Reklama

Reklama

Film začíná shledáním čtyř bývalých nejlepších kamarádek ze školy. Jsou tu jednak, aby si trochu odpočinuly, ale hlavně oslavily těhotenství jedné z nich. Radostná oslava se zkomplikuje v momentě, kdy těhotné Angele zavolá její přítel, který jí oznámí, že s ní skoncoval. Začal totiž chodit s jednou ze tří kamarádek Angely. Těhotná Angela samozřejmě okamžitě zjišťuje, která kamarádka ji zradila a když se jí odpovědi nedostane, použije nestandardní metody. Oslava se náhle změní na teror. (LEGACY)

(více)

Recenze (39)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Krvavá, absurdní chilská zvrácenost. Z morálního hlediska jednoznačně odpad, z hlediska filmového řemesla režie obstojí (což lze vnímat ještě v prvé půli filmu), ale to není vlastně žádná polehčující okolnost. Zatím jediný chilský film, který znám, a bohužel tak zvrhlý...(Údajně inspirováno skutečnou událostí v Pirque v roce 2007). ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

4 bývalé spolužiačky sa po rokoch stretnú , pokúsia si zaspomínať na staré časy a " osláviť " tretí trimester tehotenstva jednej z nich v "domečku u lesa " . Oslavu nakopne telefonát od otca , ktorý oznámi , že budúcu máminu opúšťa. Pokračuje podozrievaním , ktorá zo spolužiačok je toho príčinou. K celej tej oslavnej paráde sa pridá maniakálna sektárska hippie mamá s jej vidieckou výpomocou a déja vu - torture bloody dance môže začať . Na películas ktoré som z Chile videla za poslednú dobu sa to nechytá ani rýchlovlakom , ale podobnými snímkami obhrýzanú myseľ nepoškodí. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No čo k tomu dodať? Masaker. A neviem si predstaviť, že Chile má aj krvavejšie kúsky (aj keď zatiaľ som videl len tento a "suchý" The Goatherd, čo ma dosť serie). Aj keď sa to na Martyrs nechytá, už je to dosť blízko. Sú tam poriadne rezačky, napichnutie na hák, doslovné odstrelenie hlavy, znásilnenie... no jednoducho okrajové publikum musí od vzrušenia skákať po strop. Jedno by ma však zaujímalo, to v Chile nemajú krajšie herečky? Lebo tu hrali len škaredé, staré, tupé korčule, jedna horšia ako druhá, navyše boli ešte aj kurvy. Ale aspoň som im želal čo najbrutálnejšiu smrť, a to sa mi aj splnilo. Mierne sklamanie však prišlo v závere, tam to chcelo ešte pritvrdiť. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Tehotná žena uvíta vo vidieckej haciende svoje odkvitajúce kamarátky a preberá s nimi vzťahové otázky typu, ktorá sa vyspala s jej chlapom? Našťastie telenovela sa z toho nevykľula. Tempo rozprávania bolo síce pomalé a atmosféra skoro žiadna, zato príbeh bol vcelku zaujímavo postavený. Do schémy takmer klasického exploitationu (trochu mi to pripomínalo filmy uvedeného žánru zo 70. rokov) tvorcovia postupne pridávali prvky gorna a splatsticku, ale tak, aby film nepôsobil lacne. A keď neskôr do toho ešte primiešali náboženský fanatizmus a démonizmus potešil som sa, najradšej by som bol, keby sa film uberal práve týmto smerom. Záporná hrdinka - fanatická Soledad (Patricia Lopez) bola žena na svojom mieste. Odporná od začiatku a na konci ešte viac! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Chilský exploitation, který se veze na vlně moderních násilností. Ze začátku mi to zavánělo francouzským Inside (těhotná žena ve skupině "nejlepších kamarádek" v domě daleko od města si o to přímo koleduje), ale ubíhá zcela jiným směrem. Místo jedné vraždící psychopatky se zde ale vyskytuje jakási náboženská sekta, která popravuje jednoho hosta po druhém za účelem více než zřejmým. Než se ale k tomu dostane, musí si divák protrpět první třetinu u seznamky hlavních postav, která mě osobně nepřišla vůbec blbá a do kontextu dobře zapadla. Pak už přichází na řadu očekávaný nášup poctivého násilí, kde nechybí zavírání do klecí, mučení, znásilnění a vůbec slušná vybíjená na obou frontách barikády. Hlídaní časoměru teda nehrozí, ale špetka výraznějších nápadů by určitě prospěla. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Scénář je volně inspirován skutečnými událostmi, které se staly v Pirque v Chile v roce 2007. (hladass)

Reklama

Reklama