Reklama

Reklama

Lovci zločinců

(seriál)
Trailer 3
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2011–2016), 75 h 1 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

James Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Amy Acker, Sarah Shahi, Taraji P. Henson, John Nolan, Enrico Colantoni, Robert John Burke, Al Sapienza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Příběh bývalého agenta CIA, o kterém se myslelo, že je mrtev. Krátce poté, co se vrátí zpět do New Yorku, jej kontaktuje záhadný muž, který si říká Finch. Ten disponuje značným společenským postavením a zdá se, že ví víc, než říká.
Na vzniku seriálu spolupracoval J. J. Abrams a na scénáři minimálně několika úvodních dílů se významně podílel Jonathan Nolan, jenž sepsal kompletně scénář k Mementu. Roli bývalého agenta ztvárnil James Caviezel (Vězeň, Umučení Krista) a tajemného Finche si zahrál Michael Emerson (Ztraceni, Saw: Hra o přežití). (Bajsf)

(více)

Recenze (190)

Idahou 

všechny recenze uživatele

Divím se a nemůžu uvěřit že má tento seriál tak vysoké hodnocení. Trapné, kýčovité a pitomé, to je hodnocení které mě napadá když se nad tímto seriálem zamyslím. Zápletka zaostává, zatímco hlavní hrdina, obejda z konťáku, rozsévá olovo s neskutečnou přesností, poradí si s několikanásobně větší přesilou v nesmyslných "blikacích" záběrech a pravděpodobně při tom vyřeší nějaký "atomový" problém, aby si ukrátil čas než se rozjede zápletka ve stylu: Kdo skutečně zabil mou ženu a kdo se mnou manipuluje. Bez nápadu, bez atmosféry, bez srdce a nejtrapnější na tom je, jak se snaží přilákat a zaujmout, v současnosti tak strašně oblíbeným, tématem "vláda nás všechny sleduje a zneužívá". ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Prvních 5 dílů zaujalo, je to něco na způsob Batmana s Odpadlíkem, což Caiviezel se furt pokouší hrát na Bale, Emersonovy skutečné záměry stále nevidím...rozhodně nevěřím že by to byl někdo kdo jen tak pomáhá lidem z nouze...už jen ze zkušenosti v Lost jsem opatrný :)...jinak seriál má potencial, trochu se bojím jestli diváky relativní jednotvarnost a případ za týden neomrzí, ale teď jsem četl že bylo přiklepnuta druhá řada, stejně jako u Homelandu. Takže se to sešlo s uspěchem. Uvidím jak se to vyvine. Neoficialní hodnocení: 4/5*. Update: Po první řadě jsem nadmíru spokojen, po Homeladnu se objevil další, pro mě zajímavý seriál. Jsem zvědav jaký to bude mít pokračováni. Serial vyloženě měl zlepšenou tendenci od půlky řady a počátky, které byly často jednobarevné se začali zabarvovat. Krom toho v průběhu řady a hlavně jeho přelom se otevřeli zajímavé dějové linie, které budou mít nějaké důsledky v druhé řadě. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Trošku netradiční detektivka o obětech zločinu, které se ještě nestaly. Po prvních třech dílech: důvod proč seriál opustit - děj epizod mě připadá pokroucený tak, aby se to hodilo a odsýpalo, chybí mě i dějová linka propojující příběh celé serie (to tam možná ještě bude), důvod proč seriál dodívat - Caviezel to řeší v každé epizodě nestandartním docela drsným způsobem. Edit po konci serie - tak dějová linka mezi dílama tam, zato chybí zakončení první serie.. Neurazí nenadchne ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Výborný námět. S blížícím se koncem 1. série měl seriál tendenci sklouzávat do stereotypu, kdy každá další epizoda byla o záchraně další oběti, ale samotný konec série mě neskutečně povzbudil a nakopnul. Update (po 2. sérii): Zakončení 2. Série je naprosto famózní - techevoluce, stroj ožívá! ()

ER 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná,která sice otevírá problematiku špehování lidí (zde ukryto pod Stroj),ale jen okrajově.Lépe řečeno je to jen záminka pro akční krimi,kde se soustředí vše podstatné. Zápletky jednotlivých dílů jsou poměrně slušné a zdařile se prokládají retrospektivou o vzniku Stroje resp. tomu předcházejících událostech. Co kvituji s povděkem je,že se děj nesoustředí jen na akční,přímočaré pojetí,ale í na vyvolávání určitého napětí mezi hlavními aktéry, kteří i když spolupracují,přesto si kladou i nepříjemné otázky a ne vždy jednají s čestnými úmysly. Určitá provázanost na organizovaný zločin,kdy nitky vedou skrz naskrz celým systémem a nikdo si nemůže být jist,kdo je na správné straně,je pak kořením seriálu. Jak to tak u seriálu bývá,některé díly jsou průměrné a některé nadprůměrné,jako celek pak nadprůměrný seriál (platí pro I a II sérii). ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Co změnit, aby se nikdy neopakovalo 11. září? Co by jste obětovali, aby jste byli v bezpečí? Jak moc by se vám líbila ztráta soukromí, pokud by jste byli v bezpečí? Seriál začíná nevinně a první 2 řady jsou převážně jen o epizodních příbězích. Pravý zlom ale nastává s třetí řadou, kde obrátky nabírají na neuvěřitelné síle. Začíná se pomalu rozjíždět monstrózní, skvělý a mrazivý příběh, ve kterém hrají hlavní roli postavy. Jejich minulost, pohnutky, city. A musím říct, že postavy jsou to nejlepší na celém seriálu. Jsou dokonale zahrány a bavili mě všechny. Ať už Fusco a jeho super přezdívky a vtípky, Harold a jeho moralizování na téma co je dobré a co špatné. Root a její identity, Sameen, která si kradla celý seriál pro sebe nebo John, na kterém co celé stojí. Přestože emociální vrchol je na konci 4. řady, kdy stroj poprvé promluví k otci, tak přesto od chvíle nástupu Dominica a Samaritána neklesají díly po 4*. Konec je jen třešnička na dortu krásných 4 a půl sezón, které jsem s touhle partou zažil. Můj dosavadní vrchol seriálové tvorby. Klaním se, Johne, Lionelli, Root, Sameen, Harolde. Bylo mi ctí.. ()

sigin21 

všechny recenze uživatele

Rozjezd to má opravdu pomalý. Pilot nikterak nepřesvědčí k dalšímu sledování. Postavy jsou nesympatické, motivace nikde .. James Caviezel a jeho toporné herectví tomu taky nepřidává a Emerson tady hraje skoro stejnou postavu jako v LOST. Kdyby jste se sledováním po pilotu sekli, nikdo by nemohl říct ani půl slova .. ALE, byla by to docela chyba, protože seriál nabere s dalšími díly obrátky, herci mají konečně co hrát a i ten Caviezel dostane v každém díle dost hlášek na utrousení a vyvíjí se nám tady dokonce něco, jako zajímavá hlavní linka. Není to sice seriálový klenot, ale Nolan si ten nadstandart drží v každém díle a scénář občas překvapí ne docela předvídatelnými zápletkami. Takže jako ne úplně hloupou odpočinkovou zábavu, můžu jenom doporučit. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Hacker miliardar a superman-special ze CIA... Kupodivu se mi tady nejvic libi situace jak Caviezel resi vetsi pocty protivniku. Vejde do hospody, vyjde z hospody a uvnitr zustane 60 lidi v bezvedomi a vubec mi to nevadi... Ale i ostatni metody jejich prace jsou velice sympaticke a moc dobre se na to diva. Obzvlast prvni serie byla hodne, hodne dobra a nedockave jsem cekal na kazdy dil... Druha a treti uz maji sestupnou tendenci, ale ne tak aby to nejak vyslovene vadilo... Parta se trochu rozrostla a Sarah Shahi je vic nez prinosny clen tymu... Prvni serie 86%, druha serie 74%, treti serie zatim 68%... ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po skončení třetí sezóny. Zatímco první dvě byly velmi dobré, přesto v nich člověk časem začal mít pocit, že už těch šťastných konců bylo trochu moc. Nicméně scénáristi okořenili uzavřenost jednotlivých případů základní dějovou linkou (vlastně spíš několika linkami), která dala prvním dvěma sériím docela šťávu. Pokud jde o třetí sezónu, nechci prozrazovat těm, kteří ještě neviděli, nic podstatného, tak jen snad tohle: NÁŘEZ. Tohle už je skutečně thriller, dějové zvraty a překvapivé posuny děje jsou snad až přehnaně bohaté, a přestože ani tahle sezóna se neobejde bez některých hlušších míst a občasné nadměrné šablonovitosti. právě ta trojka zvýšila mé hodnocení ze zhruba 80% na 90 a fous. ()

MFloyd odpad!

všechny recenze uživatele

Jako opravdu je tohle tak dobrej seriál? Musím přiznat, že jsem se koukal na několik dílů a ani jeden jsem nedokázal dokoukat, protože to jak ty mega policajti, co jsou mrtě drsní a mají prostě vůbec strašně drsný kecy, mluvěj, je strašný a k tomu tam je nějakej autistickej magor co mluví tak, že se mi otevírá kudla v kapse. Tohle se prostě nedá a věřím, že třeba v originálním dabingu by to bylo lepší, ale já tuhle bandu nejvíc nesympatyckejch lidí nemůžu vystát. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Chvílema má seriál nezáživný díly, ale poslední řada mě zas děsně baví. Připomíná mi watch_dogs. ()

Taffey 

všechny recenze uživatele

Nemá ani cenu,abych sem cokoli psal. Když čtu mnohé názory tady, je mi zle. Snad jen jedno. Tak fungující chemii mezi postavami a tak výtečné obsazení, to se, jen tak, nevidí. Obzlvlášť ne dnes, při seriálové nadprodukci. ()

Brmbolec 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ som videl len úvodný diel a moje pocity sú značne rozporuplné. Hlavne som čakal zaujímavejšiu zápletku. Ale bol to Pilot, dúfam, že sa to vyprofiluje do niečoho lepšieho. Človek odchovaný na množstve seriáloch proste v tej spleti čaká niečo zaujímavejšie, čo ho dokáže nadchnúť... ()

Jeremiasz 

všechny recenze uživatele

me to proste chytlo, James Caviezel tomu slusi, vtipku tam je poskrovnu, ale o to vybrousenejsi. Vlastne to svym zpusobem neni nic noveho/vyjimecneho ale je to proste dobre napsany a sedi to do meho stylu, dalsi serial, kterymu fandim. Spousta komentaru tady vychazi z pilotu nebo par dilu, musim rict, ze i ja na prvnich par dilu koukal spis proto, ze nebylo nic jinyho "na sklade" ale cim jsem u toho dyl, tim vic me to vtahuje a ted netrpelive cekam na posledni dil prvni serie a tak nejak nevim, jak to vydrzim do S02 ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Po první sérii hodnotím jako jeden z lepších seriálů, které mě dokázali zaujmout, takže jsem u něj vydržela až do konce série. Pevně doufám, že tvůrci nebudou chtít seriál bůhví jak dramatizovat, což já nemám moc ráda. Herci jsou vybraní dobře a role jim sedí. Za pozornost stojí i zajímavá hudba od Ramina Djawadiho. ()

Veniss 

všechny recenze uživatele

POI jsem si pustila až teď, když je pohromadě celá první sezona, takže jsem si užila pěknou letní POI jízdu. Nejdřív jsem se na něj dívala kvůli Caviezelovým modrým očím ;-), s pokračujícími díly se přidala zvědavost, zaujaly mě všechny hlavní postavy, tajemství okolo nich, fungující chemie mezi nimi. Potěšilo mě epizodní zpracování případů, obvykle se zajímavou zápletkou a dost často i s překvapivým vyústěním. Bojové techniky nekomentuju, to přenechám jiným odborníkům na CSFD, jsem laik a bojové scény v POI nepovažuju zdaleka za to nejdůležitější. Celkově úroveň epizod stoupá až k závěrečné epizodě první sezóny. Poslední hvězdička je za výborně volenou muziku k jednotlivým epizodám. Edit po S02E12: seriál si celou dobu drží vysokou kvalitu (sledovanost v USA tomu odpovídá), ale po tomhle vynikajícím dílu se seriál dostal o další level výš. Edit: po S03: ještě lepší série než S02. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama