Reklama

Reklama

Last Breath

všechny plakáty
USA, 2010, 91 min

Režie:

Ty Jones

Scénář:

Ty Jones

Kamera:

Jeremy Osbern
(další profese)

Obsahy(1)

Manželský pár je uvězněn neznámým cizincem, který s nimi má děsivé záměry. Oni sami ovšem netuší, jaké a tak s každým jejich nadechnutím přicházejí obavy a děsivé otázky, co se stane v příštích minutách. (PetriK12)

Recenze (13)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom slušné, ale bez kritiky sa to nezaobíde. Ten horor mal jednoznačne naviac. Manželský párik terorizovaný psychopatom v opustenej továrni nie je práve veľmi lákavý námet, a práve preto sa tvorcovia mali koncentrovať na ďalšie aspekty filmu. Chýbali tomu jednoducho nejaké zvraty alebo prekvapivé udalosti (keď nerátam záver). Vlastne väčšinu filmu sú tí manželia poviazaní, psychopat im tam hučí do hlavy nezmysly a mučí ich. A keď tam už nie sú žiadne výrazné prekvapenia, tak tam mala byť poriadna brutalita a basta. Ja som si dokonca myslel, že tento snímok by sa mohol vyrovnať poniektorým francúzskym krvákom, ale to sa mi nesplnilo. Dokonca by som povedal, že to bolo až príliš mierne na to, aký mal tento film potenciál. A keďže ten dej stál väčšinu času na mieste, tak sa to občas ťahalo. Čo sa týka rozuzlenia, tak bolo asi najzaujímavejšie na celom horore, ale súčasne poriadne pritiahnuté za vlasy. Takže musí mi stačiť to, že som "len" spokojný a nie nadšený. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Sympaticky zrežírovaná torture / thriller / drama ,v ktorej si neverný " hardworker " manžel príde spolu z manželkou do opustenej továrne vybrať nové priestory. Ich svedomie prejde krvavou očistou niekým , kto o ich skutkoch vie. Nešetrila som bodíkmi , pretože podobných krvavých snímkov s takýmto námetom je málo. Malo to všetko ( aj keď som si spočiatku v tej továrni zívla , až to tam bolo počuť - už zase to isté ? ). Ale nakoniec som ten bodík proste pridať musela a viem prečo... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O žádný zázrak se nejedná, ale ten závěr to do krásného průměru hodil. Celý film je celý amatérský, až mi to někdy lezlo krkem. Nakonec ten závěr byl aspoň dobře udělaný, hodně dobrá myšlenka a nápady. Nakonec nejsem tak zklamaný jak jsem ze začátku čekal.. 4/10 = 45% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Námět nebyl špatný i snaha o horor ale nevím no prostě to na mě nějak nezapůsobilo, mladý par uvězněny ve skladišti a blázen jsi chce s nimi divnýma způsoba zahrát proste chtělo to víc do toho vložit pro mě dost nezáživné na par momentu no. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě hodně potěšilo. Mělo to všechno co od torture filmu očekávám...origilnální námět, atmosféra v té staré fabrice taky velmi dobrá, trýznivé scény ok...i když mohly by být ještě drsnější...Poentu jsem začala tušit opravdu až těsně před koncem. Celý film jsem si lámala hlavu né s otázkou "PROČ" (jim dává takovou lekci...proč nejen nevěrnému manželovi ale i ženě která nikomu neublížila), ale "KDO" a musím říct, že konečné rozzuzlení bylo nejlepší jaké jen mohlo a právě díky němu filmu kterému bych dala jinak tři hvězdičky dávám tu čtvrtou hvězdičku navrch :) ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som bol rozhodnutý dať 2*, je to taká poloamatérčina s otrepaným námetom a nízkym rozpočtom no ten záver ma skutočne prekvapil. Perfektne zostrihaný, vygradovaný, so skvelou hudbou a silnými emóciami. Zpočiatku nezaujímavé postavy a neznámy mučiteľ získali so záverečnou pointou úplne nový rozmer. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Chtel byt tenhle film retro, nebo mel jen nizky rozpocet? Dej filmu je jednoduchy: chlapik s manzelkou koupi novou tovarnu a pri prvni prohlidce interieru jsou uvezneni. Vsude spousta krve, ale ani jeden z nich si niceho nevsimne. Napeti a mnozstvi krve se stupnuje, objevuje se divny napis a dalsi zvlastni veci, ktere v obycejne tovarne nemaji co delat.No a zhruba pul hodiny pred koncem prichazi pointa, kterou filmari prejali z jineho filmu. Problem ale je, ze tenhle "remake" nesaha originalu ani po kotniky. Je tu cela rada nelogicnosti: chlap ve vode, zraneni, se kterym chlapik pobiha, hektolitry krve. The Last Breath je pateticky (i po hudebni strance) a prekvapi snad je zajimavym zaverem. Mozna az moc zajimavym... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Lokace a většina děje se odehrává v 1 továrně kde je nevěrný chlap oddaná manželka a všesledující děcko. Prvních zhruba 20 minut je ve stylu tys to dělal s tou ne nedělal ale já vím že ano jdu do práce ne nejdeš jdeš za ní on my zahýbá a podobně. Pak se to přesune do továrny kde je někdo zavře a ´´tyranizuje,, (ne moc fyzicky ale psychicky) a tak to probíhá už celý film na konec se on zabije a oni zjistí že to byl jejich syn, který je měl rád. Na explotation je zde strašně málo násilí a celkově je to takové nijaké 40 procent za nápad a těch pár gore scén. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Michael si právě splnil jeden ze svých snů - pro své podnikání zakoupil opuštěnou továrnu. Když se ale chce pochlubit své ženě Tině zjistí, že je někdo v továrně zamkl, a než se stihnou rozkoukat, začíná boj o záchranu holého života. Cizinec si nebere žádné servítky, a vyžívá se v brutální mučení. Čeho tím chce cizinec dosáhnout, a proč si vybral právě je? ... Až samotného závěru, který sice vykazoval jistou dávku originality, se mi film vcelku líbil. Jenže ten závěr mi prostě k tomu zbytku neseděl, docela mi pokazil celý dojem ze zbytku filmu ( i když uznávám, že někomu se právě takovýto závěr mohl právě líbit ). Jinak se film odehrává vcelku očekávaným způsobem, opuštěné místo, šílenec a uvěznění manželé. Co je určitě zajímavé jsou pracovní nástroje psychopatického šílence a samotné prostředí továrny.. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Jejda, jejda! A to by mě zajímalo, jakou skupinu diváků měl tenhle rodinný terrorizer (jestli to tak můžu nazvat) vlastně zaujmout?! Romantické duše od toho utečou hned při prvním náznaku nebezpečí a hororové fans takto koncipované utrpení taky bavit nebude, pač na brutalitě filmaři dost šetřili. Film jako takový vlastně začne až po třiceti minutách, pač první půlhodina zahrnuje jen neskutečně nudné rodinné plky a její vrcholné vzrušení tak zprostředkuje bohatýrský úprk malého klučiny před krysou. Jakmile se ale manželský párek, který by s přehledem vyhrál soutěž o nejméně sympatickou dvojici západní polokoule, dostane do opuštěné fabriky, začne se přece jen něco dít, i když jsem měl neustále takové podezření, že to ve finále bude pořádný průser. No nemýlil jsem se. Po několika dost mizerných pokusech o zobrazení „šokujícího“ mučení, které člověka, který viděl Saw či Grotesque, nechají ledově klidným, přehodí filmaři výhybku zase směr rodinná idylka, kterýžto konec mě opětovně rozzuřil. Tak pravda – když už blbost, tak pořádná! ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu jde o klasické "psychohrátky" na honěnou, na schovku, i to krvavý koleno se objeví ... dohromady ale nic moc. S nádechem 80tých let, i díky muzice a spoust flashbacků, se tenhle film motá kolem jednoho otazníku, kterej si divák pokládá neustále dokola, až do poslední chvilky (nebo posledního dechu) a pak to přijde. Super závěr, v němž do sebe všechno zapadne (včetně nesmrtelnosti vrchního "psychoterapeuta"), za kterej dávám o hvězdu navíc. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Na obalu DVD se píše že kdyby SAW mělo pokračování, vypadalo by takto. Já říkám ani náhodou. Tohle je naprosto nevěrohodná levná splácanina kde se vyvařuje z jednoho námětu,kdy rodiče mají krizi, jsou zavřeni v hangáru a tam je někdo primitivně a bez nápadu mučí. Pak se zjistí, že mučitel je jejich vlastní syn, aby se rodiče zase měli rádi. Fakt trhlé a levné. Tahle psychoterapie fakt nefunguje a terapii bych spíše doporučil samotnému autorovi tohoto filmu. Nesmysl non plus ultra. Tady si nepřijdou na své ani fanoušci napětí a fanoušci explotation už vůbec ne, protože tady fakt žádné není. ()

Reklama

Reklama