Reklama

Reklama

Mortal Kombat: Legacy

(seriál)
USA, (2011–2013), 3 h 4 min (Minutáž: 7–14 min)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Webseriál Mortal Kombat: Legacy byl vytvořen jako reklama pro chystanou stejnojmennou hru. Seriál nás v devíti dílech seznámí s hlavními hrdiny Mortal Kombat universa. Seriál je prequel a jeho příběh se odehrává před všemi filmy a hrami.
Seriál režíruje Kevin Tancharoen, který se také podílí na scénáři a produkci. Původně vznikl pouze krátkometrážní film Mortal Kombat – Rebirth, který měl ukázat, že Kevin Tancharoen a jeho tým zvládnou i celovečerní film. S tímto filmem obíhal studia a internetové publikum z něj bylo nadšeno. (-Marc-)

(více)

Recenze (152)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Po MK: Rebirth bych Kevinovi Tancharoenovi nejraději dal peníze na celovečerní turnaj sám, po MK: Legacy už jsem opatrnější. Některé epizody sice berou dech (úvodní dvojdíl nebo Raidenova neblahá zkušenost), ale občas je to jenom o několika předvídatelných klišé a prkenně odříkaných dialozích. Navíc dost kolísá i atmosféra jiných světů, což hodně narušuje původně budovanou atmosféru realističnosti (alespoň do té míry, do jaké může Mortal Kombat realistický být). 2. série - 30% - Ignorace či přeobsazení postav z první sezóny dělají z předchozích epizod slepou uličku, ale ve srovnání s tímhle bych ji raději klidně viděl znova. Minule sice tempo haprovalo a leccos zůstalo nedopovězeno, druhá várka bájných eskapád ale kromě labužnického Shang Tsunga nabízí jen zbytečné dvojdíly (Kitana s Mileenou nebo Scorpion), zdlouhavé dialogy plné tupých replik a bohužel i minimum soubojů. Těch pár protahovacích cvičení mi nestačí ani na náznak kombatí atmosféry, ani na shovívavost nad tím, že i ty nejhlavnější postavy většinu času jen zírají jedna na druhou. A to, že příběh končí zhruba ve chvíli, kdy měl začít, je jen plivnutí na diváka. Pár let zpátky jsem Tancharoena díky novátorskému přístupu vítal s otevřenou náručí. Když ale oznámil, že od chystaného filmu ustupuje, ulevilo se asi nám všem. Režisér je to jindy náramný (viz například jím natočené epizody Agents of Shield), ale tudy zkrátka cesta nevede. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tancharoen po Rebirthu znovu dokazuje, že by byl vhodným obroditelem staré legendy. Moc pěkně se na to kouká, občas jsou ty dialogy trochu klišovité, na druhou stranu akce vypadá dobře (a to je hlavní), není pod ní podepsaný totiž nikdo jiný než Larnell Stovall, především u posledního dílu, kde hraje prim capoeira a metají se tu mortal chutada, je zřejmý jeho cit pro dynamiku, načasování, návaznost a prolínání technik. Navíc se sešla i slušná parta herců, takže Tancharoen drží v ruce snad všechna esa. No jo, jenže Hollywood je Hollywood. Snad teda u nového celovečeráku, který jistojistě přijde, nenajdu jméno Markus Nispel. V tom případě utíkám do paralelního světa... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hodně klišé, hodně béčka, ale za to béčka jak řemen! Epizody nejsou kvalitativně zcela vyrovnané, zatímco první dvojdíl nasadí laťku nejlepších akčních béček typu Undisputed II / III, tak epizoda představující oblíbeného Scorpiona se trochu táhne, epizoda s Kitanou působí vyumělkovaně a epizoda s Johnym Cagem je vyloženě špatná. Přesto souboje jsou výborné, relativně přehledně natočené s efektními zpomalovačkami a potřebnou energií... Legacy působí o stupínek rozpačitěji než sebejistý Rebirth, stále však perfektně nabuzuje očekávání celovečerního filmu! 7/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny Rebirth naznačil istý potenciál a Legacy ho dokázal vcelku obstojne rozviesť. Pár výčitiek by sa však predsa len našlo. Či už je to istá nevyrovnanosť a nekonzistentnosť jednotlivých epizód, alebo menšie množstvo samotnej akcie. V druhej sérii sa k nim navyše pridáva aj zbytočné množstvo flashbackov, v pár prípadoch dokonca nepochopiteľne opakujúcich známe fakty. Týmto roztrieštením zákonite trpí i samotný dej, no vyložená prehra to i napriek tomu nie je. Na film v podobnom duchu to dokáže nalákať bez problémov, no Kevina Tancharoena by bolo lepšie z tejto rovnice vynechať. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Působí to tak profesionálně, že nemůžu dát méně než za čtyři. Excelentní jednotlivé příběhy. Propracované efekty a výborné souboje. / Viděné epizody 1-2 série *19.dílů / Doufám v další pokračováni. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nikterak objevné, ale celkem zábavné web epizodky o začátcích postav z Mortal Kombat. Epizody totiž mají bohužel celkem kolísavou kvalitu a pohybují se mezi výbornými (úvodní dva díly), průměrnými s fajn nápady (vynikající animační sekvence v Kitaně a Mileeně) až po fakt špatné (Johny Cage). Celkově to ale za zkouknutí rozhodně stojí, obzvláště pro fanoušky, kteří by si tak chtěli zpříjemnit volné chvilky mezi pařením nejnovějšího herního dílu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kua, ať mu ty prachy někdo dá! Kolik melounů lidí to ještě musí na YouTube vidět, aby si v Hollywoodu sundali pásky z očí? Rok starý kraťas - po kterém jsem vážně nabyl dojmu, že je to trénink na celovečerák - se mi sice líbil více, ale i tato první webizoda má své světlé chvilky a Tanchareon v ní jasně dokazuje, že má cit pro akci. Napsal jsem to minulý rok a napíšu to znovu: na tohle CHCI do kina! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kevin Tancharoen REBIRTHom slušne zaujal a LEGACY mal potvrdiť, že na celovečerák má, lenže 10min epizódky šírené netom sú zatiaľ k uzúfaniu bez nápadu. Scenárista videohier MORTAL KOMBAT Ed Boon by mal okamžite dostať výpoveď a naopak by sa do týmu hodil nejaký slušný choreograf súbojov, keď už seriál vsadil len na akčnú kartu a atmosféru Rebirthu nehal tatam... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

1. Séria - 80% Prvá séria slúži hlavne len ako predstavovačka postáv, čo veľmi oceňujem, pretože si k ním može divák nájsť cestu a na druhú stranu aspoň sa nejedná len o tupú fightovačka. Inak skvelá atmosféra, kostými, kamera, dobrá hudba a s celkového hľadiska výborný úvod s reálnym feelingom. Škoda len tej ultra krátkej stopáže, na ktorej sa nedá rozohrať žiadny lepší príbeh. 2. Séria - 95% V druhej sérii sa už konečne začne turnaj, ale Kevin Tancharoen opäť nezabúda predstavovať nové postavy a posúvať príbeh dopredu a zároveň ešte aj prepájať dejové linky. Cary-Hiroyuki Tagawa alias Shang Tsung je velmi príjemný doplnok. Tancharoen po druhej sérii jasne ukazuje, že do Mortal Kombatu sa vyzná, akcie mu sedia a s postavami tiež vie pracovať, keď vidím ten potenciál tak je to ohromná škoda, že s toho nieje celovečerák. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvý diel nič moc, ale druhý (ktorý je dohrou prvého), kde sa pomaly začínajú napĺňať osudy postáv a ich nezameniteľného imageu je úplne mňamózny! Vidieť, že to točí fanúšik! Som zvedavý, ako to pôjde ďalej! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro fandy Mortal Kombatu must see! Dobře se to rozjelo, snad natočí další, nejvíce se mě líbil díl se Scorpionem. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc a po osmém dílu mohu říct, že by bylo lepší natočit jeden celovečerní Mortal Kombat, než to dělit po deseti minutách, to mě opravdu vůbec nebaví.. 6/10 = 60% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to je přesně to, na co jsem se celou dobu tešil. Po krásném naladění v Mortal Kombat Rebirth se dostáváme dál a to k seriálu. Já jsem zatím spokojen. Sice to není podle originálu, ale nevadí. Nečekal jsem rovněž seriál, ale celovečerní film, ale i tak je to výborné a zajímavé pojetí Mortal Kombatu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Těch deset minut je určitě tak akorát! Každá epizoda je něčím zajímavá, některá více, jiná méně. Každopádně to chce shlédnout vkuse, kdy je zážitek umocněn právě tím, co se do tak malého prostoru vešlo. 70% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

První série byla výborná, nastavila nějaký směr, kam by projekt mohl směřovat. Souboje jsou více promakanější, než v prvním filmu a postavy jsou mnohem lepší, například roboti. Druhá série je výrazně horší, třetinu desetiminutového dílu vám ukazují co bylo v dílu předchozím a pak se téměř nic nedozvíte. Potěšil návrat mistra Tagawi, některé postavy byly opět přeobsazeny. Série nepředstavuje tolik postav jako první řada, ale pořád je to vydařené, doufám, že se to konečně dočká i filmu. Jinak upřímnou soustrast za Darrena Shahlavi. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Po pár dílech sledování to vzdávám.. působí to naprosto levně, někdy spíš až skoro amatérsky. Vizuál tragickej.. chápu, že tvůrci chtěli asi temnou atmosférou, ale udělali ji spíš dost tmavou a bylo vidět uplný hovno.. Johnny Cage a Shao Kahn příšerně zahraný a ta uspěchanost byla taky na hovno. To by bylo tak těžký sestřihat to do jednoho filmu? Sralo mě po každý 10minutovce přepínat na další díl.. navíc jsem se stihnul i nudit. Hudba nevýrazná, znělka žádná, scénář a dialogy nudný a nevýrazný, tempo uspěchaný, herci strašní, vizuál až moc levnej.. celý je to černý jak kdyby to někdo točil v prdeli. Jsem rád, že dal Tancharoen ruce pryč od celovečerního filmu.. to by dopadlo velmi špatně. Bezduchost. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Luxusní amatérská debilitka.Která má s Mortalem tolik společného,jako já s pilotováním bitevníku Jas 39 Gripen :-D Dojemná výroba Kanovýho xichtu a Jaxových paží...už mi tam chyběl jen sex mezi ústřední čtverkou Jax,Sonya,Kano,Striker....po případě jen Kano,Jax a Striker :-D ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Mortal Kombat I (1995) je pojem...ale tohle?:)) Naprosto odlišný Mortal Kombat, než jsme zvyklí od filmu z roku 1995, ale to je právě dobře, že to někdo zkusí natočit jinak. Sice mytologie je občas změněna, ale to mi osobně nevadí a zůstávám ještě u 4 hvězd. Dobrý webseriál a uvidíme, jestli se podaří sehnat peníze na film. ()

Související novinky

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

11.03.2019

S remakem filmového Mortal Kombatu byl před časem spojován režisér Aquamana James Wan, ten ale po nějaké době projekt opustil a od té doby se toho kolem filmu moc nedělo. Tedy až doteď. Podle… (více)

Mortal Kombat nanovo a brutálně

Mortal Kombat nanovo a brutálně

02.10.2011

Režisér Kevin Tancharoen loni natočil promo video Mortal Kombat s cílem zaujmout studio Warner Bros. a ukázat, že je vhodným kandidátem na režii nového filmu. Povedlo se: studio zafinancovalo… (více)

Reklama

Reklama