Reklama

Reklama

Bojovníci duhy

  • Tchaj-wan Sai de ke · ba lai (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Třetí celovečerní snímek tchaiwanského režiséra Wei Te-Shenga vznikl v produkci Johna Woo. Výpravný historický epos popisuje události odehrávající se na Tchaj-wanu v době japonské nadvlády, kdy byl národ Seediků násilně asimilován a jeho národní tradice a zvyky byly potlačeny. Pod vedením jediného bojovníka se zformovala skupina válečníků, kteří se rozhodli postavit nesrovnatelně silnější japonské armádě v naději na záchranu svého národa. (Febiofest)

(více)

Recenze (31)

Tamten 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý především netradičním prostředím a nádhernými exteriéry, ale i po dějové stránce je zde na co koukat. Když k tomu přidáme slušně zpracované bojové scény, dostáváme film, který určitě stojí za vidění. Jediným problémem zůstává délka. Kdyby byl film "klasicky" dlouhý (tedy kolem dvou hodin), bylo by to akorát. Ale ve stopáži přes čtyři hodiny (byť rozdělených do dvou dílů) už ke konci nemá co nabídnout, takže posledních 40 minut je jen nesmyslné protahování už tak dlouhé bitky a podivné závěrečné plky. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl film zajímavý hlavně tím, že jsem se dověděl něco o historii Tchaj-Wanu. Jinak to nebylo nic kdovíjak až na několik výjimek: 1. charismatická postava starého Mouny Rudeho, 2. působivá scéna sebeobětování žen v pralese, 3. slušně natočené bojové scény v posledních cca 40 minutách filmu (to se skoro pořád bojovalo), kdy jsem opravdu přál barbarům, aby posekali co nejvíc Japonců. Nedovedu si představit, jak bych vydržel u původní verze, která je ještě o 2 hodiny delší. ()

BadAs 

všechny recenze uživatele

BOŽÍÍÍÍÍÍÍÍ FILM ,KDO MÁ NĚJAKÉ POZNÁNÍ O ŽIVOTĚ A SMRTI A ví co znamená SEBEUCTA A ŽE BOJ PROTI ZLU JE ROZKOŠ ZAŽIJE TADY DUCHOVNÍ OBROZENÍ...NADHERNÝ FILM A V HLAVNÍ ROLY PUVODNÍ SEEDIQOVEE .-) NAČELNÍK JE KLASICKÝ MOUDRÝ BAD ASS Z CHARIZMATEM AŽ NA PŮDU .-) ZPOUSTA KRVE A NASÍLÍ A PAK SLADKÁ POMSTA KDY STOVKY JAPONCŮ ZAŘVE ZAŘÍZLÍÍ JAK PODSVINCATA,VÝBORNÝ SCENÁŘ,NADHERNÁ MUZIKA A TEXTY PÍSNIČEK,TANCE ,TANEC BOJE A SPOJENÍ S PŘÍRODOU A ZODPOVEDNOST ZA NAS SVET ...BOJ ZA BUDOUCÍ GENERACE,ZA DUŠI A VZDAVÁNÍ UCTY ODVAHOU V BOJI NAŠÍÍM PŘEDKŮŮM...JAKÝM ZPŮSOBEM SEDIQOVEE POHLÍŽÍ NA NASILÍ TO JE NĚCO UŽASNÉHO A JEJICH ZABIJENÍ BYT SE ZDÁ BRUTÁLNÍ NENÍ NASILNÉ UŽ JEN Z DUVODU JAK SE NA TOHLE DÍVAJÍ...ŘÍKAM TI DO PIČE ŽE BUDEŠ CHTÍT VZÍT TUHLE SEDIQSKOU INDIANSKOU KURVA STYLOVOU MAČETU JEJIŽ POCHVA JE OSAZENA DESÍTKAMI SKALPŮ ANO BUDEŠ TUHLE MAŠINU NA ZABÍJENÍ CHTÍT VZÍT DO RUKOU A S ATAVISTICKOU VÁŠNÍ ZABÝJET VŠECHNY TY SRÁČE CO SI MYSLÍ ŽE MAJÍ PRAVO PRODÁVAT PUDU NAŠICH PŘEDKU A BUDOUCÍCH GENERACI PRO VYSTAVBU SUPER MARKETU,ZABÍJET VŠECHNY SRÁČE CO UBLIŽUJÍ NÁRODU A PŘITOM SAMI NIKDY NEBOJOVALY POSRANY ZKURVENÝ ZKURVYSINI,BUDEŠ CHTÍT ZABÝJET VŠECHNY TY CO VLASTNÍ ZKORUMPOVANÍÁ MEDIA A VSECHNY BANKÉŘE KTEŘÍ JSOU KOŘENEM ZLA...KDO BY SE BÁL SMRTI KDYŽ JE V SÁZCE SVOBODA,ZEMŘÍT SVOBODNÝ A NEBO ŽÍT JAKO PODVRATÁK BEZ SEBEUCTY A MORÁLNÍHO KREDITU..SAMI SE BUDETE PTÁT A ODPOVÍDAT SI NA TUHLE OTÁZKU..PROTOŽE TENTO FILM SE ZAŽERE HLUBOKO A ZMĚNÍ VAŠI KREV V REVOLUČNÍ DINAMIT!!!! ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

První část filmu byla opravdu vynikající a celou dobu byla doprovázená nádhernou muzikou. Vše zakomponované do jednoho. To byl opravdu vydařený kousek, který i na svojí délku tohoto filmu je naprosto geniální. Bohužel musím strhnout jednu hvězdu, protože druhá část stála za houby. ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

150 minutová verze v kině (velký sál multikina): Perfektní dynamika, přesné dávkování (a střídání) emocí. Ve zkratce, to nejlepší z Hongkongu (filmově) v bojích za svobodu v horách Taiwanu. Nic komplikovaného, ale ani černobílého. Jednoduché, osudové, drtivé. Ne nutně pro každého, ale v tom nespočívá kvalita žádného filmu. Precizní filmařina jak ze staré školy, v novém a exotickém kabátě (těch pár záběrů s nepovedenou, trčící trikařinou lze odpustit + exotika zde není samoúčelná onanie a kalkul, ale přirozená součást diegeze / mýtu). Podobný zážitek se v současné euro-hollywoodské produkci těžko hledá. To nejlepší z tzv. mainstreamu, a opět (ani ne ku podivu) z asijských luhů, hájů a kopečků. 90%. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dlouhý, shlédnout tento epos najednou by byl masochismus, ale rozhodně jsem se nenudil. Místy až příliš patosu, místy zase dost nepochopitelné situace z hlediska středoevropana (hromadné sebevraždy vč. zabíjení nemluvňat). Bitva ve druhém díle, která zabere většinu stopáže, je podle mého velmi dobře natočena - žádná šílená rozklepaná kamera, zběsilý střih, rozostřené detaily - všeho s mírou a v dávce rozumné. 3,5 dám, ale podruhé to už vidět nemusím. ()

supo 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaný film, ačkoliv je plný silných slov, nepůsobí pateticky. Velké plus dávám za použití domorodého jazyka Seediq. ()

lajkus 

všechny recenze uživatele

Tam, kde sparťanská teplá třístovka cení své bradavky na bandy zmutovanejch arabáků, přichází zfanatizovaní milovníci mačet, kteří pokud nepozabíjejí dost lidí, tak se nedostanou do nebe a ve výsledku je jim fuk, jestli se rasí mezi sebou nebo nejaký japončíky.... Když začnou ale rasit moc, japončíci se nakrknou a začne rasení ve velkém.... ženský se věšej, děti se věšej, všeci chcípaj a akce, ta dá alespoň na pár minut vzpomenou na mistra Johna Woo.... jinak jasně děj se těžko sleduje, xichty se pletou, ale takhle je to prakticky se všema asijskejma filmama... dostal jsem rubačku a to jsem chtěl.... ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Historické drama zasazené do velkolepé kulisy Taiwanské přírody ověnčené naprosto mizernými vizuálními efekty. Stejně mizerný byl i scénář, u kterého jsem klimbal jako Schlafenberg ve sněmovně. Mohu si jenom gratulovat, že jsem viděl zkrácenou tedy asi dvouapůlhodinovou verzi (!!!!) na konci filmu jsem buď měl halucinace nebo jsem fakt viděl duhu. Kýč na n-tou. ()

jiri88 

všechny recenze uživatele

Jestli něco asijští autoři umí, tak jsou to sáhodlouhý historický eposy, plný hrdinství, národních tradic, zvyků a poměrně solidní dávky krutosti. Námět je v podstatě celkem klasický, vzpoura hrdinného malého množství bojovníků proti obrovskému a technicky vybavenému nepříteli. Zase je tu spousta tradicionalistický a hrdinný omáčky, nástřel zvyků, tanců a náhled do života domorodců. Ta krajina a její zachycení berou dech, takže kamera je rozhodně super. Proboha, ale ta délka, 4,5h?!? To se někdo vážně pos... Naučte někdo asijský filmaře dělat tyhle jejich filmy do 2hodin délky a bude to akčnější, bude to sypat a ve výsledku to fakt prospěje, protože 4,5h dát naráz, to už je fakt moc... 7/10 ()

Reklama

Reklama