Reklama

Reklama

Lovci zločinců

(seriál)
Trailer 3
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2011–2016), 75 h 1 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

James Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Amy Acker, Sarah Shahi, Taraji P. Henson, John Nolan, Enrico Colantoni, Robert John Burke, Al Sapienza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Příběh bývalého agenta CIA, o kterém se myslelo, že je mrtev. Krátce poté, co se vrátí zpět do New Yorku, jej kontaktuje záhadný muž, který si říká Finch. Ten disponuje značným společenským postavením a zdá se, že ví víc, než říká.
Na vzniku seriálu spolupracoval J. J. Abrams a na scénáři minimálně několika úvodních dílů se významně podílel Jonathan Nolan, jenž sepsal kompletně scénář k Mementu. Roli bývalého agenta ztvárnil James Caviezel (Vězeň, Umučení Krista) a tajemného Finche si zahrál Michael Emerson (Ztraceni, Saw: Hra o přežití). (Bajsf)

(více)

Recenze (190)

LucillaP 

všechny recenze uživatele

A pak že se Velký bratr nedívá. Pilot byl sice ze slabších dílů, ale neodradil mě od dalšího sledování, což bylo dobře, protože kvalita stoupala. Nevadilo mi epizodické řešení případů, protože dvě ústřední spojovací linky, které se seriálem prolínaly, se vždycky objevily v nejméně očekávaném momentu a správně zamotaly dějem. Tenhle seriál neměl nouzi o překvapení a zvraty, což se mi líbilo, o postavy jsem měla obavy (ačkoli jistá nesmrtelnost byla očekávaná), přesto se našel prostor pro humor a úderné dialogy. Největším plusem byla ale šťastná ruka při castingu. Michael Emerson byl jako tajemný pan Finch přesný, ale prostě James Caviezel, to byla za mě trefa... Velice rychle jsem si zvykla, že jeho postava toho moc nenamluví, za něj mluví činy/chvaty/zbraně. A osobně mě bavilo i jeho provedení akčních scén, protože pan Reese prostě protivníky likvidoval efektivně v co nejkratším možném čase. Taraji P. Henson, Kevin Chapman a poté i Sarah Shahi skvěle doplnili crew. Co ale i po letech považuji za geniální - orchestrální linku táhnoucí se závěrem dílů. Stejně jako u Odložených případů, tenhle motiv si dokážu vybavit kdykoli. ()

Liquid2C

všechny recenze uživatele

Pilot: Na to, že je to od Nolana a Abramse, jsem čekala větší pecku. Neříkám, že to bylo zlé, ale spíš průměrné. Při sledování si akorát říkáte, jak mohli být nějaké scény lepší, propracovanější. Narozdíl od většiny ostatních nemám příliš velký problém s výběrem Jamese Caviezela do hlavní role, ale zase se budu opakovat. Mohlo to být lepší. Michael Emerson potěšil, líbil se mi. Hodnotit budu po shlédnutí více epizod. ()

majorW 

všechny recenze uživatele

Takových 72%. Zvláštní, že po neúspěchu Undercovers se Abrams pouští do věci hodně podobné. Věštím podobný osud. ()

alexcz78 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle můžu. Podal jsem mu prst a utrhl mi celou ruku. Mě Caviezel sednul do role jako ušitej a hodně mě baví. Emersona ani nebudu komentovat, měl jsem ho rád už v lost a mám ho rád i tady. Nesledujeme tady teroristy připravující zkázu ameriky, ale menší ryby s větším životním příběhem než kdy bin ládin měl. Myslím, že mají připravenou i zápletku a těším se až ji vytasí. Zatím dávají ochutnat občasným pohledem do minulosti a já jim to papám i s navijákem. Baví mě gradace epizod a tajemno okolo obou hlavních postav. Bravo a jen tak dál. PS: snad to amíky bude chvíli bavit a neskončí to po první sérii.. ()

morganf 

všechny recenze uživatele

Zápletka může někomu připadat klišé ale je zpracována způsobem který rozhodně nenudí. Humor má podstatně blíž k britskému pojetí než k americkému. Pro mně velmi precizně odvedená práce.Dle některých komentářů soudím že někdo očekává spíš reálný dokument než akční serial který mí pobavit a udržet pozornost. ()

Piettro666 

všechny recenze uživatele

Co byste dělali,kdyby jste byli vycvičené bojové mašiny a za Vámi přišel multimiliardář a chtěl s vaší pomocí trochu helpnout běžným lidem v nesnázích. Pokud je vám toto téma vzdálené seriál vám asi nic nepřinese,ale pokud byste se vcítili do role bejvalého agenta CIA,je to pro vás jak stvořené. Já si to tedy velice užívám.) ()

schdrak 

všechny recenze uživatele

Na serial dost dobre ale postupom casu moje hodnotenie klesa. Caviezel bol v Tenkej cervenej linii uplne super,toto je pre mna trochu sklamanie. ()

Franta852 

všechny recenze uživatele

Po velmi zdařilé první sérii, právě odstartovala druhá série, která je stejně dobrá. Otázka je nakolik je hlavní pointa celého příběhu vzdálená od reality. Rozhodně se ale nikdy u tohoto seriálu nenudím. ()

wimerday 

všechny recenze uživatele

Kdo to vzdal příliš brzy, vzdal se toho lepšího, co může tento počin nabídnout. Pro mě jeden z nejlepších seriálových zážitků. ()

Mxaxnxax 

všechny recenze uživatele

Příjemná, americky oddechová "bondovka." Nebylo by špatné vybrat pro hlavní roli někoho, kdo má trošku víc mimiky než Kristen Stewart, a kdo nemluví jako Voldemort, ale nejedná se o problém, který bychom (obzvláště dámy) nemohli sympatickému prošedivělému gentlemanovi odpustit. Tvůrci si myslím tento detail i uvědomují a staví hrdinu do situací, které na jeho strnulost poukazují a dokáží si z ní udělat legraci. Nic pro ty, kdo touží po převratném, originálním zážitku, ale pro ty, které už nudí nespočet "kriminálek" rozhodně osvěžující. Epizody jsou značně variabilní a ani po druhé sérii nezačnou nudit. Obvyklou schematičnost, které se v daném žánru dá vyhnout jen obtížně, hezky doplňují postupné vývoje vztahů hlavních postav a jejich osobních filozofií. ()

M_slon 

všechny recenze uživatele

Seriál měl dobrý rozjezd, slušnou zápletku a vypadalo to na pěkné pokoukání. Bohužel postupně se začal utápět v pseudospikleneckých zápletkách (takhle nějak si konspiraci představuje duševně postižený křeček) , nesmyslných dialozích, tvářících se hlubokomyslně (je třeba zabít čas od reklamy k reklamě) a ztrácet na logice. Když k tomu přidáme to, že elitní zabijáci se perou, jak kdyby to nakoukali v počítačových hrách, střílí přesně na padesát metrů, ale jinak netrefí na tři metry skříň, při zuřivé přestřelce v druhém plánu procházejí rozesmáté davy a hrdinové dávají tři bloky v New Yorku za tři minuty, tak to dopadne asi takhle nějak. Ještě že na nadnárodní nadvládní spiknutí, které chce ovládnout svět, divák slyší, jinak by měli autoři docela smůlu. Teď už snad jedině ilumináti, ti tam chybí. Čtyři a půl z deseti ()

Blatocvachta 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál dokoce i dabing do druhé serie. Nechápu předabování od třetí serie!!! Cože?? Proč??!! A Sarah Shahi jsem si oblíbil už v serialu Life. ()

BMWM3 

všechny recenze uživatele

Takže:myslím,že po dokukaných dvou řadách a třech dílech třetí mám právo přidat hvězdičky.Dal bych jich klidně pět,ale:seriál za to nemůže,ale pojebaná Nova,která totálně dojebala dabing ve třetí řadě a to mi znechutilo další a další sledování.Výměna dabingového osazenstva za dabéry,které si ještě pamatuju jak dabovali v devadesátém druhém Doktor z hor je ta největší zhovadilost jakou mohla Nova udělat.Seriál to sice u mě stálo hvězdu nicméně jednotlivé díly jsou napínavé,akční a dost často padají jak z Finche tak i Reese mazané hlášky.Vyzdvihl bych také hudbu a jsem nesmírně zvědav jak to dopadne s Root. ()

liborzel 

všechny recenze uživatele

Po necelých třech shlédnutých sériích konstatuji, že je to nejlepší seriálový thriller jaký jsem viděl. I když se rozjížděl trochu pomaleji, tak nabral brzy strhující grády. Od chvíle, kdy se objevila Amy Acker však hltám díl za dílem se zatajeným dechem. Úžasná role a úžasně zahraná. Ta její něžná a nádherná tvářička s bezelstným úsměv v každé situaci mě prostě bere. Tak jsem zvědavý na další série. Jen jedna věc by mě zajímala-jestli si autor uvědomuje, že zase není tak daleko od skutečnosti. ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Seriál běží v TV už poměrně dlouho a mě se do něj nechtělo, kvůli nesympatickému Caviezelovi. Jenže minulý týden začali zase od jedničky, tak jsem tomu dal šanci a seriál mě zaujal. No a teď po necelém týdnu mám skoro dokoukanou první řadu. Celkový dojem se dost změnil po prvních dílech a hlavně skutečný nedabovaný hlas Caviezela ho hodně změkčuje a vyzní o dost lépe než český dabing. Další hrdina Emerson mě bavil jako Ben ve Ztracených, protože s ním nebyla nikdy nuda a dával seriálu náboj. Tady je na tom docel podobně. Hraje nenápadného, ale mocného, jehož motivace je tak trochu záhadou. On je mozek a Caviezel je pěst a nutno říct, že hodně supermanovská pěst. Tvůrci ho nechávají proklouznout vším jako ohřátý nůž máslem. Občas nějaké škrábnutí, ale to nic není. Další postavy jsou taky zajímavé. Jedna povinná hrdinka černé pleti a zkorumpovaný polda s dobrým srdcem. Dále neočekávaný hlavní padouch, policie samý šrám, pár čestných jedinců na každý díl a v neposlední řadě "stroj" - takže v žánrech chybí sci-fi. Jednotlivé díly a jejich zápletky nikdy nejsou takové jak na první pohled vypadají, ale to už je takový nolanovský trade mark. Navíc seriálem prolézá druhý plán, který je vlastně tím hlavním a jsem zvědavý, jak se bude dál vyvíjet. Je zajímavé podívat se na hodnocení jednotlivých epizod na IMDB, kteréí nikdy neklesá pod 8,5 a často se blíží k 9,5, což je hodně dobré. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama