Reklama

Reklama

Lovci zločinců

(seriál)
Trailer 2
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2011–2016), 75 h 1 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

James Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Amy Acker, Sarah Shahi, Taraji P. Henson, John Nolan, Enrico Colantoni, Robert John Burke, Al Sapienza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Příběh bývalého agenta CIA, o kterém se myslelo, že je mrtev. Krátce poté, co se vrátí zpět do New Yorku, jej kontaktuje záhadný muž, který si říká Finch. Ten disponuje značným společenským postavením a zdá se, že ví víc, než říká.
Na vzniku seriálu spolupracoval J. J. Abrams a na scénáři minimálně několika úvodních dílů se významně podílel Jonathan Nolan, jenž sepsal kompletně scénář k Mementu. Roli bývalého agenta ztvárnil James Caviezel (Vězeň, Umučení Krista) a tajemného Finche si zahrál Michael Emerson (Ztraceni, Saw: Hra o přežití). (Bajsf)

(více)

Diskuze

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Najlepšie epizódy sú aj tak tie, kde dostane The Machine svoj priestor. Špička je kde ju Finch učí...

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

ceasare

poslední série, byla hodně osekaná a zabila to pro mě postava Root. První série, kde John operuje s Haroldem, jsou nejlepší :) mělo to nějakou váhu a lehkou uvěřitelnost.

na příspěvěk reagoval Sepp37

ceasare

ceasare (hodnocení, recenze)

Lovci sú jeden z mála seriálov (ďalší bol napr SG1, Most), u ktorých mne a mojej manželke bolo ľúto, že skončil.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Jo, Alias byl super, ale další projekty Abramse ho pak dle mě překonaly, ale klidně bych si ho dal znovu. Jinak čisté krimi, nebo dramata mě moc neberou. Já tam potřebuji nějaké záhady, tajemno, zkrátka něco navíc. Jako pravě u Fringe, nebo Person of Interest. U Aliase to bylo taky, ale moc to tam nerozváděli.

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Jinak Služebnice byla fakt pecka a teď mě baví taky hlavně Saul. Zajímavý seroš je například Kingdom...

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Vřele doporučuji Bron/Broen je to trochu jiný soudek, jde především o detektivku, ale fakt skvělou. Postavy a zápletky jsou hodně propracované a ta severská atmosféra je prostě úžasná.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Ouwen

Stejný problém byl i u Fringe. Fox seriál uzavře zkrácenou řadou, ale tvůrci toho asi měli tolik, že jim prostě nestačilo 13 dílů. Ach jo... Taky vám přijde, že teď už dobrý seriál těžko najdete? Nic podobného, jako před deseti lety, se už netočí, styl seriálů šel dost z kopce. Z mých topek zbyl už jen Supernatural a Doctor Who, ale s ním to teď vypadá všelijak. Už dlouho se mi ale nestalo, že bych nějaký seriál prožíval tak, jako Fringe a PoI.

na příspěvěk reagoval Narcis, Narcis

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

mzss1

vypadá to, že tu bude další závislák na tomdle peckovním seriálu - jo, bude se ti to líbit a hodně ... 

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Nezbiju nikoho. Pátá série je nedodělaná, a Root je naprosto na hovno :) ale ten seriál je špičkovej v ostatních aspektech, takže tak.

na příspěvěk reagoval Pod

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Ouu, to se bojím. :) Ale je to seriál a v každém seriálu se najdou slabší díly, celkem se ale na to těším, myslím, že mi to sedne. 

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Ten, kdo povoluje obsahy ke každýmu dílu je totální retard. Absolutně to vyzradí veškerej děj každýho dílu, WTF??

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

SPOILERY: S04E02 mi připomíná hádanku Cicada 3301. A na Johna v akci je radost pohledět, jak využívá svojí identitu policisty a interakce s okolím. Dobrej díl!

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

alienemo

Navíc to, jak tam střílí z rotočáku je už totální wtf, úplně to ničí tu pevnou půdu, kterou si seriál vybudoval. Začlo to jako špionážní thriller, s troškou real taktický akce, okořeněné sci-fi prvkem.

Od čtvrté série je to sci-fi, kde realisticky působící akce je v těžkým rozporu s tim, co se tam děje.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

alienemo

Jenže ty zapomínáš na jeden podle mě důležitej prvek - Root není vycvičenej špičkovej agent, co by dokázal vzít dvě pistole a jen tak chodit a střílet, aniž by to schytala. Nemá ani vestu, nemá krytí, nemá nic. Těch pět týpků jen vyjde z jeepu a během pár vteřin padne k zemi. Je to i nepřehledný a proto je to totálně umělý a NIC jí nevěřim.

Může mít pomoc jakou chce, ale netrénovaná hackerka nemá šanci proti špičkově vycvičeným týpkům, proti kterým má i Reese co dělat. A to mi věř, že by Reese z Root udělal sekanou.

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

Ouwen

Zabudas alebo zamerne ignorujes zakladne rozdiely v charakteroch. John je trenovany vojak a agent CIA. Spolieha sa hlavne na seba a Stroj ma prenhol len POMOCNU funkciu. Aj ked mu nieco povie stroj John to interpetuje a prevedie do skutoconsti tak ako bol vycviceny. Root je uplny opak. Nemusi byt vycvicena. Ma priame spojenie so Strojom a na rozdiel od Johna mu PLNE a BEZVYHRADNE doveruje. Na rozdiel od Johna nepotrebuje skumat aky ma Stroj plan a vsetko robi za pochodu. Pre nu je Stroj Boh ktory si ju vybral na plnenie uloh a tak mu je az fanaticky oddana. Preto sa postavi s dvoma buchackami doprostred pola a striela len a len podla toho ako jej to urcuje Stroj. 

na příspěvěk reagoval Ouwen, Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Eržik

Problém je, že u Root jí prostě nevěřim absolutně nic v tom seriálu. Od akce, až po nějakej hacking. Finchovi to člověk věří, protože na to už z principu vypadá a pak se zapojuje s tim hackingem hodně často do akce.

John mi přijde taky nejlepší, ale u mne je to subjektivní. Mám rád tyhle bojovější týpky....ale objektivně si myslim, že právě Finch je hlavou toho všeho. Emerson mi přijde..o trošku lepší herec, než Caviezel, ale oba dva jsou skvělý a nemůžu si úplně vybrat favorita. Prostě ta jejich chemie je úžasná :)

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Vidím tu dvě roviny: akce v podání představitelů a pak samotné charaktery postav.

Akci tolik neřeším, mě bavilo veškeré podání, ale uznávám, že u Root to byla spíš parodie.

Ale charakter se mi samozřejmě nejvíce líbí John, to je prostě klasicky tragická postava, které nejde nefandit a sympatizovat. Pak byl geniální Finch. Carterová byla skvělá a opravdu chybí. Pak Root Fasco a nakonec Shaw. Tak to mám tedy aspoň já.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Jinak.

Co se týče Shaw, tak z té dokonce proudí nadšení během soubojů. Je viditelný, že se chce zaměstnat, bejt toho součástí a tak fyzično z toho proudí taky solidně. Taky míří pistolema, místy použije i tlumič, hojí si rány, vyndává si náboje z těla a zalije to alkoholem, pronese u toho suchou hlášku a tváří se u toho úplně "i don't give shit", což k té postavě sedí, jelikož je emocionálně otupená.

Navíc je zatraceně sexy, v těch podpatkách a v tom kabátě jak tam furt běhá, no krása :) povahově je to navíc taková rázná bitch, což mi sedí. A věřim jí, že je schopná během akce.

 

u Root mám problém, že ona s tou roztomilou tvářičkou prostě nemůže nahnat strach. Já navíc viděl několikrát seriál Human Target (funguje to na podobným principu, jako Person Of Interest) a tam hrála ta herečka oběť, takže mi spíš sedí na někoho, kdo potřebuje zachránit, než na pistolnici, která má Boží moc.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Nevada

To si teda nemyslim, že by Reese měl akci neuvěřitelnou.

Už ve čtvrté sérii má John méně soubojů, které jsou navíc pro něj náročnější. Caviezel tehdy prozradil, že chtěl nějakou redukci. Není to martial arts mistr, takže nějaká zátěž tam byla. Proto má ve čtvrté sérii méně soubojů.

V páté řadě jich má pro změnu zase hodně. A je v nich pořád uvěřitelnej. Dokonce místy padne i k zemi, musí se hecovat, takže tam pořád funguje určitá zranitelnost u tý postavy. Mě to upřímně nevadí. Spoustu chvatů má pořád výbornejch, má tam méně střihů a má i lepší kadenci. Ale místy už třeba chytne řeznou ránu, nebo dostane ránu na obličej, je to víc uvěřitelnější. Pořádně se u akce zašpiní.

Během přestřelek mi sice chybí ta jeho pestrá paleta bouchaček, kukla, granáty, víc improvizace s okolím, ale furt tam je nějakej pokus o míření s pistolí, nikdy za celej seriál si nevezme dvě pistole a jde a střílí. Nikdy. I když je "God Mode", tak se kryje a nikam nechodí z úkrytu.

 

Person Of Interest co se týče Johna, nikdy realistickou akci neměl, ale ty základy tam jsou od počátku do samotného konce. Což se o Root říct nedá...

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

Ouwen

Jo tak. Mě to neskutečně prudilo už při prvním sledování. Neměla jsem ji ráda od prvního výskytu.

Bohužel později autoři přešli k neuvěřitelnosti akce i u Reese.

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

Eržik

Shaw, když už.

Ona ani Johnova akce není moc reálná. Ale proti Root se to dá pořád překousnout.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Eržik

Jinak je smutný, že po zbytku seriálu Root neukáže nic ze svých hackerských schopností, přitom je údajně stejně dobrá jako Finch a štve se do akce, kde nemá co dělat....

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Eržik

Ultimátní nápovědu, hahahahahaha...

 

pokud vim, tak John kolikrát byl taky v "God mode" - takže to u něj znamenalo, že kolem sebe naházel kouřové granáty, odhodil tu bouchačku, dřepnul si za kryt a kosil týpky. Jde o to, že tam měl určitej taktickej postup a byla radost ho sledovat. Caviezel drží ty zbraně parádně, navíc u něj mám prostě aspoň pocit, že ty zbraně kopou.

Root je jen hackerka. Není to profi zabiják. Zabiják to jako je, ale není vycvičená, nemá výcvik jako Shawn a Reese. Mohl by někdo namítat, že kolikrát proti Reesovi stojí přesila a pak střih a ležej na zemi.

Ve třetí sérii má však fight proti čtyřem Decima týpkům sám a zvládl to Caviezel v plným záběru. Prostě během jeho akce cítím určitou fyzičnost, zápal a působí uvěřitelně.

 

Root je naprosto otravná, ta postava nedává žádnej smysl. Ty její dialogy o tom, jak jsou lidi "bad code" - bez bad code Finche by neměla čest poznat "Boha." :-) Naprosto to kazí dojem. Celkově ta její nadřazenost, vtipkování, je to tak nepřirozený...

 

Když se Finch zeptá Reese jestli chce deštník a on na to "jen pokud to budu moct použít jako taktickou zbraň", nebo "Finchi, dokážu poslepu ve tmě rozebrat pětačtyřicítku, tak motýlka si uvážu" - tenhle humor mi přirozený přijde, protože člověk ví, že ta postava toho je schopná.

 

Celkově ta zápletka se Samaritánem, ty jejich agenti, Root.....ta jedinečnost toho Stroje je už pryč, chybí tam Carterová fakt hodně. To bych radši přibral do teamu Joeyho, kterej nyní dělá s Loganem, než Root.

na příspěvěk reagoval alienemo

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Podle mě je Root jedna z TOP postav, rozhodně jsem ji měl mnohem raději než Shawn (a to tu Sarah Shahi fakt žeru). Uznávám, že její akce není tak "reálná" jako ta Johnova, ale k tomu, proč je tak přesná a sebejistá snad není třeba nic dodávat... vždyť má ultimátní nápovědu ;-)

na příspěvěk reagoval Ouwen, Ouwen, Nevada

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Dojíždím třetí řadu..chce se mi docela plakat, že už to není jen o Johnovi, Finchovi a odvětví v podobě Joss a Fusca. Ta Root je neuvěřitelně otravná, úplně neuvěřitelná, nepřirozená a kazí dojem.

Je skutečně rušivé sledovat, jak John mění zásobníky, kryje se a pak sledovat jak hackerka s dvěma pistolkama bez zpětného rázu sejme 5 týpků jen tak a ještě si u toho pochoduje a vtipkuje...

na příspěvěk reagoval Nevada

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

bloodcountes

kdyby tam nebyla ta root, tak by to bylo lepší.

By mě zajímalo, jak může bejt lepší zabiják než Reese a Shawn dohromady...

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

fíha, je to jízda!!! a s04e22je tedy bomba...welcome my son... to mě teda běhal mráz po zádech

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Mairin

Mě to právě nepřišlo furt to samé.. a Reese hlavně ber trošku s nadsázkou, seriál si na realitu moc nehraje. Ale i tady je zranitelnost všech postav dost zřejmá (reese dostane kolikrát na hubu při souboji, zraní se, zašpiní) a jeho kolega je zas psychicky zdeptanej často. To, že někam John napochoduje beru s nadsázkou a přijde mi to i vtipný. Ale neberu ti to, pohoda

Mairin

Mairin (hodnocení, recenze)

Koukám na to už jenom kvůli Caviezelovi. Je to pořád na jedno brdo a Reese je Chuck Norris č. 2 ... 

na příspěvěk reagoval Pod, Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Pod

Finch je tajnůstkář, né zabiják. Dobře věděl, do čeho jde, jakmile naverboval Reese a další co se přidali. Všechno jenom ohrozil tim zbytečným výstupem. Pro ženskou, co se chtěla zmocnit toho stroje navíc... mě to nedává smysl.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Ouwen

Já mám rád všechny hlavní postavy, což nebývá zas tak u seriálu časté. Všichni mají své místo. Finch má prostě takovou povahu, já ho naprosto chápu. Root by se na něj taky nevykašlala. Rees tam přináší tu serioznost, jak říkáš, Root zase její ztřeštěnost. Spin-off bych nebral. To radši pokračování s původními, což by ale šlo těžko.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Pod

Protože je nepřirozená.. tam, kde z Johna Reese jde prostě respekt, vystupuje ze stínů, chodí do baru kde rozmlátí 15 chlápků a pak vyjde jako pán se špinavým oblekem, pronese luxusní hlášku, to jak zbraně drží, jak se chová během akce (zhasne světla, aby nepřítele oslepil, využívá nějakej taktickej postup, plynulé a kouřové granáty, v hand to hand combatu je opravdu suveréní, je obří a tolik věcí, ve kterejch bych mohl pokračovat. Root jen chodí chodbama, střílí z dvou pistolí co asi nemaj razanci, je nepřirozená, trapná a z hackerských schopností ukázala velký kulový.

 

Navíc to, jak nedůstojně se chovala k Finchovi (o proti Johnnovi), nechápu proč se za ní pak mstil. Ta herečka špatná není, ale na drsňačku se vážně nehodí. Z Reese mám husí kůži, z každýho výstupu co udělá a je s ním sranda. Proto prostě nechápu, proč šlo tolik o Root.. dokud John dělal s Haroldem, byly to nejlepší díly.

na příspěvěk reagoval Pod

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Ouwen

Já jí měl rád už od doby, kdy byla ještě neutrální postavou (od začátku). Popravdě ani nechápu, jak jí někdo nemůže milovat. :-D

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Pod

Root, ta co ráda zabíjela i nevinný lidi aby se dostala ke Stroji? Já Root naprosto pohrdám. Raděj bych chtěl tu partu s Joeym a Loganem, kdyby měl bejt spin-off.

na příspěvěk reagoval Pod

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

SPOILER --------------------- Ta smrt Root mi tam fakt nesedí, a připadá mi, jako kdyby se měla ještě objevit, že to nastražila. Tak jsem hledal a našel o tom zajímavou "studii," kde autor má stejný názor https://archiveofourown.org/works/9411539?view_adult=true. A jak píše - ta smrt byla strašně chladná - bez emocí. To mě zklamalo.

--------------------- KONEC

To bych viděl jako jednu velkou chybu na jinak perfektním zakončení jednoho z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl. Jinak Westworld je neskutečná blbost a mainstream, který mi k Nolanovi a už vůbec k Abramsovi vůbec nesedí.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama