Reklama

Reklama

Bojovníci duhy

  • Tchaj-wan Sai de ke · ba lai (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Třetí celovečerní snímek tchaiwanského režiséra Wei Te-Shenga vznikl v produkci Johna Woo. Výpravný historický epos popisuje události odehrávající se na Tchaj-wanu v době japonské nadvlády, kdy byl národ Seediků násilně asimilován a jeho národní tradice a zvyky byly potlačeny. Pod vedením jediného bojovníka se zformovala skupina válečníků, kteří se rozhodli postavit nesrovnatelně silnější japonské armádě v naději na záchranu svého národa. (Febiofest)

(více)

Zajímavosti (5)

  • V roce 2003 sehnal režisér 90 tisíc amerických dolarů, aby natočil pětiminutový teaser, na kterém chtěl ukázat příběh filmu a získat finanční podporu pro celovečerní verzi. To se mu ale nepodařilo, přestože byl krátký film kritiky přijat velmi dobře. Avšak poté, co se Weiův film Hai jiao qi hao (2008) na Taiwanu stal druhým nejvýdělečnějším filmem historie, rozhodl se režisér k Seediq Bale vrátit, a tak v roce 2009 začala produkce celovečerní verze s rozpočtem 25 milionů amerických dolarů, čímž se stal snímek do té doby nejnákladnějším tchajwanským snímkem. (Raztubyl)
  • Johnu Woo se příběh filmu tak zalíbil, že se rozhodl stát se jeho producentem. (Raztubyl)
  • „Seediq Bale“ znamená v jazyce Seediq „opravdový muž“. (Raztubyl)
  • Většina herců ve filmu pochází z domorodých taiwanských kmenů Seediq, Atayal a Taroko. Pro natáčení se všichni museli naučit jazyk Seediq, ve kterém je film částečně natočen. (Raztubyl)
  • Zástupcovia Taiwanu zvolili film Bojovníci dúhy ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2012. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama