Reklama

Reklama

Čaroděj a bílý had

  • Čína It's Love (více)
Trailer 2

Režisér Ching Siu-Tung natočil podle staré čínské legendy fantasy film o bylinkáři, který se zamiluje do tisíc let starého bílého hada vydávajícího se za ženu. Jet Li hraje roli kouzelníka, jenž odhalí hadovu pravou identitu a bojuje o záchranu mužovy duše. (Canal+ Action)

Recenze (48)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet HKD 200miliónov (približne $25miliónov)Tržby USA $18,759Tržby Celosvetovo $32,172,621Tržby za predaj DVD v USA $1,679,444 //počet predaných kusov 117,798║ v rámci trikov ide o dosť rozlietanú kvalitu, od zlých až po nejaký ten priemer, príbeh a akcia újde, výhodou sú miestami niektoré odľahčené scénky ktoré spríjemnia sledovanie /50%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelným způsobem přeplácané, barevně kýčovité, triky slabé a mnoha nápady/sekvencemi přímo vykrádající (Pán prstenů ani nemluvím) jiné filmy, ale ve výsledku to nebylo tak zlé. Čínská pohádka prostě musí být jiná, než ta naše, to beru a dokonce i celé to téma "lásky" na pozadí boje dobra a zla (aneb někdo je až moc dobrý a druhý zase není tak extrémně zlí, že...). Ani nejde o to, že by postavy byly nejednoznačné, to spíše naopak, ale samotné vykreslení zla jako něčeho, co je schopno lásky bude pro mnohé, stejně jako pro mě, dost zajímavý nápad. Ale podruhé ani za peníze, protože Jet Li tu leda předvede svou klidnou tvář, vše ostatní je až moc... nejedinečné:). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

prilis CGI, tudiz umele s pramalo naozaj kontaktnej akcie; prilis pribehovo riedke; prilis predpovedatelne, prilis zamenitelne recyklovatelne s podobnymi umelinami daneho zanru a cinskej velkovyroby. prilis....(ne)verifikovatelne nudne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LIDSKÝ ŽIVOT JE KRÁTKÝ A OPRAVDOVÁ LÁSKA JE VZÁCNÁ.“...,,ALE TO NEBYLA JEHO VOLBA. TY SIS JEHO LÁSKU VZALA SAMA.“...,,CO NA TOM ZÁLEŽÍ. JE SE MNOU ŠŤASTNÝ“........ /// V Číně přestaly frčet ,,Rom-Kom“a sága o Stmívání je prej debilní (říkal Jet Li, že málo romantiky. Nebo akce?) Oslovili dvě hadice, králíka, myš a želvu (tý chvíli trvalo, než se vymáčkla) a rozhodli se, že těm Amíkům ukážou, jak zacházet s kouzly, fantasií, a bojem (ano i sexem, ale to musíš vole na jinej server...). Jet Li lítá, čaruje, vymítá, silou vůle bourá baráky a vrhá kolem sebe a na všechno silová pole. Kung-Fu? Jo, šlo kolem, ale radši zapomeňte. Místo šípů lítaj hadi - ano CGI efekty jsou uspokojivé a VZTAHY MEZI LIDMI A DÉMONY NEMOHOU PŘINÉST NIC DOBRÉHO. Romantická fantasy POHÁDKA s asijsky ,,zvláštním“ ponaučením, zamyšlením a romantickým (ano, zase to slovo!) koncem. BUDDHA AMITABHA, to ostatní už nechám na vás, ale než mý 3* zatratíte upozorňuju, že ta záplava efektů se mladýmu líbila! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Marně sháním mantru, jenž by překazila hříšnou a ďábelsky svůdnou tantru. 2.) Zjistím, že nejen Malá mořská víla chtěla poznat lidskou lásku. 3.) Thx za titule ,,petka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak hned na začátku musím na rovinu napsat, že to je hrozná volovina ... A s ještě přemrštěnou stopáží konce. Ale mě to prostě zrovna v tu chvíli, kdy jsem to sledoval, fakt sedlo ... Je to taková čínská love story, sympatičtí herci, docela v pohodě humor, vlastně zde není ani záporák nebo nějaká temná strana. Všichni chtějí konat to nejlepší a skončí to epickým wuxia soubojem na moři, kdy proti sobě Let Li a dvě démonky posílaj vlny tsunami, různý světelný výbuchy účinkem připomínající atomové bomby či "ultimátní" Jetův útok "Budhovo osvícení" (můj soukromý název, fakt vydařený, asi 1h:45m:ss). Dokonce ani ty efekty nejsou nijak úchvatný, jsou vlastně nudný, nezajímavý, zastaralý, levný, obyčejný, okoukaný ... No, přes všechnu tu kritiku, kterou potencionální diváky spíš odrazuju - pro mne to byl velmi příjemnej oddech, taková harmonie z toho šla, klid, láska, pohoda ... Souboje nějaký jsou, ale taky nic moc ... hehe ... Za mě ale ok. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný fantasy film s Jet Lim. Má celkom dobrý príbeh o mníchovi, ktorý hľadá a chytá démonov, pretože ubližujú ľuďom, ale zároveň sa dobrá hadia démonka zamiluje do chudobného zberateľa liečivých bylín a túži len po slušnom živote s ním, ale nie je to pre ňu také jednoduché. Spracovanie je pomerne vydarené, väčšinu času sa na film výborne pozerá, dej je zaujímavý, aj keď sa prekvapujúco ani tak moc nevenuje mníchovi, ale hlavne zamilovanému páru, ktorých vzťah pôsobí trochu neprirodzene a samoúčelne, ale aj tak je príjemne podaný. No nájde sa tu aj niekoľko zbytočnejších scén, humor moc nefunguje a záverečná dvadsaťminútovka za zvyškom filmu výrazne zaostáva. Akcie je tu celkom dosť, ale vôbec ma nezaujala, keďže je prinajlepšom priemerná, no väčšinu času je hlboko pod ním. Väčšinou si len mních s nejakým démonom navzájom posielajú rôzne kúzla, behom čoho sú samozrejme vo vzduchu, nápadov alebo niečoho zaujímavého je tu minimum a navyše aj efekty sú väčšinou slabé. A tak jediné aspoň trošku pozerateľné akcie sú súboje s haďou démonkou a aj to len keď je v ľudskej podobe. Herecké obsadenie je celkom slušné, sklame postava Jet Liho, ktorý tu nemá moc priestoru a aj z neho je výrazná časť práve v tej zlej akcii, ale som spokojný so zamilovaným párom, obzvlášť s jeho ženskou polovičkou Shengyi Huang, poteší aj jej sestra Charlene Choi a ešte niekoľko celkom dobrých postáv. Réžia a technická stránka sú v akcii mizerné, ale inak som nadmieru spokojný, film má výborný vizuál a aj pekné prostredie. A pochváliť musím aj veľmi peknú hudbu, ktorá výsledný dojem z filmu výrazne vylepšuje. Sorcerer and the White Snake je film, ktorý si musím rozdeliť. Behom akcie je to veľmi slabé, ale mimo nej a to je samozrejme výrazne väčšia časť sa mi film zase dosť páči. A preto aj dobre hodnotím. 75% ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Perfektné grafické spracovanie kúziel... zábery s efektami dodatočne nerozmazávali, takže sú ostré a celkom prirodzene pôsobiace, vďaka čomu sa na väčšinu efektov veľmi príjemne pozeralo. Geniálna hudba a sympatické obsadenie tiež spravili svoje, takže tvorcovia nasadili latku veľmi vysoko už v prvých minútach... Neskôr sa to však mení na absurdnú rozprávku o démonoch a akejsi krajine zázrakov, v ktorej pobehujú hovoriace zvieratá, nad čím som sa nedokázal povzniesť nech som sa snažil akokoľvek... Takže po skvelom úvode obrovské sklamanie... V druhej polovici sa tvorcovia zúfalo snažili emocionálne zapôsobiť na diváka, čo sa im vôbec nedarilo a v mojom prípade to skončilo smiechom na scenári, ktorý bol plný klišé úchylností. Hlavne, že som sa celkom bavil :) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Až moc přefantazírované, už mi z toho šla hlava kolem. Určitě z toho mohli vytěžit více. Nemám nic zajímavého na srdci, takže to nikomu doporučovat nehodlám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ani se nechce věřit, že režisér Čínského duchařského příběhu a Swordsmana vytvoří tak mizerný remake. Původní film z roku 1993 je báječnou temnou fantasy mistra Tsui Harka, nové zfilmování je taškařicí s přiblblým zvířectvem jako od Disneye (ten to ovšem umí jinak) a mizernými triky. Veškerá poetika je vniveč, zůstala červená knihovna. Přesto film zcela nezatracuji. Některé scény se povedly - upíří démoni, noční vesnice, pod vodní hladinou; jiné zkazily digitální efekty - hadi, souboje u pagody, zajatí démoni... Alespoň že klíčové scény s vodou nebyly dělány v PC, a tak přívalová vlna vypadá vcelku realisticky. Jet Li je ultrapadouch... p.s. Pán prstenů samozřejmě vykrádán není, jelikož film vychází z originálu z roku 1993, to P.Jackson oddechoval po natočení Braindead a o LOTRovi se mu mohlo tak maximálně zdát....ale možná že on vykradl Zeleného hada... ()

Sysel_CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Nebýt stíhačky Liho, který drží čarovnou cucomisku, vlastní jetpack, rotační hůl, ochranné štíty a je rozhodnutý za každou cenu zničit všechno dobré ve jménu jména buddhy, tak by to byla hezká pohádka s happyendem pro všechny. Mně ani tak nevadí, že to je asi první pohádka, co jsem kdy viděl, která končí tím nejpříšernějším možným koncem pro všechny, mně vadí to, že za to máme být rádi, protože stíhačka to přeci dělal ve jménu dobra. Dokonce to urazilo i mou zadnici, jež se oprudila... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tony se rozhodl provést po 18 letech remake filmu http://www.csfd.cz/film/9102-ching-se/ který vytvořil Tsui Hark. Asi chápu důvody, co ho k tomu vedly, efekty a triky nemohly být takové jako dnes a nejen kvůli nedostatku peněz. Cítím z toho silnou snahu nenápadně se přizpůsobovat vkusu západního publika, tuhle hudební motiv z Peer Gynta, roztomilý zvířecí sidekick atd. Přesto film není propadák, vizuálně je namachorovaný, těch pár soubojů stojí za to, je to především fantasy pohádka. Problém je, že Green Snake měl přece jen koherentnější příběh, více emocí, lepší herecké obsazení Joey Wang a Maggie Cheung byly extratřída, Vincent Zhao taky nebyl žádné ořezávatko neovládající bojové umění. V nové verzi rozhodně potěší účast Jeta Li, Eva Huang je vynikající ve své roli, třeba se dostane častěji do filmu, zbytek bohužel moc nezaujme(když pomineme cameo Miriam Yeung a dalších hvězd Milkyway Image). Závěrem si neodpustím malou úvahu, že letos a příští rok se nám chystá v asijském prostoru nějak podezřele mnoho projektů, které jsou přímo, či nepřímo remaky, nebo čerpají dokonce ze západních předloh. Jsem tím trochu znepokojen, nerad bych, aby tento trend zvlácoval jedinečnost asijského filmu. Doufám, že Tony i Tsui natočí nějaké čistě nové věci. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Lepší, než zatím nejnovější zpracování Chinese Ghost Story. Celkově je The Sorcerer and the White Snake až příliš povrchní a omráčený vlastním vizuálem, než aby zanechal skutečně trvalý, hluboký dojem (tím spíš, že po té formální a vizuální stránce je to sice velice působivé, ale poněkud nenápadité) - ovšem jako pohádka natočená na motivy klasické legendy, s hezkými (a ne úplně netalentovanými) lidmi v hlavních rolích? U mě asi dobrý. 7/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pastva pro oči i emoce. Krásné ženy, velkolepé souboje, místy až dětinská hravost, to vše pojato jako nekonečná vizuální orgie plná nádherných velkolepých obrazů. Bavilo mě to stejně jako přehnaně epická hudba, která to vše podkresluje. Pitvoření, které je častou součástí hereckého projevu asiatů, mi nevadí, stejně jako jejich místy infantilní humor a přeplácanost v obsahu i formě. Chvilku mi sice trvalo než jsem se naladil na poněkud přeplácaný a ne úplně přirozený digitální vizuál, ale jakmile se tohle všechno srovnalo, mohl jsem si naplno užít velkolepou fantasy, která je pro mě především velkým příběhem o sobecké hře, která se nečekaně mění v tragédii velké osudové lásky, o sebeobětování. A také o tom, že i s dobrými úmysly může být člověk zaslepen a ublížit, a že samotný boj proti zlu se někdy může stát zlem a hranice mezi kladným a záporným hrdinou je nečekaně tenká. Byla to jízda, které se jistě dá objektivně mnohé vytknout, ale proč. Byla to zábava a skvěle jsem si ji užil. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bylo to celý takový převizualovaný, Jet měl menší roličku a v neposlední řadě ty dva hlavní mě tak nějak vůbec nezajímaly. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na toto asijské fantasy jsem narazil úplnou náhodou a musím říct, že to nebylo vůbec tak špatné. Asi nikdy si nezvyknu na ten typicky asijský způsob hraní, který je místy až příliš afektovaný, ale budiž. Co se technického zpracování týká, tak i přes místy slabší efekty se na to dalo dívat - určitě jsem viděl horší případy. Nejvíce mě tam iritoval ten poskok, který se pomalu stával démonem, jinak mi nikdo z herců nijak výrazně nevadil (když neberu v potaz to místy nepřirozené herectví). Fantasy kousek z trochu jiného konce světa, než je člověk zvyklý, ale o to více ho doporučuji ke zhlédnutí. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Čínská pohádka zfilmovaná ve stylu reklamní estetiky - nepředstavujme si ovšem francouzské neobaroko, ale spíše na Vánoce annoncující plastový vánoční stromeček stojící vedle ventilátoru a klimatizace v supermarketu jednoho srpnového vlahého rána. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pastelková produkcia, ktorá má všetky klady a zápory svojho žánru. Na príjemne strávené odpoludnie to určite stačí a niekto z toho môže byť aj jemne nadšený. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě krásný fantasy příběh o lásce chudého bylinkáře a krásné hadí démonce. Hlavní roli zde nehraje kung-fu, ale milostný příběh, souboje jsou spíše pomocí kouzel než klasické kung-fu. Film provází naprosto skvělá hudba. Za mě 86% :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ježkovy voči, co to bylo? Přehršel béčkové megalomanské počítačové animace, čínská adaptace a splácanina Van Helsinga, Pána Prstenů, 2012 a asi půl kvadrilionu dalších volovin, vrcholná blbost s vrcholně nevhodnou hudbou. Celkově nepovedený nesmysl. ()

Reklama

Reklama