Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,019,307Tržby Celosvetovo $11,100,000Alfonso Cuaron je fakt majsterko vo vyprávaní rozprávkovo ladených príbehov, nesmierne mu to sedí, veľmi krásne vykreslenie postáv, hlavne tých detských, podmanivá "čarovná" atmosféra, kde svoje spraví aj hudba a vizuál. Taký malý veľký film! /90%/ ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Režisérův přínos tomuhle filmu je cítit na každém záběru. Krásný, milý, pohádkový příběh se skvělými hereckými výkony malých "princezen" :) Myslím, že se máme ve věci "Harry Potter" na co těšit. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Báječná pohádka, která se vyznačuje velmi osobitým pojetím a výpravou (pod vedením velmi osobitého pana režiséra). Je jasné, kdo má být cílovou skupinou tohoto snímku, ale myslím, že ani dospělí nepřijdou zkrátka. Všechny děti hrají velmi přirozeně, snímek podbarvuje krásná hudba Patricka Doyla a technická i umělecká stránka filmu prostě nemá chybu. Mimochodem, je to jenom můj postřeh, nebo je Cuarón posedlý zelenou barvou? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alfonso Cuarón se prostě nezapře. Jeho režijní umění je na filmu stále více poznat a i když patří Malá princezna k jeho prvním filmům, už zde je jeho poetika velmi příjemná. Malé herečky jsou ještě k tomu velmi dobře vybrané a doplňuje je tvrdá varianta paní domácí. Velmi moderní a přitom příjemná pohádka, která dokáže oslovit nejen malé. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Perfektní film pro děti. Cuarón z těch lehce televizních kulis vyčaroval dokonalou magii. Normálně jsem u toho bulel. 9/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Ramayana: A Morning Raga - Patrick Doyle ,2. A Children Running ,3. A Cristina Elisa Waltz ,4. A The Miss Minchin School for Girls ,5. A Knowing You By Heart ,6. A Breakfast ,7. A Letter To Papa ,8. A Angel Wings ,9. A False Hope ,10. A The Trenches ,11. A Crewe and the Soldier ,12. A Alone ,13. A The Attic ,14. A On Another's Sorrow ,15. A The Shawl ,16. A Tyger Tyger ,17. A Compassion ,18. A For The Princess ,19. A Kindle My Heart ,20. A The Locket Hunt ,21. A Midnight Tiptoe ,22. A I Am A Princess ,23. A Just Make Believe ,24. A Touched By An Angel ,25. A Emilia Elopes ,26. A The Escape ,27. A Papa! ,28. A The Goodbye ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja... ja... ja... ja... ja... videla som myš.“ Smutný film. Dosť mi pripomenul snímky ako TAJOMNÁ ZÁHRADA alebo FAUNOV LABYRINT (videl som ho až po nich, no oficiálne je od nich starší a ak si tu niekto bral inšpiráciu, tak skôr oni od neho a nie naopak). Mexický režisér Cuarón naplno zabodoval až po roku 1995 (MEXICKÁ JAZDA, HARRY POTTER A VÄZEŇ Z AZKABANU, POTOMKOVIA ĽUDÍ), ale už v MALEJ PRINCEZNEJ mal výrazný, audiovizuálne magický štýl (kamera Lubezki, hudba Doyle, výprava Bo Welch). Výborne zrežíroval sympatických detských hercov. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

V dnešní době pohádek plných různých oblud a příšer s hororovými náměty je přímo zázrak najít takovou perlu jako je Malá princezna. Jak dobro vítězí nad zlem lze předložit i touhle nádhernou, dojemnou a citlivou formou, není zapotřebí nikoho probodávat mečem, požírat zaživa nebo házet do ohně pekelného a podobně. Přitom to není pohádka, která by byla jen povrchní a pro pobavení, ale je v ní spoustu moudra, které na vás tryská z každého koutku téhle půvabné pohádky. A když k tomu přihodím úžasný vizuál, kostýmy, barvy, plno dětí s kouzelnými mašlemi ve vlasech, kde hrála prim malá kouzelná Sára, no tak to byla prostě pohádka od začátku až do konce :-) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jestli mohu snímek označit za pohádku, tak je to určitě ta nejhezčí a nejkouzelnější pohádka, jakou jsem kdy viděl. Cuáron je skvělý režisér a společně s kameramanem Lubezkim a skladatelem Doylem vytvářejí nezapomenutelný celek. Prostě nádhera! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka mi to moc nepřišlo, na to to působilo moc temně a nepohádkově, ale Guarón umí a výběr herců do dětských rolí byl téměř geniální, vůbec nechápu, jak je možný, že se Liesel Matthews po tomhle objevila už jen v Air force one a to byl pro ní konec, tady byla prostě skvělá a je velká škoda, že se neprosadila aspoň tak jako Camilla Belle ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pohádka u mě zaboduje, pokud má zajímavý příběh, charismatické postavy na obou stranách barikády, dramatický konflikt a nějaké to ponaučení. Pohádky bereme jako žánr pro děti (což mimochodem nebyla nikdy tak úplně pravda a tím méně to platí dnes, kdy pohádky často dospělým slouží jako návrat do zidealizovaného času bezstarostného dětství) a pak by jejich důležitým prvkem měla být příprava na život se všemi jeho nástrahami a riziky. Malá princezna nic z výše uvedených znaků a funkcí nemá. Odehrává se v krásných a dílem i exotických kulisách, přináší špičkové režijní řemeslo a za cíl si klade dojímat, hladit po hlavičce a pěstovat pocit výlučnosti. Je to produkt určený především holčičkám, co si rády hrají s barbínkami, ještě se nezačaly líčit a připravovat na první rande. Hrdinkou je cukrkandlová dívka z prominentní rodiny, kde pojem strádání má úplně jiný rozměr než ve zbytku společnosti. Její nesnáze se dají připodobnit k vyprávění milionářské dcerušky na téma chudoba: "To vám byla jedna strašně chudá rodina. Trpěly všechny služky, kuchařka, zahradník, řidič, ba dokonce majordomus ukrutně trpěl." K dobré výchově patří dítěti vysvětlit, že není a nikdy nebude princezna a že by nemělo spoléhat na prince, ba ani na Kena. Že k životu patří skutečné ztráty, opravdová bolest a že v reálu k rodičovské i partnerské lásce nepatří jen shovívavost, laskavost a mazání medu kolem úst. Patří k ní kladení nároků, uvědomování mezí, rozumně podaná kritika a schopnost probudit toho druhého ze sna. Cuarón natočil přeslazenou a přezdobenou podívanou. Natočil ji ale opravdu hezky, takže pokud vám výše zmíněné nevadí, jejím zhlédnutím nic neriskujete a nějakou tu hvězdičku navíc určitě přihodíte. Já bych s dovolením dal v nejbližší době přednost nějaké bez kompromisů natočené verzi Červené Karkulky. Celkový dojem: 30 %. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V tomto pripade popis na obale dvd neklame a naviac je asi tym najvystiznejsim moznym popisom: "Tento film sa bude pacit kazdemu kto sniva a ma zelania". Netusil som, ze Cuaron si svojho "maleho" Pottera natocil uz pred tym. S nadhladom mozem povedat, ze s minimalnimy prostriedkami natocil rozpravku o 100% krajsiu a posobivejsiu, ako drviva vacsina efektmi preplnenych hluposti (9/10). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Aha, tak proto dostal Alfonso Cuarón na starost Harryho Pottera," řekl jsem si i já, neboť při sledování Malé princezny je to každou minutou jasnější. Fantazie, kouzla a pohádky tu pomáhají dětem uniknout z šedivé (respektive zeleno žluto černé) reality, oba ty světy se krásně prolínají, lehoučce se to sleduje a je z toho pěkně na duši. Díky Cuarónově jisté ruce to má navíc od začátku do konce styl, který ještě umocní hudba Patricka Doyla, když se do toho opře třeba ve scéně na balkoně, při výpravě za náhrdelníkem nebo při závěrečném až hitchcockovském napínáku. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Film byl natočený podle literární předlohy F. H. Burnetta a není zdaleka první adaptací tohoto pohádkového příběhu. Zatímco Walter Lang jej natočil na konci třicátých let jako muzikál s Shirley Templovou (přesněji pro Shirley Templovou), Alfonso Cuarón mu dokázal vtisknout velmi snovou magickou atmosféru konce tisíciletí. Tam kde Sařiny představy byly vyplněny muzikálovými výstupy popatnými době, nám ukazuje Cuarón příběhy z indické Ramajány. V jeho podání připomínají drogový trip, což je koneckonců rovněž poplatné určité době. Každopádně mě Cuarón po Harry Pottrovi už podruhé přesvědčil, že dokáže dodat filmově průměrnému příběhu atmosféru, která z něj dělá cosi nadprůměrného. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle rodinný film bych moc ráda znovu viděla: kdysi coby náctiletou slečnu mě pohádkový příběh o opuštěném děvčátku, ztraceném otci a různých (dobrých i zlých) postavách okolo zaujal, dojal a nadchnul. Po takové době si netroufnu dát plný počet hvězdiček, ale přinejmenším 4* si to jistě zaslouží. Snad časem dostanu příležitost si "Malou princeznu" oživit a třeba i nějaké to procento přidám. EDIT: Setkání po letech s "Malou princeznou" proběhlo a pokud bych měla upravovat skóre, bylo by to směrem dolů. Zatracená dospělost, člověk přichází o schopnost nechat se okouzlit a dojmout, všechno mu přijde přehnaně naivní, všechno dokáže snadno předvídat a tak se nudí, ocení akorát hezkou hudbu a dobrou atmosféru, nad zápletkou a myšlenkou filmu pro děti se jen shovívavě pousměje. Výsledné hodnocení je kompromisem mezi prvním nadšeným shlédnutím a druhým v kůži cynického dospěláka: 75% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Alfonso Cuarón vytvořil krásnou a ke konci dojemnou pohádku, která má své osobité kouzlo. Podobnou sílu jsem cítil možná jen u Tajemné zahrady. Díky tomu mě film dokonale vtáhl do děje a tak jsem si mohl užívat každou další zbývající sekundu, která je navíc podpořena v pozadí očarující hudbou. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak to je sranda, protože hrubému Terkelovi pro sprosté puberťáky nebo pošahané dospěláky jsem dal stejně bonbónů, jako snovému příběhu o malé hodné holčičce, která vypráví pohádky skoro líp než moje máma. Na větší úspěch by bylo potřeba, abych byl buď já o pár let mladší anebo Malá princezna o pár let starší. ()

Reklama

Reklama