Reklama

Reklama

Lovci zločinců

(seriál)
Trailer 3
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2011–2016), 75 h 1 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

James Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Amy Acker, Sarah Shahi, Taraji P. Henson, John Nolan, Enrico Colantoni, Robert John Burke, Al Sapienza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Příběh bývalého agenta CIA, o kterém se myslelo, že je mrtev. Krátce poté, co se vrátí zpět do New Yorku, jej kontaktuje záhadný muž, který si říká Finch. Ten disponuje značným společenským postavením a zdá se, že ví víc, než říká.
Na vzniku seriálu spolupracoval J. J. Abrams a na scénáři minimálně několika úvodních dílů se významně podílel Jonathan Nolan, jenž sepsal kompletně scénář k Mementu. Roli bývalého agenta ztvárnil James Caviezel (Vězeň, Umučení Krista) a tajemného Finche si zahrál Michael Emerson (Ztraceni, Saw: Hra o přežití). (Bajsf)

(více)

Videa (182)

Trailer 3

Recenze (190)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí nejvypjatějších dílů seriálu (třetí řada) musím bez skrupulí říct, že Person of Interest je ten nejlepší žánrový seriál, jaký jsem kdy viděl. Chlubí se do puntíku vypiplaným scénářem, který dovede v každém dílu diváka přikovat do židle, překvapit a oněmět. A činí tak s železnou pravidelností. K tomu přispívá precizní režie, parádní hudební doprovod a hlavně fenomenální casting, kterému vévodí Michael Emerson, skvěle doplňovaný Jimem Caviezelem, Kevinem Chapmanem a Sarah Shahi. Nutno podotknout, že jejich postavy jsou geniálně napsané a dokonale spolu ladí. Díky tomu má seriál šarm, vtip i napětí a vůbec není těžké hlavním hrdinům od srdce fandit. Navíc ten koncept dovoluje tvůrcům velký rozsah zápletek, prostředí i vedlejších postav, takže je pořád na co koukat. Po většině dílů třetí řady říkám, že mě tenhle seriál ani jednou nenudil, výborně graduje a prostě nemá chybu! Jonathan Nolan je génius. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nič prelomové, zato celkom slušný nadpriemerný akčný seriál so zaujímavým korením v podobe takto doteraz nespracovanej tematiky "Veľkého brata". To všetko pod taktovkou Christopherovho brata so scenáristickým talentom, Jonathana Nolana, a výborným obsadením, ktorému kraľujú charizmatický James Caviezel a tajomný Michael Emerson. 1. séria: 80% ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Napínavý a chytrý krimiseriál, pohybující se v oblasti sci-fi, která se může stát v nedaleké budoucnosti realitou. Originální je různorodý vyšetřovací tým snažící se pomocí počítačového a kamerového sledování jednotlivců napravit svět a zabránit zločinům, dřív než k nim dojde. Stejného principu využívá i snímek Minority Report s Tomem Cruisem a trojicí tušitelů. Jak už to v těchto seriálech bývá, jednotlivé případy jsou různé kvality s opakujícími se motivy, ale i tak je to koukatelné. Největší roli v tomto seriálu nemají vyšetřovatelé, ale mobilní telefony. Ještě že je máme. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Skutečně škoda toho pomalého epizodního rozjezdu v 1. sérii, protože tohle je jeden z nejlepších low-SF seriálů a špionážních thrillerů co sem viděl. Co na začátek vypadá jako zvláštní detektivka je ve skutečnosti drama o přímém střetu dvou výborně a uvěřitelně vykreslených umělých inteligencí a jejich agentů v současném světě. Excelentní postavy (a uvěřitelně jednající tajní agenti), dobré zápletky, super akce a akční choreografie, výborná atmosféra a stylový závěr celého seriálu. Tohle se zařadilo mezi mé top faves a i přes volnější rozjezd nemůžu dát jinak, než 5*. ___________________________________________________________________________________________ s01: 70%, s02: 80%, s03: 90%, s04: 90%, s05: 100% ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý seriál. Ktorý navyše časom ešte pridá na guliach. James je super sympatický chladnokrvný zabiják. Bojové domáce úlohy si splnil celkom dobre a väčšinou si v akcií vedie obstojne. Jasne vidím množstvo techník z krav maga a to ma vždy poteší. A Chamés Caviezel baví aj mimo akciu. Čo je dôležité. Michael Emerson asi používa pleťové masky z kozieho trusu alebo odvar z genitálií amazonského makaka. Prípadne iný tajný recept na zachovanie mladosti. Lebo vek (61) fakt nesedí s tým čo vidím na obrazovke. Scénar píše malý Nolan, čo je zárukou kvality a dobrej atmosféry. Hlavne postavy sú dosť dobré. Čiastočne sa vyvýjajú a bavia v rôznych polohách. Vedlajšie postavy tiež väčšinou slušné. V druhej sérií nabehne na scénu Sarah Shahi, ktorá je tak sexi, že jej odpustím aj občasnú nedôverihodnú prehnanú drsnosť. Slabou stránkou seriálu je, že má príliš veľa dielov. Potom sa niektoré veci opakujú. A nutne musia prísť slabšie pasáže. A celá tá ich tajná činnosť mi príde nenápadná ako kopa hovna na zemi. Do 4 dielov mali byť chytení a zabásnutí. A ten akože super vládny zabiják vyzerá chaseň zo staničného bufetu s fyzičkou stereotypného ajťáka. Čo ma ale sralo najviac je zbytočné tlačenie prvkov americkej morálky. Keď už sa to tvári ako niečo viac, mohli na tie sračky typu: dobrý manžel, dobrý policajt, čisté deti, rodina, multikulturalizmus, každému čo mu patrí, polepšie, žije prácou... . Nebije to do očí tak ako v bežnej holywoodskej tvorbe, ale pôsobí to zbytočne rušivo. Aj tak nadpriemerný seriál. 80-85% ()

Galerie (863)

Zajímavosti (37)

  • V 5. minutě na společenské akci konané v Metropolitním muzeu umění v New Yorku slyšíme v pozadí skladbu „Air On the G String, from Orchestral Suite No. 3 in D Major, BWV 1068“ od německého hudebního skladatele Johanna Sebastiana Bacha. (Trajektt)
  • Ve 12. epizodě 2. série se jedna ze scén odehrává v Praze. (Veniss)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama