Reklama

Reklama

Kingová

(seriál)
  • Kanada King
Kanada, 2011, 21x42 min

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Amy Price-Francis, Alan Van Sprang, Gabriel Hogan, Tony Nardi, Aaron Poole, Ari Cohen, Connor Jessup, Tom Butler, Romina D'Ugo, Rossif Sutherland (více)
(další profese)

Kanadský seriál Kingová přichází s odlehčeným mixem epizodických detektivních případů a vztahového dramatu. V centru stojí titulní postava seržantky Jessiky Kingové, ztvárněná charismatickou Amy Price-Francisovou. Cílevědomá, neoblomná a paličatá vyšetřovatelka dříve pracovala u oddělení vražd, kde díky své intuici, empatii a pozornosti k detailům, které jiným detektivům unikaly, patřila k nejlepším. Jenže její vlastnosti ji vedly ke konfliktu se zkorumpovaným nadřízeným, a k přeložení do policejního call centra. Nyní, po roce a půl si ji policejní šéf vybral jako novou velitelku jednotky pro vážné zločiny. Toto oddělení přebírá jiným útvarům žhavé a náročné případy nejrůznější povahy, které jsou ve zvýšené pozornosti médií a veřejnosti. S ohledem na to se jednotka pro vážné zločiny netěší mezi jinými složkami policie zrovna velké popularitě, ale jelikož Kingová vlastní oblíbenost u kolegů beztak vždy dávala až na poslední místo, má pro práci ideální předpoklady. Ty přijdou vhod, když na novém postu musí spolupracovat s bývalým vedoucím útvaru Derekem Spearsem i s jemu věrným týmem.
Ačkoli byla práce pro Kingovou vždy na prvním místě, má tato kariérní žena také svůj osobní život. Po několika neúspěšných manželstvích nyní snad již definitivně našla štěstí s Dannym Slessem, o několik let mladším detektivem z oddělení zbraní a gangů. Společně se nyní pokoušejí o dítě, což ale s ohledem na nový pracovní nápor nebude nic jednoduchého, a jejich vztah projde mnoha krkolomnými výkyvy. Jistou vinu na tom ponese také Spearse, kterému jeho nová kolegyně a nadřízená začne imponovat.
Seriál původně vysílaný na kanadské televizní stanici Showcase vnáší do žánru televizních detektivek nejen nový typ ústřední figury, ale s ní také důraz na profesní vztahy a především téma kariéry versus osobního či rodinného života. Hlavní přednost pak představuje ústřední představitelka Amy Price-Francisová, která s velkou mírou charismatu ztvárňuje energickou a svéhlavou ženu, jež se dokáže sebevědomě prosadit v mužském světě, aniž by při tom rezignovala na ženské přednosti. Každý díl staví Kingovou a její tým před nový případ, ale napříč jednotlivými epizodami se rozvíjí profesní i osobní vztahy ústředních postav. Odlišná povaha jednotlivých případů navíc hrdiny přivádí do kontaktu s různými policejními útvary, ať už se jedná o elitní oddělení vražd, organizované zločiny, protidrogové i sexuální zločiny. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skôr čisto priemerný seriál, ktorý je však známy svojím foot fetishom a že som si ho užil viac než dosť. Pomaly každých 60 sekúnd záber na nylonky a stilettá sexi ryšavej detektívky Kingovej v hlavnej úlohe. Seriál aby vybočil z priemeru sa snaží vsadiť práve na šteklivé scény s hlavnou postavou, ktorá istými náznakmi flirtuje hádam s každým. Navyše sa pokúša otehotnieť a tak pomaly v každej časti nejaká tá návšteva u gynekologičky s roztiahnutými nohami či nejaká tá sex scéna. Problém však je že ani tým nevybočuje z priemeru. To by musel byť už ozaj odvážnejší a od 18 rokov a sem tam ukázať niečo zakázané. U mňa 4 hviezdy, pretože ja som si užil Kingovej nôh viac než by bolo treba a navyše Amy Price-Francis je veľmi očarujúca a sympatická žena, preto som si ju ako detektívku v skutku obľúbil. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Poctivá detektivní práce...Měl bych jen dvě výhrady: 1) Schopnost Kingové říci vždy hlášku, kdykoliv a kdekoliv, což po chvíli ztrácí na jakékoliv zajímavosti, a 2) Snaha tvůrců ukázat divákům i "osobní život příslušníků sboru" což absolutně nefunguje...Jinak doporučuju ;) ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Dobrý nenáročný seriál mísící prvky detektivních seriálů a seriálů pro ženy. Hrdinkou je kariérní žena detektiv, které je přiděleno velení oddělení pro závažné zločiny, které přebírá případy od jiných oddělení. Vyprávění střídá detektivní linie se vztahy uvnitř oddělení a hrdinčiným osobním životem. Seržantka King jednak chce dokázat, že na post má, a chce dělat kariéru, současně má mladého manžela (také policista), s nímž plánuje rodinu. Seriál se vyjadřuje k tématům postavení žen ve společnosti, byť je pojímá veskrze povrchně a jednostranně. Výsledkem je série, která sice zdaleka nepatří mezi nejlepší co do propracovanosti detektivních scénářů (mnohem důležitější roli než spletitost pátrání má ve vyprávění vršení náhodných zvratů), ale rozhodně představuje vítaný příspěvek mezi seriály, které narušují dominanci detektivů-mužů. ()

terescz 

všechny recenze uživatele

Mozna je to spis krimi pro zensky, ale ja zenska jsem, takze 4*. Hlavni postava je totiz pekna zenska, co ma vzdy na vsechno trefnou odpoved. Jak uz to dnes byva, je to napul detektivka a napul vztahovka...to je skoda, za to je hvezda dolu. Kazdopadne postavy dalsich detektivu jsou velmi dobre, je to takovy ten tym podivinu a bavi Vas na to koukat. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jako kriminálka podprůměr. Jako oddechový seriál, kde hraje prim skvělá Amy Price-Francis a kde jsou kriminální příhody jen kulisa v pozadí, docela zábavné a co se týče dialogů občas trefné. V pohodě koukatelný průměr. 60% ()

Galerie (92)

Reklama

Reklama