Reklama

Reklama

Technické souvislosti

(seriál)
  • Česko Technické divy světa (více)

Průvodcem desetidílného cyklu Technické divy světa je známý britský publicista, moderátor a propagátor vědy a techniky Richard Hammond. Kamera se s ním vydává do nejrůznějších částí zeměkoule a diváci tak mají možnost podívat se s ním do opery v Sydney, na vrtnou věž u norského pobřeží, na střechu stadionu v londýnském Wembley anebo do míst, kde vzniká jedno z nejmodernějších letadel naší doby – Airbus A 380...

Přehled dílů:
1. Airbus A380
2. Troll A
3. Taipei 101
4. Obří teleskopy
5. Stadion Wembley
6. Opera v Sydney
7. Letadlová loď Illustrious
8. Guggenheimovo muzeum v Bilbau
9. Most v oblacích
10. Letiště Hongkong (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

sator 

všechny recenze uživatele

Guggenheimovo muzeum v Bilbau .....Jsem ze staré školy milovníků dokument, tudíš dávám přednost informacím nad tajtrlováním a exhibicí, zde jsem si nesedl s provedením natož s moderátorem... kromě toho - dnešní sebestředná architektura -kde samoúčelnost dominuje nad účelností případně ekologií staveb nemusím... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zábavnou a poučnou formou prezentované technické souvislosti, díky kterým můžeme překonávat obrovské vzdálenosti v letadle nebo vlaku či stavět vysoké budovy odolávající zemětřesením i větru. Vyspělé moderní technologie, které vděčí za svůj zrod starověkým objevům a jednoduchým principům. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl o technickém složení mrakodrapu Taipei 101. Technickým typům se srdíčko zatetelí a asi nějakou tu hvězdu přidají. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Pořad dělaný pro co největší publikum, takže pokud se v oboru aspoň trochu vyznáte, tak vás neustálé opakování úplně jasných věcí možná začne časem štvát, ale i tak narazíte na spoustu zajímavostí a třeba i pochopíte podstatu některých věcí, které jste prostě dřív brali jako fakt... ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Letiště Hongkong - Opravdu zábavná hodina fyziky a moc sympatický pan učitel. Určitě nepůjdu za školu a zúčastním se i dalších dílů! ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Môžete si to pozrieť na National Geographic. Veľmi poúčné.V každom diele je čosi z historie, postupne tá historia nadvädzuje na výrobu nových materiálov a to vyustí do výroby nejakého celku.Veľmi sa mi páčia Hammondové experimenty. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Hlavní účinkující je Richard Hammond, už to dává jasný předpoklad, že to nebude žádná suchá podívaná, ale zábavná věda. .. Ale někdy se tam objevují vysvětlení něčeho, co vysvětlovat ani není potřeba, nebo tam není řečeno všechno, leč to je na úkor zábavnosti asi nutností. .. A jako každý, musím i já hlavně hlavně chválit. .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Na díl Wembley Stadium jsem se nesmírně těšil, protože sám novodobý stadion Wembley navštívil a byl to pro mě naprosto neskutečný zážitek. Jenže jaké bylo mé zklamání, když namísto nepřeberného množství informací jsem byl zahlcen spoustou informací navíc (mimo přímou tématiku stadionu), které mě teda osobně moc nezajímaly (co a jak proč funguje). Zásadní informace by stačili asi tak na 20 minut, zbytek jsou zbytečné žvásty kolem a o ničem. Hudba: Alasdair Reid ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Neviem, či sa mám (napriek svojmu presvedčeniu o sebe) cítiť až ako taký netechnický typ, ale to polopatistické objavovanie a jednoduché experimentovanie sa mi páčilo. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé dokumenty přibližující technicky výjimečné stavby. Představované souvislosti mnohdy jdou však až tak daleko, že se většina dokumentu týká jiných věcí... vlastností materiálů, fyzikálních zákonů a podobně. Občas jsou tyto vsuvky zajímavé, občas trochu mimo. Ale jinak je to pěkný dokumentární seriál pro všechny, které aspoň trochu zajímá stavitelství a architektura. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Hammonde, vrať se do Top Gearu, tady působíš jako neohrabaný nýmand. Vzhledem k úrovni dokumentů posledních let je toto sotva průměrné. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, jež donutí diváka přemýšlet (alespoň u mě to fungovalo) nad jednoduchými vynálezy, které se uplatňují ve fantastických mechanizmech, usnadňující náš život. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Fascinující technologický dokument, který spojuje nejdůmyslnější výtvory lidstva a aplikované fyzikální principy. Poutavé představení vědy věd - fyziky v praxi prostředníctvím působivých pokusů a praktických ukázek. Richard Hammond, znamý z britské série Top Gear, navíc coby moderátor dodává pořadu potřebnou šťávu. Silné čtyři hvězdičky. ()

Corny 

všechny recenze uživatele

Super dokumentální seriál, je pravda, že někdy to odvození některých věcí je spíše úsměvné, ale v podstatě na tom vysvětluje základy jejich fungování. Mě se dokumenty moc líbili a doufám, že v budoucnu další přibudou. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem: Airbus, Troll A, Taipei, Wembley, teleskopy, opera v Sydney, G muzeum, letiště Honkong, most v oblacích, raketoplán, supertanker, formule 1, most přes Kor. záliv, Burdž al Arab, ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Supertanker na zemní plyn - nevím, ale dost mi to připomíná Brainiac, nejspíš i díky Richardu Hammondovi, který je vcelku vtipný, ale pokusy, které předvádí jsou učivo fyziky a chemie základní a střední školy. Je to divácky atraktivní, ale dost to odvádí pozornost od toho tankeru, takže je to takový "akční reality" dokument (nevím, jak lépe to nazvat). Most přes Korintský záliv - tento díl o poznání lepší, styl natočení stále stejný (jak jinak že), ale dneska to bylo o poznání zajímavější, nejspíš i proto, že mě mosty lehce fascinují. Raketoplán - i přes koncept, který mi plně nesedí, je to nejzajímavější díl, který jsem viděl. Pokusy dělané na Zemi pro věci, které jsou ve vesmíru jsou dosti zavádějící, ale budiž, aspoň to všichni pochopí. Formule 1 - vcelku zajímavý díl díky zajímavému tématu, jakým Formule bezesporu jsou. Hotel Burdž al-Arab - začíná to stupidním rozbíjením skla vodou, ale pak je to lepší a něco nového jsem se dozvěděl. Jen ten požár z osvětlení je dost vykonstruovaný, což přiznává i Richard Hammond. Japonský rychlovlak - Dle názvu jsem předpokládal, že se bude jednat o maglevy a ne o vlaky, které jezdí (i když rychle) po klasických kolejích. Tento díl mě vcelku zaujal, aby ne, Japonci to mají vychytané. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Videl som len diel s formulami a ten si 4 hviezdičky zaslúžil. Ono je to aj o tom ako vám je sympatický Hammond. Možno po ďalších dieloch zmením názor.. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že je aj dokument, ktorý nevysvetľuje len ako to funguje, ale aj prečo to práve tak funguje a zapája sa do toho aj fyzika. Ako tu ktosi spomínal, tak tieto dokumenty by sa mali vysielať na základných školách. Je to 100x lepšie ako sa učiť kadejaké poučky naspamäť. ()

Reklama

Reklama