Reklama

Reklama

Technické souvislosti

(seriál)
  • Česko Technické divy světa (více)

Průvodcem desetidílného cyklu Technické divy světa je známý britský publicista, moderátor a propagátor vědy a techniky Richard Hammond. Kamera se s ním vydává do nejrůznějších částí zeměkoule a diváci tak mají možnost podívat se s ním do opery v Sydney, na vrtnou věž u norského pobřeží, na střechu stadionu v londýnském Wembley anebo do míst, kde vzniká jedno z nejmodernějších letadel naší doby – Airbus A 380...

Přehled dílů:
1. Airbus A380
2. Troll A
3. Taipei 101
4. Obří teleskopy
5. Stadion Wembley
6. Opera v Sydney
7. Letadlová loď Illustrious
8. Guggenheimovo muzeum v Bilbau
9. Most v oblacích
10. Letiště Hongkong (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Hlavní účinkující je Richard Hammond, už to dává jasný předpoklad, že to nebude žádná suchá podívaná, ale zábavná věda. .. Ale někdy se tam objevují vysvětlení něčeho, co vysvětlovat ani není potřeba, nebo tam není řečeno všechno, leč to je na úkor zábavnosti asi nutností. .. A jako každý, musím i já hlavně hlavně chválit. .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Možná by mi tenhle seriál unikl, ale jelikož jsem zaznamenala, že to uvádí Richard Hammond, hned jsem si řekla, že to bude vedeno zajímavou formou pro širokou veřejnost. A taky to byla pravda. Líbí se mi, jak to všechno vysvětluje, zkouší ukázat přes svoje experimenty, jak doopravdy fungují stroje, letadla, raketoplány a líbí se mi jeho nadšení, jak o tom mluví. A samozřejmě je to můj oblíbený moderátor a účinkují v jednom automobilovém pořadu. ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Fascinující technologický dokument, který spojuje nejdůmyslnější výtvory lidstva a aplikované fyzikální principy. Poutavé představení vědy věd - fyziky v praxi prostředníctvím působivých pokusů a praktických ukázek. Richard Hammond, znamý z britské série Top Gear, navíc coby moderátor dodává pořadu potřebnou šťávu. Silné čtyři hvězdičky. ()

dmk 

všechny recenze uživatele

Richard Hammond nás provází zajímavými stavbami, přičemž vysvětluje jak vznikl. Nutno však dodat, že pozoruhodným způsobem, zaměřuje se na zajímavé spojitosti, jež jsou mnohdy málo známe. Například věděli jste, že opera v Sydney by nejspíš nevznikla nebýt zubních protéz? Děj je osvěžován experimenty a názornými ukázkami potvrzujícími, že to je pravda, jichž se Hammond mnohdy účastní. Zábavné, originální, zajmavé a poučné, ale na pět hvězd to dle mého názoru nemá. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama