanci, o zpěvu, o úhlu pohledu, o vděčnosti, o naději, o změně, o vytrvalosti, ... Člověk se až diví, kolik se toho do televizního filmu dlouhého jednu a tři čtvrtě hodiny vejde a přitom to má hlavu i patu a nic není samoúčelné. Velice příjemné překvapení, které by si rozhodně zasloužilo lepší vysílací čas. Na závěr si ještě dovolím reagovat na dopitův komentář: Vzhledem k tomu, že jen za dnešek k, v podstatě mrtvému, profilu filmu tady přibylo takových asi 7-9 hodnocení včetně těch našich, tak kupodivu možná i pár desítek lidí. Holt někteří chlapy i ženské se nějak do kupy po Velikonocích dát musí... ;) PS: Teď jsem si všiml, že to doporučovali dokonce i v "TV tipech dne" tady na ČSFD... :D ()

Reklama

Galerie (19)

Reklama

Reklama