Reklama

Reklama

Příběh odpadů

(TV film)

Obsahy(1)

Odpady jsou tíživým problémem moderní civilizace. Nejčatějším způsobem jejich likvidace je uložení na skládku. Jedna z největších a nejmodernějších v USA i na světě se nachází poblíž kalifornského Los Angeles v místě zvaném Puente Hills. V obřím areálu je třídírna odpadů, spalovna s elektrárnou a deponie. Denně se tu za přísných bezpečnostních a hygienických opatření zpracuje 13 000 tun komunálního odpadu, 900 tun asfaltu, 700 tun stavební sutě a více než 100 tun bioodpadu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který sice je zaměřen jen na jednu skládku, ale člověk se dozví mnoho zajímavého (elektřina a pohonné hmoty z metanu). Stopáž je odpovídající, ale jistá předzvěst budoucnosti je jen ve zkratce, tady by se dalo přidat nějakých dvacet minut navíc. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Jako osvěta dobré. Vymáchat hlavu v odpadcích jedincům, kteří vyhazují velké kartony, kusy polystyrenu a podobné věci do kontejneru se směsným odpadem! Jak bylo řečeno v dokumentu, základ problému spočívá v objemu produkovaného odpadu každým jedincem. ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o skládkování odpadu v USA (konkrétně skládka Puente Hills pro L.A.). Dokument (naštěstí bez nějakého zeleného alarmismu) popisuje proces svozu, třídění a zpracování odpadu a hlavně jeho ukládání na skládku od drcení, zavážení zeminou až po rekultivaci skládky. Nejzajímavější mi přišla informace, že po 36 letech byly noviny vytažené z hloubi skládky krásně čitelné (kvůli hutnění odpadu, zde chybí kyslík a tak se odpad nerozkládá, jak by se dalo předpokládat) a poučná byla i část o využívání metanu pro výrobu elektřiny a CNG. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama