Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Recenze (214)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl už mě nebavil. Několik dobrých scén se tu nejít dá, ale celkově je Dítě snu silně nekonzistentní a už půlhodiny po zhlédnutí mi začíná splývat s díly předchozími. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl se v sérii řadí spíše k těm lepším. Freddy Krueger coby šéfkuchař byl fakt mega. Finální zůčtování stálo sice za víme co, ale to už je v "Nočních můrách" tak nějak pravidlem. Nejlepší díl byla ale Harlinova čtyřka. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jay Ferguson: 1. Prologue: Elm Street Kids ,2. Main Title ,3. "It's a Boy" ,4. Freddy Delivers ,5. Family Plot ,6. Yvonne Takes the Plunge ,7. Mr. Sandman ,8. Don't Dream and Drive ,9. Like Father, Like Son ,10. Mark Visits Elm Street ,11. Hell on Wheels ,12. Another Brick in the Wall ,13. Stuffed/Choked (Gag Me With a Spoon) ,14. Shower ,15. The Asylum ,16. There Was a Crooked Man ,17. Freddy's Stroller ,18. Super Freddy ,19. Twins ,20. Freddy Cuts Up ,21. Mr. And Mrs. Jordan ,22. Party at Club Fred ,23. Amanda's Tune ,24. Jacob's Story ,25. Bewitched, Bothered and Bewildered ,26. Don't Look Down ,27. St. Elm Street's Child ,28. Toys for Tots ,29. I've Got You Under My Skin ,30. Kicking and Screaming ,31. Womb With a V.U. , ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Dobré noční můry přichází v lichých dílech. Jednička je výborná, dvojka je srágora, trojka skoro dokonalá, čtyřka nudná, pětka slušná, šestka nejhorší a sedmička příjemná... bude osmička? ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Nemôžeš sa vrátiť. Zamkla som za tebou dvere!" - "Ale ja som našiel kľúč." Mne z celej série najviac vyhovuje mrazivá a reálne strašidelná Wesova jednotka. Dvojka bola hrozná a trojka, štvorka a päťka mi splývajú do jedného celku, ktorý pôsobí dojmom, že sa naraz natočil osemhodinový materiál a potom si ho prevzali traja začínajúci sebavedomí týpkovia a každý si z toho zostrihal svoj vlastný film. Päťka sa navyše začína utápať v CGI, čo v hororoch málokedy dopadne dobre. Nepotešia ani fajn, ale inak zameniteľné postavy (až na skvelého otca, ktorý prekonal zaujímavý psychologický prerod zo štvorky). Mnohé vraždy sú prehnané a nechcene smiešne (komiksový fanúšik, anorektička). Oceňujem flashback o splodení Freddyho, väčší priestor pre jeho matku a vynaliezavé schodiskové finále. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo, dej opet navazuje na predchozi, akorat v rolich jsou zas jiny herci, takze clovek uz ztraci prehled, kdo je prezivsi postava a kdo nova. Dej ma tentokrat i docela solidni myslenku o snech ditete, Freddy uz neni jen ten chladnokrevnej zabijak, ale soumen, takze pouzije i par oblecku a ackoliv tu neni tolik smrti, kazda je skvele propracovana, super zabavna a misty i nechutna. Tohle uz fakt zacina spadavat lehce do komedie, ale tak nejak to vubec nevadi. Jediny, co nechapu, coz je ale problem vetsiny dilu, jak muzou pubertaci, kterejm je mezi 15 a 20 a tudiz by meli bejt zvykly na kalby a podobne, tak jak muzou bejt ospaly v deset vecer, usnout pri plavani v bazenu nebo pri veceri. Ale to je detail, jinak jsem si tenhle dil paradne uzil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. ‚Springwood slasher‘ si pěstuje potomka v Alici, tý hezký holce z minula, a krom toho se skrze ní dostává na kobylku jejím přátelům. Když přijde na to děcko, je tu paralela se znásilněním Amandy Krueger stovkou pomatenců – Freddyho matka se opět dostává do hry. DREAM CHILD pokračuje v duchu 4. dílu (navazující zápletka, podobná atmosféra), v čemž také tkví jeho největší slabina – měl jsem pocit, že se to částečně opakuje. Ale současně je to i větší blbost, nemající tolik čím zaujmout. Fred mimino, Fred motorka, Fred na skateu, Fred komiksový superpadouch,... Jediná opravdová pecka je zde krmení Gréty, na to jsem si z předešlé (ještě dětské) projekce dobře pamatoval. Jinak to zdaleka není katastrofa nebo sračka (tento koment tak možná vyznívá), ale prostě se jedná o slabší odvar z povedené čtyřky. Každopádně pořád o level lepší než dvojka. 6/10. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Pár zajímavých scén, ale jinak nic moc!Ta série se fakt moc natahuje...Ale musim přiznat, že ta myšlenka docela ušla... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Série Noční můry v Elm Street nejdou v podstatě považovat za regulérní horror. Pro mne je to prostě teenagerská vyvražďovačka pro děcka. Pátý díl jsem měl však vždycky rád. Hodně dobrých triků a "mordů", pořád se něco děje, film má spád, výborné protředí a Robert Englund zde dostal spoustu prostoru, aby se opravdu předvedl. Některé jeho hlášky a scény s ním jsou opravdu k popukání. Zejména scéna bouračky(motorka) a "krmení" na hostině. Tohle je jeden z nejlepších dílů, spíše však přehlídka efektních a vtipných triků. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ne tak vydařený jako předchozí dva díly, ale pořád nadmíru kvalitní. Je obdivuhodné, jak ze zdánlivě vyčerpaného námětu vytvořil Hopkins nečekaně originální horor. Scénář má dobrý nápad, který posouvá Freddyho do úplně jiných sfér. Spíše tu už připomíná zlomyslného raracha, než zosobnění čistého zla. Humor lehce ustupuje a tvoří se snově špinavá atmosféra. Vraždy už nezabírají tolik prostoru, po trikové stránce je ale opět všechno v pořádku, některé momenty jsou dokonce nezapomenutelné. To se týká hlavně scény, kdy Krueger promění jednu ze svých obětí v placatou kreslenou postavičku v životní velikosti a pak jí svou rukavicí rozcupuje na kousky. Freddy je hold frajer a tohle poslední dobrá část série. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pětka je zase o něco slabší než předchozí díl, ale pořád je to slušná zábava - film má vysoké tempo, snové světy jsou působivé, škoda, že není příběh zajímavější. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celý film je temnější a i když některé Freddyho hlášky jsou skvělé, celkově je tento díl i méně zábavný. Béčkový vzhled minulých dílů je zde nahrazen ponurou a vážnou atmosférou, která se k Freddymu ani trochu nehodí. Sice to zdaleka není taková pohroma jako dvojka, ale je to rozhodně slabší díl série. Můj oblíbenec Freddy to ale zachraňuje. I tady filmu trochu nadržuju jen kvůli němu. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Hodně ambiciózní „pětka“ zdůrazňuje comicsovou estetiku celé série a má minimálně dva opravdu skvělé momenty. Celkově se ale utápí v určitém chaosu a nepřehlednosti. Režisér buďto musel najít kompromis mezi svou vizí a zásahy ze strany producentů, nebo si prostě nedokázal poradit se scénářem. Škoda promarněného potenciálu. ()

BadoXXII odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutočný chaos!!! Neprehladné, zmatené, neatmosférické a maximálne nezvládnuté. Freddy hrá iba druhé husle a dokonca aj keď je na scéne, pôsobí neškodne. Nefunguje tu nič. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se ani nedá říct, že by docházel dech, tady už snad ani žádnej neni, jediný co tenhle film drží při životě je pár freddyho drsnejch hlášek, kterých tady je tentokrát docela dost. Ale co ten příběh? Skoro žádný pořádný brutální snový smrti, žádný vypjatý hororový scény a velice málo využívaná freddyho a moje oblíbená rukavička a prostředí taky bejvávalo lepší. Krom hlášek je to fakt nuda, ale Superfreddy byl hustej ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pětka na mě vždycky působila jako poslepované zbytky po Harlinovi. Vypadá to stejně, ale přes množství dobrých nápadů (úvod se znásilněním Amandy Krueger v blázinci, sprcha, smrt komiksového kreslíře), to nemá ty grády. Ovšem oproti takové šestce... A když nic jiného, Hopkins díky tomuhle filmu dostal režii druhého PREDÁTORA, kterým nám to bohatě vynahradil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Kids… always a disappointment..“ Freddy si fikaně zvolil novou platformu hned vedle placenty, ale my už tak nějak víme, že jej na konci dočasně přeruší něco jiného než interrupce. Všechny ty gotické, komiksové či dungeon podtóny se snaží působit temně a je tam pár zajímavých momentů (žranice stříknutá legendární scénkou ze Smyslu života a Švankmajerem a nebo grafika připomínající klip Take On Me od A-ha), nicméně uspěchané natáčení, neadekvátní rozpočet a finální sestřihání do méně násilné verze tu režisérskou vizi dosti znehodnotily. Snad bylo pro Hopkinse náplastí, že si tímto vybojoval predátoří dvojku.. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem tento díl viděl poprvé jsem byl na zabíjení ve filmech zvyklí a většinou mě nepřekvapovaly.. ale tenhleten díl Noční můry se mi zdál velice nepříjemně krutý a brutální ve vraždách (proto nedoporučuji sestříhanou verzi, kde jsou tyto scény ochuzeny střihem...). Asi nejpochmurnější a nejnechutnější z celé série Freddyho Kruegera. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

Reklama

Reklama