Reklama

Reklama

Leckdy stačí jediný okamžik, aby se život změnil k nepoznání… Samuel Pierret pracuje jako zdravotník v pařížské Nemocnici sv. Vincenta. Jeho žena Naďa je v pokročilém stadiu těhotenství a oba přemýšlejí o tom, jak se jejich holčička bude jmenovat. Na jedné z nočních směn Sam zachrání život jednoho z pacientů, kterého se kdosi pokoušel odpojit od přístrojů. Krátce nato jeho žena beze stopy zmizí a neznámí únosci na něm požadují, aby do tří hodin dostal zraněného pacienta z nemocnice, kterou policie přísně střeží. Pokud to nezvládne v časovém limitu, svoji ženu již nikdy neuvidí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (218)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Renesance kriminálního žánru ve Francii je v posledních letech spojovaná především se jménem Oliviera Marchala, ale v mých očích ho předčí můj nejnovější objev Fred Cavayé. Viděl jsem už jeho Nevinnou a řekl jsem si, že tenhle režisér umí a stojí za pozornost. Se svým Limitem mě nejenže nezklamal, ale dokonce výrazně překvapil. Není to žádné umělecké veledílo, nýbrž perfektně šlapající žánrový kousek z oblasti akční krimi. Už víckrát jsem napsal, že akční filmy v mých očích obvykle sráží fakt, že si plně vystačí s vlastní akcí a s tím ostatním, tzn. s hereckými výkony a především se scénářem, si nelámou hlavu. Tady to neplatí, nemusíte se kladivem mlátit do hlavy, abyste akceptovali ty nesmyslné motivace, hloupé jednání a stupidní děj. Přiměřeně krátký adrenalinem nabitý film, kde je obyčejný chlápek a otec rodiny z ničeho nic vržený do světa zločinu a musí se zoufale snažit, aby neztratil nejen svou pověst, ale i svůj život a život svých nejbližších. Ne že bych tady nenašel menší logické zkraty, ale v rámci žánru jsou to naprosto opomenutelné detaily. Převážnou většinu mnohem slavnějších akčních titulů nechává Limit daleko za sebou v poli poražených. Dobře typově vybraní neznámí herci, scénář, který umí překvapit a hlavně nenechá vydechnout, dynamická režie, to všechno dělá z Limitu zážitek, jaký se v případě neznámého titulu podaří jen jednou za čas. Celkový dojem: 90 %. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mé vysoké očekávání, nabuzené místními oslavnými komentáři, bohužel nedosáhlo stupně, kdy jsem po shlédnutí filmu pln nadšení a energie, nebo-li být ve stavu "akčně v prdeli" :-) ! Jistě, Limit mě bavil, byla to zábavná, odsýpající jednohubka, ale výrazy jako kulervoucí, drsný, nabitý, andrenalinový, megaakční, plný mrtvol, střelby, výbuchů a honiček, to né, to jsou vážně až moc přehnané výrazy. Takže já bych to trochu upravil, zjemnil a zhruba ohraničil do mantinelů: Svěží oddychovka, kde se párkrát dupne na plyn, sem tam někdo vystřelí, tu se někdo popere, tam zas něco vybuchne a je konec. Ale je to vše natočeno v dostatečně zábavném a efektním tempu, takže těch 80 minut uběhne jako nic, ale znovu, akční nářez či nálož to tedy není ani náhodou. Co se týče samotné zápletky, ta je tak akorát jednoduchá, přímočará, párkrát vážně na hlavu postavená (což u těchto filmů ale vůbec nevadí), chování a charaktery postav jsou předem jasně danné a samozřejmě že lumpové dostanou zas pořádně za uši. A ještě se musím pozasavit u obsazení, je to nejspíš jen mnou samotným, ale všichni herci mi přišli jak vystřižení z francouzkého TV seriálu, takže jeden velký kiks. Limit si zkrátka v mých očích ani nečichne k těm opravdovu zběsilým akčním jízdám, tohle je sice ještě pořád velmi dobré, ale spádá to spíš "jen" do kategorie Svěží a nadýchané 8D ! Prostě mě to koule neurvalo!!! ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Velmi přímočarý francouzský akční krimi/thriller. Hlavní hrdina je shodou nešťastných okolností zatažen do kolotoče událostí mocenského boje, které se točí kolem zkorumpovaných policistů. Akce střídá akci. Není zde moment, kdy by si hlavní hrdina nebo divák mohl oddechnout. Svižné tempo a povedené akční scény dělají z tohoto kusu žánrový nadprůměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní akční nátěr. Cavayé se s ničím nesere a posílá uťáplého zdravotníčka v holportu se snědým kasařem na brutální cestu po Paříži (teda myslím, že je to Paříž, ale to je vlastně jedno), kdy jim jsou v patách jak poctiví poldové, tak ti zkorumpovaní. Že jsou postavy archetypální a film je plný žánrovýh klišé je tady úplně jedno, protože je to adrenalin jako prase, který nedá ani na chvilku vydechnout. 90% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský scénář, ale natočený v evropské produkci = konečně mám o trochu víc jasno v otázce, jestli je tolik hollywoodských flmů debilních kvůli producentům, kteří mají pocit, že "tohle" divák potřebuje; nebo se prostě přizpůsobuje vkusu průměrného američana - výsledek je úplně stejný. Takže ano...příběh, který není originální, občas tam něco nehraje a nevyhne se předvidatelným momentům, může fungovat vcelku dobře. Neokoukané ksichty, vše podáno velmi autenticky, herci hrají, postavy se chovají uvěřitelně... . Dobrý. Jenže co naplat. Scénář a la Hollywood je pro mě už tak profláknutý, že bez ohledu na ten evropský tuning, je to pořád jen další za vlasy přitažený příběh, který mi nic nedá a emoce ve mě nerozbouří. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně ,kdy se snaží zkorumpovaná policistka těhotnou ženu vystrčit z okna, lze v jednom záběru vidět, že má kalhotky pod noční košilí bílé, avšak hned v dalším záběru jsou černé. (v.indruchova)

Reklama

Reklama