Reklama

Reklama

The Hire: Ambush

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční
USA, 2001, 6 min

Obsahy(1)

Thomas Milian si najme Clivea Owena, aby mu pomohl převézt ukradené diamanty. V půli cesty je ovšem přepadnou maskovaní muži, kteří zahájí palbu z černé dodávky. Nato se rozpoutá dechberoucí automobilová honička zakončená pyrotechnickým bonbónkem. John Frankenheimer se stal jedním z osmi režisérů, kteří se propůjčili německé automobilce BMW. Dostal za úkol natočit desetiminutovou akční bombu, na kterou mu bylo zapůjčeno jedno BMW 740i a rozpočet v podobě $1 000 0000 dolarů. Společně s producentem Davidem Fincherem tak stvořil své předposlední dílo (rok poté zemřel), v němž dokázal - jako již v RONINOVI - svoji zručnost při točení automobilových honiček. (John Doe)

(více)

Recenze (133)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Honička jako z Ronina, tedy vynikajícím způsobem natočená. Příběh prostý, ale ze strany řidiče dobře promyšlený, bohužel stojící na hodně velké náhodě, která dost kazí jinak skvělý dojem. Clive Owen dělá svou práci - čti: tváří se drsně:) Celkově dobrý dojem, tu haluz si uvědomíte až za nějakou dobu, takže 70%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Automobilové honičky umí (či spíš bohužel uměl) John Frakheimer jako málokdo jiný. Jenomže scénář dodaný Andrewem Kevinem Walkerem však postrádá originálnější nápad a jeho oblíbené a většinou obvyklé depresivní vyústění se v tomto případě nekoná. Formálně víceméně bez chyby, ale jako celek nezajímavé, nudné a závěrečné zasmání, jenž má být pointou je v tomto případě nedostačující. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První a patřičně nejakčnější příběh ze série BMW, kde Clive Owen nekompromisně uníká nepříteli ve zdárné honičce, která prostupuje celým příběhem, který už zas tak moc originální není a konec je vcelku nijaký. Přesto je to akční jízda dost zdárná a povedená na to, do jaké délky se vcucla. --- 75 % --- ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pořádná střelba a akce ve Frankenheimerově pokusu o pořádnou reklamu pro pořádné muže. Vychází mu to skvěle a od padajících nábojnic až po hlasu muže s kulkou přes hlavu vše krásně sedí. Na závěr je tu malá třešnička na dortu, která probudí i letmý úsměv na divákově tváři. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 4 nebo 5 protože tohle je fakt hardcore. Clive Owen je tak profesionální až se mi chce stát se taky nájemnym kurýrem co se neptá... Ano takhle měl vypadat Kurýr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príbeh, začínajúci naleštenou búchačkou namierenou do tváre Cliveovi Owenovi, nemôže byť zlý. Nuž, je pravdou, že sa jedná o jedno z posledných diel Johna Frankenheimera (FRANCÚZSKA SPOJKA II, RONIN), ale legendárny režisér sa za svoj počin z hire-série hanbiť nemusí. Stará dobá škola ten John, nech ju mu za OSTROV DR,. MOREAUA raz odpustené. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Owen veze chlapka s kufrem, v kterym, jak se dozvi od teroristu, co je prepadnou, jsou diamanty a oni (jak necekane) je chtej. Chlapek nakonec Owena prekeca, aby jim ujeli. (nebudu rikat jak, podivejte se, je na tom v podstate vystavena cela zapletka) Tezko rict, cim to je, nejspis slabym scenarem, ale tenhle dil se mi nelibil. Podle me jeden z nejslabsich dilu serie. Honicka tu je paradni, ale kvuli absenci jakekoliv hudby me nechala celkem chladnym, Owen hraje skvele, ale to je asi tak vsechno. Tohle spis nez film, fakt pripomina jen reklamu na bmw. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jízdní i brzdící vlastnosti vozu značky BMW 740i mi byly velmi sympatické, výsledky crash testu s rozjetou dodávkou mne rovněž uspokojily, takže až BMW zvolí při prodejní strategii stejnou cenu jako Škoda u Fabie, tak patriotismus stranou a frčím si pro německého mazlíka. Do té doby si mohu vychutnávat Frankenheimerovu jednohubkovou propagaci vozu, která neztrácí čas složitostmi, přímočaře sází na rychlost a každému chlapovi, který ještě neztratil koule, se prostě musí líbit. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Drsný a neohrožený Clive Owen, jak mu to sluší nejvíce, těžko říct, jestli je tento díl The Hire více reklamou na jeho mužnost, nebo na elegantní bourák BMW. Každopádně obojí funguje slušně, byť zápletka s pointou patří mezi jednodušší... 7/10 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

První díl z reklamní minisérie financované automobilkou BMW. John Frankenheimer se na stará kolena vzepjal k velmi slušnému výkonu, jednoduchá zápletka dává vyniknout perfektnímu zpracování automobilové honičky, Clive Owen je přiměřeně cool a BMW v hlavní roli dostatečně proděravěné. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

I přes hromadu akce je Ambush neúměrně natahovaná nuda (a to má 6 minut), která postrádá výraznější zápletku a hlavně pointu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

začátek skvělý, prostředek ucházející, konec nic moc. Celkově ale akce šlape i přesto, že se jedná o honičku auto + dodávka hlavně díky skvělému stylu pána režiséra. na čtyři hvězdy dostačující, ale moc velký klenot to není. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších častí filmíkov o Bavorákoch, jednoduchá zápletka, priamo in-medias-res dielko s parádnou naháňačkou. 80%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že když máte BMW a řidiče Vám dělá nějaký Clive Owen, tak se Vaše diamanty nemají čeho bát, ať už jsou ve Vašem těle, nebo ne. První ze série The Hire k vidění s českými titulky zde. ()

Reklama

Reklama