Reklama

Reklama

Akunin

Trailer 1

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (5)

Cedr 

všechny recenze uživatele

V rámci možností povedená adaptace krimi románu Shuichi Yoshidy. V rámci možností, protože i přes relativně úctyhodnou délku, se spousta naprosto klíčové charakterizace přesto do filmu nevešla. Je to celkem škoda neboť knihu spíše než děj samotný táhnou právě postavy. Plakat zde nad tím, že knihy jdou více do hloubky je ale zbytečné. Obzvlášť když filmový Villain hlavu a patu má a díky trefnému castingu a přímočaré věcné režii toho má taky dost co nabídnout. Přehnaně melodramatický film rozhodně není. Jediná scéna, kde si režisér bohužel vybral voiceover na nesprávném místě a (ne)chtěně tak vypointoval ono zamyšlení o společnosti, které nebylo třeba okatě zdůrazňovat melodrama nedělá. ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

Herci jsou výborní, ale i na Japonsko přehnanou melodramatičnost (není divu, režíruje Korejec) a místy plytkou zápletku skrýt nedokázali. ()

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

Že je film tradicionalistická moralitka o tom, že dnešní mládež nemá hodnoty, protože nedokáže milovat, a že ženy by měly být hodné, submisivní a poslušné, jinak zemřou a nadělají jiným lidem v životě paseku, by ještě bylo možné přijmout jako příznačný efekt soudobého japonského mainstreamu – ne náhodou byl film v japonských kinech hitem. Také by bylo možné odpustit, že se jedná o rozplizlou a vnitřně nekonzistentní adaptaci údajně velmi dobré knihy, kde na sebe naráží diametrálně odlišné herecké dispozice jednotlivých aktérů. Jenže nelze překousnout, že film vydírá diváky, když doslova (skrze voiceover jedné z postav) říká, že kdokoli není dojat utrpením jeho postav, je bezcitný hajzl, který si nezaslouží být nazýván člověkem. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama