Reklama

Reklama

Film začíná shledáním čtyř bývalých nejlepších kamarádek ze školy. Jsou tu jednak, aby si trochu odpočinuly, ale hlavně oslavily těhotenství jedné z nich. Radostná oslava se zkomplikuje v momentě, kdy těhotné Angele zavolá její přítel, který jí oznámí, že s ní skoncoval. Začal totiž chodit s jednou ze tří kamarádek Angely. Těhotná Angela samozřejmě okamžitě zjišťuje, která kamarádka ji zradila a když se jí odpovědi nedostane, použije nestandardní metody. Oslava se náhle změní na teror. (LEGACY)

(více)

Recenze (39)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně řemeslně zvládnutý chilský slasher s příchutí exploitation (ale to je asi zbytečné vůbec zmiňovat, čistý slasher už se v dnešní době nerodí). Brutální a krvavé je to celkem dost, ale přesto se filmu nepodařilo vtáhnout mě do děje, či mě jakkoli jinak zaujmout. Baby Shower je horor bez atmosféry, bez sympatických postav, bez vtipu i bez režijní invence. A kvůli krvi na filmy nekoukám. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No čo k tomu dodať? Masaker. A neviem si predstaviť, že Chile má aj krvavejšie kúsky (aj keď zatiaľ som videl len tento a "suchý" The Goatherd, čo ma dosť serie). Aj keď sa to na Martyrs nechytá, už je to dosť blízko. Sú tam poriadne rezačky, napichnutie na hák, doslovné odstrelenie hlavy, znásilnenie... no jednoducho okrajové publikum musí od vzrušenia skákať po strop. Jedno by ma však zaujímalo, to v Chile nemajú krajšie herečky? Lebo tu hrali len škaredé, staré, tupé korčule, jedna horšia ako druhá, navyše boli ešte aj kurvy. Ale aspoň som im želal čo najbrutálnejšiu smrť, a to sa mi aj splnilo. Mierne sklamanie však prišlo v závere, tam to chcelo ešte pritvrdiť. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Chilský exploitation, který se veze na vlně moderních násilností. Ze začátku mi to zavánělo francouzským Inside (těhotná žena ve skupině "nejlepších kamarádek" v domě daleko od města si o to přímo koleduje), ale ubíhá zcela jiným směrem. Místo jedné vraždící psychopatky se zde ale vyskytuje jakási náboženská sekta, která popravuje jednoho hosta po druhém za účelem více než zřejmým. Než se ale k tomu dostane, musí si divák protrpět první třetinu u seznamky hlavních postav, která mě osobně nepřišla vůbec blbá a do kontextu dobře zapadla. Pak už přichází na řadu očekávaný nášup poctivého násilí, kde nechybí zavírání do klecí, mučení, znásilnění a vůbec slušná vybíjená na obou frontách barikády. Hlídaní časoměru teda nehrozí, ale špetka výraznějších nápadů by určitě prospěla. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

4 bývalé spolužiačky sa po rokoch stretnú , pokúsia si zaspomínať na staré časy a " osláviť " tretí trimester tehotenstva jednej z nich v "domečku u lesa " . Oslavu nakopne telefonát od otca , ktorý oznámi , že budúcu máminu opúšťa. Pokračuje podozrievaním , ktorá zo spolužiačok je toho príčinou. K celej tej oslavnej paráde sa pridá maniakálna sektárska hippie mamá s jej vidieckou výpomocou a déja vu - torture bloody dance môže začať . Na películas ktoré som z Chile videla za poslednú dobu sa to nechytá ani rýchlovlakom , ale podobnými snímkami obhrýzanú myseľ nepoškodí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nezávazné klábosení kamarádek, které se sešly na odlehlém statku, začne pozvolna přerůstat v konflikt v momentě, kdy paní domů zjistí, že jedna z nich by měla odletět pryč s jejím přítelem a otcem budoucích dvojčat. Když se do situace vloží příslušníci fanatické sekty, kteří pomohli Angele a očekávají příchod jejího syna-mesiáše (čeká chlapce a dívku), je na pěkný masomlejn zaděláno! Propichuje se nožem, odsekává se nožka rýčem, ustřelí se kus hlavy a spousta dalších gore chuťovek čeká nejen na nebohé návštěvnice. Běsnící vůdkyně sekty, co se začne chovat jak smyslů zbavená, vypadá jako nejzápornější postava. Ale! zdání klame, jelikož jako největší svině se začne ukazovat Angela. A proto je, milé děti, po zásluze potrestána. Balada z druhého konce světa nese mravní ponaučení o vině a trestu, jak už to u balad bývá, a navíc je v půvabném erbenovském provedení. ,,A sovy ti vyklovou oči!" Příjemně brutální... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co se týče gore scén, tak ty stojí za to. Co se týče příběhu, tak ten je chaotický, divný až stupidní. Chilané chtěli natočit něco hnusnýho, ale zapomněli na nějaké dějové souvislosti. 40% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Krvavá, absurdní chilská zvrácenost. Z morálního hlediska jednoznačně odpad, z hlediska filmového řemesla režie obstojí (což lze vnímat ještě v prvé půli filmu), ale to není vlastně žádná polehčující okolnost. Zatím jediný chilský film, který znám, a bohužel tak zvrhlý...(Údajně inspirováno skutečnou událostí v Pirque v roce 2007). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poněkud kostrbatá příběhová vata trochu kazí dojem z tohoto brutálního slasheru s několika téměř dokonalými scénami a velmi dobrou slasherhororovou atmosférou -- dokonalost ve smyslu svého žánru, prosím, jinými slovy slušná porce sekání, bodání, vykrvování, ukusování...:) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Slabý a nezajímavý exploatační chilský horor. O herectví nemůže být ani řeč, postavy jsou vesměs nesympatický, příběh je úplně nesmyslný, hudba je tam spíš pro zasmání. Pochvalu si zaslouží snad jen maskérky a docela slušně zvládnutý exploatační scény, ale JEN o tom horory přece nemůžou být. 20% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film delší dobu mi trvalo než sem se chytl ale nakonec bych řekl že to nebyla špatná podívaná, příště bych použil mladší ženy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No tak do půlky parta odkvétajících slepic jen hlasitě kvokala v haciendě, přičemž jedný z nich se v důseldku těhotenství splašily hormony. Jenže pak přišel totální a nekompromisní masakr a jakkoliv jsem viděl podobnejch slasherů hromadu, tak si nevzpomínam, že by mi u něčeho jinýho bylo takhle nepříjemně. SPOILER - doporučuju všem pánům se slabší povahou přeskočit orální scénu v lese. Hrozný. :D 60% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Tehotná žena uvíta vo vidieckej haciende svoje odkvitajúce kamarátky a preberá s nimi vzťahové otázky typu, ktorá sa vyspala s jej chlapom? Našťastie telenovela sa z toho nevykľula. Tempo rozprávania bolo síce pomalé a atmosféra skoro žiadna, zato príbeh bol vcelku zaujímavo postavený. Do schémy takmer klasického exploitationu (trochu mi to pripomínalo filmy uvedeného žánru zo 70. rokov) tvorcovia postupne pridávali prvky gorna a splatsticku, ale tak, aby film nepôsobil lacne. A keď neskôr do toho ešte primiešali náboženský fanatizmus a démonizmus potešil som sa, najradšej by som bol, keby sa film uberal práve týmto smerom. Záporná hrdinka - fanatická Soledad (Patricia Lopez) bola žena na svojom mieste. Odporná od začiatku a na konci ešte viac! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednu tehulku prišli navštíviť viaceré kamarátky aby ju potešili v jej samote.Ale je tam dusna atmosféra,lebo sa tam rozoberajú osobné vzťahy.Boli tu scénky kde som sa strácal ale podla mňa to nieje chyba vo mne ale v scenári.Potom ich tam začal niekto zabíjať konečne.Pár scén tu bolo neskutočne nezmyselných a rozpisovať ich by bolo na dlho.Tento film je totálny trapas čo sa týka spracovania,prevedenia a predvídateľnosti.Za pár minút čo sledujete tento film je jasné že kto je tá suka.Postavy sa chovali presne tak aby zomreli.Čisto primitívny film zo všetkým čo stým súvisí. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Prumerne desivy horor o tom, jakej jsou vyhody a nevyhody mit u porodu dulu :) Hrdinka je dost nesympaticka panicka, ktere snad nikdo nepreje nic dobreho (natoz jeji nejlepsi kamaradky). No a posledni ctvrhodinka se povedla, zejmena uplne posledni scena, ktera da snad trochu smysl celymu filmu. A jeste posledni vec, co bych zminila, jsou zaverecne titulky. Slusne :) ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Adept na nejhorší hororovej snímek roku! Taková sračka, že pochybuji, že ji něco překoná. Otřesný dialogy, dementní děj, mimořádně hnusný ženský, tolik odporných mařek pohromadě jsem snad ještě ani neviděl. A ta hudba, to byla taky tragédie. Film o hovně, první půlku jsem vyloženě musel vytrpět, málem jsem to už utnul, když přišla nějaká gore scéna, tak jsem to nechal až do konce, což jsem neměl dělat. Co se dělo dál je už jen čirá tupost bez napětí, bez jakýchkoliv emocí. Tenhle skvost vyhazuji z paměti a okamžitě mažu z disku. A to je už co říct!! ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nejdrsnější závěr (co jsem kdy viděl) nějaké dlouhé řady chilské láf telenovely.No opravdu.Škoda že mě ten seriál minul. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

To se takhle potkaj čtyři kámošky. Jedna šeredná, druhá protivná, třetí kurva a čtvrtá čeká dvojčata. teda vlastně je jich pět, ale ta pátá nějak nezapadá, tak dostane šiškou do oka. No ony se vlastně nepotkají, ale ty tři první přijedou za tu čtvrtou na barák, mrknout se, jak jí roste panděro. No a vlastně to ani nejsou kámošky, protože se pořád hádaj a postupně z nich nějak leze, že jezdí na jednom kole, k němuž by teoreticky měla vlastnit výhradní práva ta s největším bubnem. Pak je tam hnusná hippie mužatka s dvěma pytlema na hady na hrudníku, vypracovaný zahradník a nějaký podivný úchyl. Celý děj skřípe jak nehty na tabuli a konec je natolik o hovně, že do hodnocení nejde dát víc, než ty dvojčata, o který tam jde. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

NEJ horor roku! Chile asi neví jak na žánr hororu a tak si prostě řeklo, že něco splácnou. Jenže koukat 100 minut na čtyři krávy, jak jedna hází špínu na druhou, to je teda odvar. A přidat do toho náboženský kecy, tak to mě zazdilo nadobro! 0% ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Chilský exploitation zářez, který přivádí diváka do odlehlého domu v lesích, kam přijíždí za těhotnou ženou čtveřice kamarádek, aby oslavily a zároveň podpořili brzké narození potomků své přítelkyně. Těhotná žena v domě pobývá ve společnosti urostlého čeledína, kterého mezi záplavou keců jednotlivých kamarádek ihned jedna z nich obskočí, druhá do sebe pro změnu pere koks a třetí chrlí litánie. Čtvrtá je tam vlastně navíc, ale to je jedno. Důležité je, že manžel je fuč a nadcházející matka moc dobře ví, že si to občas rozdává i jinde a to právě s jednou z přítomných kamarádek, což vede k narušení idylických chvil setkání. Aby toho nebylo málo, tak po lese pobíhá pomatená ženská a svým chováním dává divákovi tušit, že to bude sektářka jak vyšitá. Po pár hádkách, trošky sexu včetně ženské nahoty rozehrávají tvůrci stylová jatka na vlně novodobých kruťáren plná krve. Žádný dějový zvrat ani závratné překvápko sice na diváka nečeká, ale dostává se mu celkem slušná porce dobré explotační filmařiny se vším co se od snímku podobného ražení očekává. Herci jsou zajímaví a jejich výkony s přehledem uvěřitelné. Krve, jak je již výše zmíněno je dost a některé scény jsou vskutku drsné. Stopáž je optimální. Pouze trošku nešťastné vystavění celého děje, které diváka nedokáže pohltit, sráží tento jinak kvalitní chilský počin. I přes tento podstatný nedostatek uděluji BABY SHOWER i čtvrtou hvězdu. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle u hororů nesnášim.. 3/4 hodiny se nic neděje, takže to diváka nemůže vtáhnout do děje a pak přijde nějaký to gore aby se neřeklo.. tohle byl film bez napětí, bez atmosféry a s nesympatickýma postavama.. hrozně divnej film, nicméně oceňuju snahu Chile natočit kvalitní horor.. ()

Reklama

Reklama