Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Obsahuje lehké stopy SPOILERů Film, který se nese celou dobu na snové vlně, je inspirací snad pro všechny zoufalce, že jednou najdou to své vysněné štěstí. Malé holčičky, které vyrůstají pod diktátorskou taktovkou zlé ženštiny, která aniž by pomáhala druhým, tak usilovně šlape po dětských ideálech v domnění, že už ten její je dávno ztracen. Je milé se nechat občas takhle vyvést z míry a zamyslet se :-). Přes všechna ta slova chvály si nemohu odpustit poznámku, že i když je dívka najednou bohatá a poté chudá, je jako vzor ctnosti a čas od času se jí lepí smůla na paty. Jak je možné, že nikoho tak ctnostného jsem nikdy nepotkala a že vždycky podobné filmy končí na růžových obláčcích optimismu? Tím spíš mě snímek hodil na tvrdou a umolousanou podlahu reality a jakožto snílek mám stále hlavu v oblacích a nakukuji na podobné snové vize. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Oblíbený komentář k tomuhle filmu: "I wish I was so evil and one-dimensional that lightning would strike when I say things stupidly villainous." Mám rád pohádky, pokud nejsou retardované. Kdyby tenhle film byl dítě, tak by olizoval psí hovínka a cpal si pastelky do ucha. V deseti letech. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který zobrazuje problémy dávné společnosti, kdy černí obyvatelé byli považováni za "něco" méněcenného. Vidíme, jak to chodí..dokud je člověk bohatý, je obletován a milován, a pak když se stanete zničehonic chudými všichni se otočí zády a jste pro ně póvl. Tento příběh pro děti, pohádka (i když tak bych to asi nenazvala), je celý krásně barevný (pocitově), herci, především tedy dívky hrály velmi dobře, nepřehrávaly..opravdu dobré obsazení. Vážně skvělý film, který můžu vidět kdykoli znova (viděla jsem ho už 3x a klidně bych si to zopakovala hned teď). ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh. Moc hezky natočený a moc dobře obsazený. Hezoučká a příjemná Liesel Matthews, Liam Cunningham moc dobrý a pro mě bylo těžké si ho v takové roli představit, vzhledem k tomu, že ho znám jako záporáka, nebo drsného vojáka (římského i jiného). Eleanor Bron potvora jak má být. Moc příjemný snímek. ()

Tuskík 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od spousty současných disneyovských kýčovin je Malá princezna pohádka, co má srdce a smysl. Výborné výkony dětských hereček, krásná atmosféra a podmanivý příběh. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Možná, že to má pár nedostatků, nedotažeností, ale za celkový sdělení a pozitivní pedagogickej účinek :-) nemůžu vůbec ani váhat s nejvyšším hodnocením. Jeden z těch filmů, kterej zanechává dlouho pocit krásy, harmonie, lásky a fantazie. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V rámci minifestivalu s vnučkami (7 a 10 let) jsem vybíral z žebříčku první pohádku, která by mohla být vhodná pro celé osazenstvo (já, žena a jejich rodiče). Nakonec to pohádka nebyla, ale dobře udělaný romatický film. Shodli jsme se, že silné momenty: vztah otce a dcery, její přátelský vztah s ostatními dívkami (bez výjimky)  internátní školy, její představivost - a z mého pohledu i propojení s Rámajánou - byly nejsilnější momenty; za slabší jsme považovali přelézání prkenného mostku (i nejmladší divačka protestovala, že to tak není možné), tuto scénu jsme považovali za "s vyzněním filmu neslučitelnou". Film se nám všem líbil, ohodnocení je podle mě. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně udělaný příběh, který má tu nevýhodu, že jsem jej viděl až dnes, kdy už mám na paměti filmy na podobnou tématiku, které byly udělané o něco lépe. Předně se mi líbí důraz na sílu fantazie, kterou zde budoucí režisérské eso Alfonso Cuarón prezentuje. Sice není tak dokonale pojatá jako v Most do země Terabithia (ten přišel o pár let později), ale cením si tohoto směřování. Casting byl vybrán velice dobře. Děti geniálně zapadly do svých rolí, hlavní ředitelka byla záporačkou až na dřeň. Škoda jen, že i v tomto bylo později k dokonalosti dosaženo filmem Faunův labyrint. Výsledek tedy rozhodně není ostudný, ba dokonce jej doporučuji. Kapesníky jsem u toho sice nevyužil, ale spojen jsem byl. 70% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočený film s padnoucí atmosférou a nadmíru slušným hereckým obsazením. Už chápu, proč Cuaróna zvolili jako režiséra třetího Harryho Pottera. Jediným šrámem milého filmu je malé množství zbytečné a nedostatečné digitální animace. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ta dobová stylizace byla fajn, stejně tak myšlenka jako taková, ale celkově to působí dost mdle a nezáživně. Připadalo mi, že už jsem totiž úplně všechno někde viděl, takže mě nemělo co překvapit a nadchnout. Špatné ne, ale celkově prostě takové nezajímavé. 50% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

niečo milé pre naše malé dievčenské ratolesti. Indické rozprávkové tajomno spojené s čistotou nevinných dievčenských srdiečok. Príbeh plný ľudskej citlivosti a lásky. Romanticky založeným mamám, babkám a ich dievčatám sa bude isto iste páčiť. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka, ačkoliv ne typická ta česká, ale americká. Velmi lidsky natočený a vyprávěný film, ve kterém režisér Alfonso Cuarón ukázal, že umí pracovat s dětskými herci velmi dobře, což jen potrvdil třetí Harry Potter. Všechna čest dětem, které odehrály ne zrovna lehké role na jedničku. Jde o pohlazení na duši a takový film si pět hvězdiček rozhodně zaslouží. ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Malá princezná je odjakživa moja najobľúbenejšia kniha. A film za ňou veľmi nezaostáva. Aj keď ma trochu sklamalo, že tam toho dosť dejovo pomenili, nestráca svoje rozprávkové a zázračné čaro. Výber hercov sa mi veľmi páči, Liesel je ako Sara strašne roztomilá a táto rola jej naozaj sadla, Eleanor ako Miss Minchin je tak isto neznášaniahodná ako v knihe :) Veľmi pekné dielko :) ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Krásný, magický příběh o malé holčičce, která žije ve svém mystickém a barevném světě, který je ale konfrontován se šedivou a fádní realitou deštivého New Yourku. Opravdu dojemná pohádka od Pana režiséra. ()

Reklama

Reklama