Reklama

Reklama

William a Kate: Kráľovský príbeh lásky je príbehom milostného vzťahu princa Williama, druhého v rade následníkov britského kráľovského trónu, a Kate Middletonovej, dcéry príslušníkov vyššej strednej vrstvy. William a Kate sa stretávajú na škole svätého Andreja v prvom ročníku uznávanej univerzity v Škótsku, kde bývajú na rovnakom internáte, obaja so zameraním na rovnaké predmety. Kým randili každý s niekým iným, stali sa z nich blízki priatelia, no veci sa začali meniť až na charitatívnej akcii, na ktorej predvádzala Kate priehľadné šaty, Wiliam ostal ohromený a odvtedy ju začal vnímať inými očami. Film opisuje radosti a strasti ich osemročného vzťahu, ktorý bol komplikovaný tlakom spoločnosti a médií. William bol rozhodnutý nespraviť rovnakú chybu ako jeho otec Charles, ktorý sa vzdal ženy, ktorú miloval, Camilly Parker Bowlesovou a oženil sa s Dianou Spencerovou, aristokratkou, ktorú mu vybrala jeho rodina. V rovnakom čase sa Kate Middletonová musela rozhodnúť, či je ochotná vzdať sa slobody a žiť ako princezná pod prísnych drobnohľadom a v intenzívnej, neutíchajúcej publicite, ktorá zničila Diane život. Potom, ako sa k sebe vrátili po vážnom rozchode, oznamujú William a Kate svoje zasnúbenie, ktoré bolo všetkými radostne prijaté. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale královské filmy dnešní doby miluji. Ta vznešená atmosféra, nevšední činnosti, které královská rodina dělá..to mě fakt bere. Není na tom nic uměleckého a jistě je to i kýčovité, ale já to hltám. Williama nám pěkně vyhezčili. ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Ale no tak, to si snad někdo dělá legraci. Princ a princezna a jejich hollywoodské seznámení, rozchod i zasnoubení. Prostě film se mi nelíbil a dalo by se říct, že jsem některými částmi byla dost znechucená. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dnešní den mi připomněl jeden starý (a univerzální) vtip: Otevřu noviny - Kate a William. Zapnu rádio - Kate a William. Otevřu internetový prohlížeč - Kate a William. Koupil jsem si konzervu a opravdu se ji bojím otevřít… :-) A teď trochu vážně a hlavně k filmu. Není to tak strašné, jak se z ukázek zdálo. Herci jsou… řekněme slušní. Nečekejte zde žádná velká jména, ani žádné nadprůměrné výkony, ale myslím, že to po této stránce bylo vcelku v pohodě. Horší to bylo po stránce scénáře - ten mi přišel opravdu "našroubovaný" (hlavně ze začátku, kdy se Kate bavila s kamarádkami, které jí říkaly, že William si nikdy nevezme obyčejnou dívku…) Tohle mi kazilo dojem z jinak celkem příjemného filmu. Takhle - není to nic, co bych musel vidět podruhé a pevně věřím, že jednou si někdo s tímto sympatickým párem sedne a ten mu řekne i něco víc (co se opravdu v jejich vztahu stalo či nestalo, něco, co nemůžeme znát z novin) tak z toho bude skvělý námět na hollywoodský velkofilm, který by byl hoden velikosti svatby, která dnes proběhla. Uvidíme, jestli se toho někdo chopí… Za sebe hodnotím 60 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeho královská výsosť princ William Arthur Philip Louis, vojvoda z Cambridge, gróf zo Strathearnu, barón z Carrickfergusu, rytier Podväzkového rádu, magister umenia a prezident Britskej futbalovej asociácie je nejstarší syn Charlesa, princa z Walesu a jeho prvej manželky, tragicky zosnulej, princezny Diany. William je právoplatný dedič britského trónu. 29. apríla 2011 sa oženil so svojou dlhoročnou priateľkou, spolužiačkou z Univerzity v St.Andrews, Katte Middelton. Tak sa z obyčajnej, neurodzenej dievčiny z Readingu stala Jej kráľovská Výsosť vojvodkyňa z Cambridge. Ich svadba bola pre celú Veľkú Britániu významnou, veľkolepou udalosťou. Narýchlo spichnutý televízny film „William a Kate“ má byť akože verným prerozprávaním príbehu ich prehlbujúcej sa lásky. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Přesně jeden týden uběhl od velkolepé svatby prince Williama a jeho snoubenky Kate Middleton a týden také uběhl od doby, kdy jsem tento film viděl. Svatba byla nádherná a velkolepá a já jsem si ji u televizní obrazovky opravdu užil. Film jsem bral jako takovou příjemnou tečku za celou touto událostí a jako dovětek ke královské svatbě na mě zapůsobil naprosto úžasně, zkrátka to bylo příjemné zakončení netradiční události. Samozřejmě film má i své mouchy, je to přece jen televizní film, což s sebou logicky přináší obsazení méně známých herců, pokud možno co nejméně nákladný scénář a v tomto případě navíc i snahu natočit film co nejrychleji tak, aby byl hotový ještě před královskou svatbou. A jelikož jsem už několik filmů od společnosti Lifetime viděl, tak jsem byl připravený na to, že film nebude oplývat nějakými výraznými kvalitami, a asi i proto jsem si to dokázal užít. Zkrátka jsem dokázal předvídat, co mě asi v tomto filmu čeká, a tak jsem se nemusel zabývat ničím jiným než příběhem samotným, který byl téměř jako z pohádky, a o to příjemnější je zjištění, že film byl natočen podle skutečnosti. Já jsem s výsledkem relativně spokojený, zkrátka další typický průměrný TV film od společnost Lifetime, který ode mne získává tři hvězdy. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Vykonstruovaná a účelová rychlovka, která dokazuje, že vydělávat se dá opravdu na všem. Ale věřím tomu, že v den, kdy si princ William s Kate řekli své ,,ano", tento skvost běžel na televizních obrazovkách v různých zemích po celém světě. Dvě hvězdičky dávám za solidní herce a fakt, že jsem to čekal mnohem horší a to i přesto, že se jedná o prachobyčejný a zřejmě ničím nepodložený bulvár. Film brzy ztratí hodnotu. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že to dávali v den svatby, asi bych o tenhle film vůbec nezavadila. Herci byli dobře vybraní, svým předobrazům se celkem podobali. Jinak to byla takové dietní - nenadchlo, neurazilo. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Zbytečný a kýčovitý film. A to jsem kdysi prosím uronila slzu u přímého přenosu Dianina pohřbu, takže osudy britské monarchie mi nejsou zase až tak lhostejné :-) ()

Katullka odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem si hlupačka chtěla protáhnout páteční zamilovanost s Británii a pak jsem se pozvracela...co jsem komu udělala? ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) What the fuck ?? Shit exactly !! Mark Rosman mě dokonale přesvědčil, že je naprostý idiotský břídil a diletant, když natočil tu největší sračku, jakou jsem za poslední dlouhá léta viděl, a ještě si dovolil jí označit nálepkou životopisná !! Předně bych se chtěl přiznat, že nic britského mi většinou není cizí, snímky s prvky biografie patří k mým oblíbeným a ( filmové ) romantice jsem se nikdy ani v nejmenším nebránil !! Což samozřejmě vyvolalo moji zvědavost a zájem o tento pseudofilm !! Herecké obsazení se vymyká chápání člověka se špetkou vkusu, když ani jeden zde zobrazený člen královské rodiny v sobě nemá ani zbla charismatu, natož aby alespoň vzdáleně připomínal někoho, z něhož cítíte důstojnost, noblesu či pověstný aristokratický britský šarm !! Skutečný princ Charles jistě není žádný krasavec, ale uznejte sami, že i náš pan kníže Schwarzenberg by byl lepší volbou než ta chabá atrapa Ben Cross !! O Evers-Swindellovi raději ani nebudu mluvit !! Mezi představiteli Kate a Williama byste byť jen náznak jakékoli chemie či citu hledali opravdu marně, protože ve filmu něco podobného naprosto chybí, takže tu o nějaké kýčovité romanci, kterou bych s přehledem překousl, nemůže být ani řeč !! Scénář jako by vypadl z přílohy nedělního vydání Blesku a ty naprosto nelidské šroubované dialogy mistrně slátala snad sama královna české ubohosti a sebeneúcty Iveta Bartošová !! Copak si myslíte, že dnes, či v jakékoli jiné době v našem vesmíru, takhle někdo mluví ?? Napadlo tvůrce tohoto monstra hodícího se leda tak do drtičky odpadu či skartovačky, že ho budou sledovat lidé ?? Nebo to měl být původně svatební dar pro pobavení již zmiňovaného páru ?? Myslíte, že ať už Will či Kate běžně denně listovali stránkami všech těch bulvárních plátků, jak to tu bylo "šikovně" nastíněno ?? Pokud ano, a já se pletu, osobně zajedu za panem Rosmanem s pokornou omluvou a autogramem od Ivety !! ;) No, zcela vážně musím říct, že mě již dlouho nic tak neznechutilo jako sledování tohoto výblitku choré mysli, který byl točen s jediným cílem, a to nabídnout divákovi / čtenáři bulváru ve vhodnou dobu dané téma a to ještě navíc v typicky tupém nesofistikovaném americkém vydání, protože Američan snese vše a stejně neví..tak co se tím trápit, že ?! Peníze nesmrdí a ona si tahle, s prominutím, ubohá ultrapíčovina své fanoušky jistě najde !! Omlouvám se a raději odcházím sledovat záznam z jednání Poslanecké sněmovny..;) ()

Ajinka126 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak já jsem na to narazila úplnou náhodou, jak to taky jinak bývá u takovéhoto filmu, že. No a nestačila jsem se divit. Já si nemyslím, že by TV film musel být vždy špatný, už jsem zažila i velmi milá překvapení v této podobě. No ale tohle mě dostalo. Nejen, že hlavní hrdinové se moc nepodobali slavnému královskému páru, já hlavně nerozumím tomu, kde režisér a scénárista nabyli dojmu, že znají jejich osobnost a chování. Protože se mi vůbec nelíbilo podání hlavní představitelky, ani ji nebudu jmenovat - nezaslouží si to, která hrála Kate. Nemyslím si, že zrovna ona by byla sebestředná, namyšlená, afektovaná a vůbec "pruda ženská", která v sobě záhy, jako zázrakem, objeví velmi obětavou a ochotnou družku. No o dalších postavách nemá smysl mluvit, vůbec je fakta nezajímala ba ani to, jak královskou rodinu vnímá svět. Tomu kdyby se chtěli přizpůsobit, tak bych tomu tak nějak rozuměla. Tohle je vážně "skvost", který by se měl pouštět jako odstrašující příklad na každé umělecké škole!! ()

draggo odpad!

všechny recenze uživatele

Dokonalý prototyp filmu otřesného po všech stránkách. I kdybych se oprostil od toho, že jde o královskou rodinu (více níže, tak mi zůstane naprosto tupá rádobyromantická slátanina bez duše. A navíc po všech stránkách mizerně natočená. Herci příšerní a naprosto nevěrohodní, dialogy hrozné (kdo psal kurva scénář? takhle podle něho někdo mluví?) a celé je to takové strašně umělé. Chybí jakékoliv emoce, vůbec jsem neměl pocit, že je mezi nima nějaká ta láska. A snaha o to, aby to bylo aspoň tak "hezky kýčovité" taky vyzněla naprázdno. Není tu vůbec nic, co by si zasloužilo byť jedinou hvězdičku. Ale ještě jsem s tímhle filmem neskončil. Tohle dílo je totiž součástí něčeho, pro co absolutně nemám pochopení. Proč je kurva celej svět na větvi z toho, že se dva lidi berou? Zvlášť když jeden z nich je členem rodiny, která patří k Bilderberg Group, což je shodou okolností organizace snažící se o globální zotročení lidstva (vnímavější vidí, že už to začalo). Sakra lidi, probuďte se! /viděno v TV: 0% a odpad! ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Náhodou... zas tak špatné to nebylo. Až mě to překvapilo. Jasně... je to tuctový film, ale příjemný a odpočinkový. Nemám problém. 3* ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Abych to uvedla na pravou míru..Já jsem doslova milovník všeho anglického ale PROBOHA co to je???Nezlobte se na mě ale když dávali film o Williamovi a Kate na NOVĚ tak mi bylo hned jasné, že to nebude buhví jaký trhák.Málokdy se stane,že by se na něco na téhle televizní stanici dalo dívat. Dala jsem tomu šanci až do konce a nedojalo mě nic nějáké herecké výkony tam nejsou vůbec zajímavé protože to na mě prostě celkově působilo naprosto otřesně amaterským dojmem, který mě až ubíjel. Fakta a vůbec vše co se dělo v královském domě v Anglii a kolem tohoto páru se dalo zpracovat lépe MNOHEM lépe.Tak to je můj názor.A chtěla bych dodat, že Mark Rosman asi moc nemá rád Williama a Kate protože to bylo nejhorší co jsem za rok viděla a děkuji za tento otřesný zážitek,protože teď vím,že ne všichni angličani umí točit filmy. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Drama? Tak tady si z nás zase někdo dělá srandu! Každý soudný člověk přece musí vědět do čeho jde a že film o násled.britského trůnu nemůže být natočený podle reality. Drama se pochopitelně nebude odehrávat ani náhodou, něco méně lichotivého by ani neprošlo přes cenzuru. Je jasné jaká hra se s divákem hraje a některým romantikům může tenhle nejbanálnější curkandl i vyhovovat. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu, nemám ráda chození okolo horké kaše, mnohem lepší by byl hraný dokument. Tohle je jen obyčejný, strašně kýčovitý, romantický film, který se nechal inspirovat skutečnými událostmi nesoucí hrdě název William a Kate. Ještě jsem s filmem měla i jiný problém, všechno totiž působí tak, jako by se na příběhu Williama a Kate někdo pokusil dost nehezky přiživit a ne ukázat, jak to mohlo být nebo bylo. Ovšem, byl tu i moment, kdy mě velmi nepříjemně mrazilo v zádech a naskočila mi husí kůže. Byly zde totiž použity záběry z autonehody Lady Diany, které William sledoval v televizi. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Kamarádka mi řekla, že se na to musím podívat, že sama větší blbost ještě neviděla. A měla téměř pravdu. Teda viděla jsem už větší blbosti, ale tohle jim slušně konkurovalo. Herecké výkony se snad ani komentovat nedají, nehledě na to, že princ William tam byl z přítomných pánů ten nejmíň pohledný. Kate ale byla fakt hezká. Je mi jasné, že tenhle snímek se natočil kvůli tehdejším událostem, kdy celé to divadlo kolem této dvojice zachvátilo ve všech médiích celičký svět. Nebudu lhát, i mě to zajímalo, ovšem čajový servis s hlavami vévodkyně a prince bych si fakt nekoupila. Naprostou chybou filmu je i to, že příběh se odehrává v rozmezí let 2001-2010 a zajímavé je, že móda oblečení byla pořád stejná, co? Nehledě na to, že ty šaty, ve kterých Kate Williama "uchvátila" nebyly ani z poloviny tak hezké, jako ty ve filmu. Posuďte sami - originál a film. No a tu naprosto kýčovitou scénu žádosti o ruku na konci radši nekomentovat. Ale na odpad to zase není vážení. P. S. Viděno v originále, což asi taky dělá svoje, protože jsem měla i tu "čest" poslechnout si kousek dabingu a to byla ještě větší katastrofa, nehledě na to, že za těch 10 minut tam oproti originálu byly i jinak překládané věty, které potom nedávaly ten stejný smysl. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Nudaaa. Doufám, že to skutečný William a Kate nikdy neuvidi, chudák princ by z toho přišel o poslední vlas. ()

Reklama

Reklama