Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia podobne ako pri druhej časti zabúdajú na ústrednú melódiu série čo zrovna veľmi nepoteší, tento diel bol dosť nechutný, miestami chaotický, sebaparodický, menej akčný a vizuálne nápaditý než jeho predchodca, scenár dosť veľká slabota a casting rozhodne nepatrí k tým vydarenejším. Väčšinu stopáže zaberá nuda. Pár dobrých scén sa ale nájde- tá na motorke bola zrejme najlepšia. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Až pátým dílem začíná úpadek do té doby vcelku povedené hororové série. Děj sice navazuje na akčnější 4. díl, ale tvůrci už moc nevědí kudy dál a tak je napadne že hlavní hrdinka otěhotní a přes sny zatím nenarozeného dítěte vrací Freddyho zpátky do hry. Projistotu to celé komiksově opentlí a jede se dál. Freddy se nejprve promění v Freddybike, potom ze sebe udělá pingla a na závěr se zjeví jako Super-Freddy. Konečný účet jsou tedy 3 mrtví. 40% ()

Reklama

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a už ale jako fakt dost! Páté pokračování je snad ještě horší, než to druhé a po této zkušenosti, už se snad na další díly koukat ani nebudu. Z neústalého hledání skulinek, jak dostat Fredyho zpět na scénu je mi už samotnému špatně. Tento scénář je navíc tak debilní, že jsem chvílemi ani na film nekoukal, protože mě zkrátka nebavil. Myslím, že pohled na mou známku asi mluví za vše a ať hledám a vzpomínám sebevíc, nenalézám snad ani jediný kladný bod, kterého bych si na filmu všimnul. Odpad! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Máme tu pátou NOČNÍ MŮRU Z ELM STREET. Po excelentní čtyřce je tohle pokračování o dost slabší. Ale zas tak mě to netrápí, tyhle nekonečné série nemůžou obsahovat jen vydařené části, to je přece jasné. Co se týče téhle pětky, tak pochválit zde mohu poměrně slušnou atmosféru v cca 1/2 filmu, solidní postavy a asi tak 2 dobré scény s Freddym. To je asi ke kladům celé. Rozhodně to nemá žádný zásadní zápory, jen už mě to tolik nebavilo, bylo to takové zdlouhavé a do první hodiny filmu se nám tu Freddy moc neukáže. Jako šéfkuchař byl ale vtipný. Nesedl mi ale děj, který nebyl moc zajímavý a krom toho mohl být lépe pojat. A poslední dvacetiminutovka byla už docela hrozná. Taková fantasmagorárna a i scény s Freddym to ve finále dost zkazily. Hudba byla téměř nevýrazná. Režie a technická stránka - to vše bylo slabé, ale ne nejhorší. Občas mě zabolel děsný efekt a ty pasáže, kdy vidíme černobíle, až komixové scénky s Kruegerem - no, to bylo také nepovedené. Celkově z toho vidím slabší průměr. Nakonec ty slabší 3* z milosti udílím, vidět se to dá max jednou. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Není to sice za čisté 4*, ale předešlá tři pokračování to silně převyšuje, takže si malé přilepšení zaslouží. Hopkins namíchal mix černé komedie, hororu (už bylo taky načase) a nově i lehké komiksové stylizace daleko lepé, než režiséři předešlých tří sequelů a po fantastické jedničce natočil film, který se mi zamlouvá nejvíc jako pokračovatel legendy. Značně ulehčenou práci měl především díky scénáři, který přišel s překvapivě nápaditým příběhem. Žádná extáze se samozřejmě nekoná, ale jako kus sebevykrádající série je to příjemná změna. Škoda krapet chaotického vyprávění, protože jednotlivé části k sobě moc nepasují, semtam se ale najde kus hodný i prvního filmu. Postavy jsou vesměs zajímavé a člověka baví je sledovat postupně umírat :) Nakonec ale zase dojde na i Freddyho... Jeho každodílová, z prstu vycucaná smrt sice opět vyvolá povzdech nad nenápaditostí, ale člověk by se pak v dalším díle nemohl kochat šíleným nápadem scénáristů, jež ho přivádí zpět k životu, takže už je to jisté "poznávací znamení". Pár vynikajících momentů, opět temnější atmosféra a určitá nejistota, kterou film oplývá, z pětky dělají slušný zážitek. _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Severoamerické tržby dosáhly 22,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama