Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že mi Malá princezná ponúkne taký príjemný filmový zážitok, myslel som, že to osloví predovšetkým moje dcéry, a že ja to už dajako odtrpím. No prerátal som sa. Nádherné, emotívne prevedenie sna a fantázie do reality a naplnenie jednej obyčajnej túžby - byť so svojou milovanou osobou. Navyše aj s krásnou, hrejivou myšlienkou, že s milotou a s ochotou pomáhať iným ďalej zájdeš, raz sa ti tá dobrota môže vrátiť stonásobne. Silný nadpriemer. 85/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,019,307Tržby Celosvetovo $11,100,000Alfonso Cuaron je fakt majsterko vo vyprávaní rozprávkovo ladených príbehov, nesmierne mu to sedí, veľmi krásne vykreslenie postáv, hlavne tých detských, podmanivá "čarovná" atmosféra, kde svoje spraví aj hudba a vizuál. Taký malý veľký film! /90%/ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je kritériom hodnotenia podobne ladených detských filmov Hollandina Tajomná záhrada. Možno to bude dôvodom, prečo ma Malá princezná až tak emocionálne nedostala, ako bolo v pláne a treba povedať, že v manipulácii s divákovými citmi Cuaron žiadnu chybu neurobil. Lenže, už som to bohužiaľ videl takto aj inde a nie vždy sa dokážem vcítiť do kože detského diváka, pre ktorého môže byť Malá princezná relatívne veľkou udalosťou. Lubezki občas kúzli, ale napríklad triky sú už riadne zastaralé a bude to podľa mňa aj ich trochu nešťastnou štylizáciou. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Rozmilá pohádka o srdnaté, dobrotivé sirotě v dívčí internátní škole vedené lakotnou majitelkou smíchává "dickensovskou" poetiku s indickou exotikou a studiové kulisy oživuje hravým stylem a imaginací. Nicméně jsem stále čekal, kdy se vynoří nějaká propojovací příběhová linka, která jednotlivé, vtipné či dojemné, veskrze však šablonovité, epizodky ze života dítek někam aktivně posune. Nebo aspoň poklade důraz na důležitost snů, vyprávění a fantazie (nejen) v těžkých chvílích. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V rámci minifestivalu s vnučkami (7 a 10 let) jsem vybíral z žebříčku první pohádku, která by mohla být vhodná pro celé osazenstvo (já, žena a jejich rodiče). Nakonec to pohádka nebyla, ale dobře udělaný romatický film. Shodli jsme se, že silné momenty: vztah otce a dcery, její přátelský vztah s ostatními dívkami (bez výjimky)  internátní školy, její představivost - a z mého pohledu i propojení s Rámajánou - byly nejsilnější momenty; za slabší jsme považovali přelézání prkenného mostku (i nejmladší divačka protestovala, že to tak není možné), tuto scénu jsme považovali za "s vyzněním filmu neslučitelnou". Film se nám všem líbil, ohodnocení je podle mě. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama