Reklama

Reklama

První apokalypsa

(TV film)
  • USA First Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Dinosauři kdysi vládli planetě Zemi. Konec jejich éry dodnes přináší spousty otázek. Jak a proč zemřel poslední proslulý Tyrannosaurus Rex? Proč vyhynuli další obrovští tvorové na souši i ve vodě? Budeme i my, lidé, oběťmi děsivých přírodních katastrof, které nedokážeme nijak ovlivnit? Poškozujeme ekosystém takovým způsobem, že se proti nám příroda vzbouří? Přijde další vesmírný náraz? Vyhubí nás nemoci a mikroorganismy? Abychom se pokusili odpovědět na tyto otázky, musíme detailně prozkoumat důvody zániku rodu dinosaurů. Jejich smrt nám může pomoci pochopit to, proč možná hrozí vyhynutí i nám... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

nascendi

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý dokument, ktorý sa takmer detektívnymi postupmi snaží dopátrať k odpovedi na otázky prečo a ako vyhynuli dinosaury a aké paralely možno nájsť pre súčasnosť a možno ani nie tak vzdialenú budúcnosť ľudstva. Považujem za prirodzené, že dokument kladie viac otázok, než poskytuje odpovedí. Nič iné nie je možné od dokumentu ani očakávať. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina fajn, kým sa prezentuje klasická teôria vyhynutia pádom meteoritu. Animácie, detaily aj výpovede vedcov dávajú zmysel a súvislosti sedia. Potom sa to začne spochybňovať a prezentujú sa teôrie o vyhynuti ešte pred meteoritom z iných klimatických dôvodov, neznámych chorôb alebo kvôli sopkám a nakoniec sa to očakávane uzavrie ako kombinácia všetkého. Objavujú sa aj pokusy o prenesenie skúseností na možnosť vyhynutia ľudstva, no to sa nepodarilo. –––– Je lákavé myslieť si, že to, čo zabilo dinosaurov, dnes nemôže byť problém. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Neviem sa zbaviť porovnávania s obdobnými dokumentmi z dielne BBC. A tu každá iná produkcia pokrivkáva. Aj keď sa američania snažili.. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Na dokumentech americké provenience mi vadí neustálé opakování toho, co se již řeklo. Průběžně shrnout, je dobré, o tom žádná, ale mnohokrát během jediného filmu? Jakoby tvůrce počítal s tím, že jsme hlupáci a nepamatujeme si nic déle než deset minut. Jinak teorie dobré, animace bez chyb, snad bych režisérovi doporučila kapku pedagogické praxe, aby viděl, kdy se student, resp. divák začíná nudit, kdy upadá pozornost, a zařídil se podle toho. ()

Reklama

Reklama