Reklama

Reklama

Lovci zločinců - Série 2

(série)
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2012–2013), 16 h 9 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

James Caviezel, Michael Emerson, Taraji P. Henson, Kevin Chapman, Jay O. Sanders, Boris McGiver, Amy Acker, Robert John Burke, Clarke Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Recenze (3)

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prva polovica druhej serie mi pripadala o dost slabsia kvôli fadnym jednoepizodnym zapletkam, ktore ma prilis nebavili. Takisto potom, co sa na konci prvej serie vyjasnili vztahy medzi Carterovou, Fuscom a nasou hlavnou dvojkou, tak serial stratil urcity zdroj napätia, ktory tvorcovia nicim nenahradili a Carterova sa stala prakticky zbytocnou postavou. Mrzelo ma aj to, ze Elias nemal tolko priestoru ako v prvej serii. Snad sa len drzi v pozadi, aby v dalsej serii mohol znova naplno zasiahnut. Intrigy Spolku su slabou nahradou za jeho machinácie. Zo Spolku ma bavi jedine byvaly Robocop Robert John Burke. V druhej polovici serie ustupili epizodne zapletky do uzadia a naplno sa rozbehla hlavna linia ohladom zakulisia stroja vdaka comu zase zacal serial poriadne gradovat. Paci sa mi, ze niektore väcsie podzapletky ukoncili a zbytocne ich nekonecne nenatahuju. Napriklad hon na muza v obleku alebo linia s agentom Snowom a Karou Stanton. Od zaciatku druhej serii bola citit snaha tvorcou prist s nejakou novou zenskou postavou medzi ktorou a Johnom by to poriadne iskrilo. Skusali to so Zoe Morgan, ktora je zaujiava a aj medzi nou a Johnom je slusna chemia, ale uplne ono to tiez nie je. V zavere serie prisli so zaujimavou a sexy Shaw, ale zatial sa cely cas tvari jak kakabus a po Johnovi hned pri prvej prilezitosti striela. Tato postava ma potencial, takze snad sa v dalsich seriach trochu viac odviaze. Pacil sa mi chlapik v pozadi tajnej sluzby Jay O. Sanders. Dobry slizak. Horsie dopadol jeho poskok Hersh, ktory celu druhu seriu ide po Johnovi a mal byt rovnaky tvrdak ako on, aby sme sa na ich stret poriadne tesili. Sice ich bitka dopadla skvele, ale jeho predstavitel vyzera dost obycajne a drsnaka mu prilis neverim. Z novych postav je zajimavy tajomny Greer z Ciny. Jeho linia ma velky potencial. A nakoniec mi este velku radost urobil pes, ktoreho ma Harold neustale pri sebe a ma niekolko vtipnych scen. Co sa taky akcnych scen, tak mi pripadaju o triedu lepsie ako v prvej serii a obcas sa tu najde aj pôsobivy kaskadersky kusok. V bitkach sa Caviezel uz tiez zlepsil a uz mu skoro verim, ze to nepredvadza len na efekt. Zaver serie bol znova strhujuci a dojimavy, takze sa tesim na dalsiu seriu. Vdaka slabsej prvej polovici hodnotim druhu seriu ale horsie. 8/10. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně masivní upgrade snad ve všem, v čem pokulhávala první řada. Caviezel to tam válcuje se svým charismatem, Emerson je úplný magnet a věřim mu každý gesto, tihle dva tvoří úžasnou chemii. Časem se přidá Sarah Shahi, dominantní profi killer, jež ráda chodí v podpatkách a má při sobě moc pěknou bouchačku, furt se tváří nasraně a je naprosto sexy. Důležitým vývojem prochází aj Chapman spolu s Hensonovou a jejich vedlejší dějová linka není o moc slabší. Mezi nejkvalitnější epizody bych určitě zařadil Triggerman, kde Reese spojí síly s jedným gansgterem a maj spolu vynikajcí hand to hand fight, určitě nejlepší epizoda Critical, kde proti Reesovi a Finchovi stojí odvětví MI5/6 v čele s inteligentním Wesleym (Reese v tomhle dílu má až čtyři krátké, rychlé souboje s výbornou choreografií a tenhle díl byl prostě infarktovej, naprosto splněnej sen a maximum co mi tenhle seriál mohl nabídnout. Škoda, že Wesley ačkoliv přislíbil návrat, tak se už neukázal.) Dále se mi nesmírně líbil díl Prisoner's Dilema, kde úřaduje agent FBI co jde po Johnovi a hlavně konec toho dílu, kdy Reese odchází z vězení, v obleku tou chodbou a hraje The Who - Eminence Front, je prostě kurevsky badass. Kvalitní epizoda s Loganem, ujetým miliardářem měla taky něco do sebe a v týhle epizodě se mi líbila improvizace Johna s umyvadlem a hadicí. Taky se tam objeví krátký fight v noci proti dvou bodyguardům. Booked Solid zase nabízí očekávaný střet mezi Hershem a Reesem a jejich fight taky působí hodně solidně, kontaktně a choreograficky atraktivně, za což může aj prostředí kuchyně. Hození s pánvičkou cool nápad. Podle mě nejděsivější epizoda celýho seriálu je jednoznačně Proteus s fantastickým záporákem a tísnivou atmosférou, při tom konci jsem se toho cápka fakt děsil a některé momenty (nalezení zbytky ostatků jedné oběti například), mi na těle vyvolali husí kůži. Dialogy fungují bravůrně a emoce se dolují nezastavitelným způsobem, zejména v momentě kdy Finch prohlašuje, že Stroj je v ohrožení a Reese jen napjatě poslouchá. I pád skleničky s whisky ve mě vyvolal smutek v jedné z posledních epizod In Extremis. Akce je samozřejmě daleko lepší, fightů je fakt hodně, jsou lépe sestříhaný, více kontaktní a dynamický. Občas se objeví solidní crash nějakého auta, případně solidní střelba a nějakej ten výbuch. Finále opět zajímavé a strhující. Jediným slabším článkem je Root, která bohužel, dostane ve třetí řadě více prostoru. Bear je roztomilej psík a každá scéna s nim je zábavná. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (3)

  • Při scénách, které odhalovaly minulost Johna Reese (Jim Caviezel), byla mimo jiné města i Praha. (Ricik)
  • Téměř celý díl se odehrává v newyorském fiktivním hotelu nazvaném Coronet Hotel. Natáčení probíhalo v luxusním pětihvězdičkovém hotelu nazvaném InterContinental New York Barclay, který se nachází v centru Manhattanu, pouhých 10 minut chůze od náměstí Times Square. (Trajektt)

Reklama

Reklama