Reklama

Reklama

Mexická jízda

  • Mexiko Y tu mamá también (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julio a Tenoch jsou stejní jako většina sedmnáctiletých kluků: vzájemné přátelství je pro ně posvátné, diktát hormonů možná ještě posvátnější. Jejich nespoutaná jízda životem však má svoji konečnou zastávku, a tou je dospělost. Během slavnostního odpoledne, kterého se oba účastní se svými rodinami, potkávají Luisu, vdanou osmadvacetiletou Španělku, a začnou ji svádět s nadhledem a lehkostí, která odpovídá jejich povahám a věku. Jen tak z legrace pozvou svou osudovou ženu na výlet na nádhernou pláž Boca del Cielo; přitom ovšem nemají tušení, zda takové místo vůbec existuje. Luisa navštíví lékaře, který má pro ni špatné zprávy. Žena následně příjme nabídků překvapených mladíků, a všichni tři se spolu vydají na cestu. Možná nevědí kam dojedou, ale určitě na tuhle jízdu nezapomenou. Zbytky přátelství a chlapecké nevinnosti totiž mizejí ve zpětném zrcátku

Režisér Alfonso Cuarón a kameraman Emmanuel Lubezki (kteří spolu natočili pozoruhodné filmu MALÁ PRINCEZNA a VELKÉ NADĚJE) ve velmi citovém a otevřeném road-movie MEXICKÁ JÍZDA kombinují smysl pro obrazovou poetiku s nevázaným humorem, erotikou i smutkem. Vyprávějí příběh o zážitcích, jaké přicházejí jen jednou za život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Mexická jízda je přesně tím filmem který si nebere servítky z absolutně ničeho... je plně otevřený,upřímný,bez příkras a záměrně improvizovaně zahraný.Je obyčejným příběhem dvou kluků a všeho co k dospívání patří: drogy,chlast,intriky,ženský,Mexiko a erotika která je tu na můj vkus až v převelikém množství,sráží v mích očích film nejvíce,spolu s tuctovým příběhem.Veliké zklamání,těžko věřit že film natočil Cuarón... alespoň znovu dokázal že umí točit tak žánrově a stylově rozdílné filmy že mi s toho jde hlava kolem. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

mexicka jazda je zaujimava vazno - vtipna roadmovie v ktorej ustredna trojica prakticky po cely cas hlada samych seba. dobre sa na to pozera (a to nemyslim len na celkom zhave eroticke soft sceny) tak po pribehovej, ako aj vizualnej stranke. inak herecke prevedenie hodnotim tiez velmi pozitivne. take jednoduche a hlavne prirodzene vykony. moze byt. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Miestami neskutočne zábavné, miestami neskutočne divné, miestami neskutočne uletené, avšak väčšinu času stále vtipné. Herecké duo Luna/Bernal super, ženská hrdinka pre mňa osobne nie veľmi sympatická, dramaturgická stránka nič moc, dialógy o sexe vtipné, sexuálne scény už pre mňa osobne ani tak veľmi nie, keďže sa nikdy neviem stotožniť s ľuďmi, ktorí praktikujú sex bez lásky. Komediálna stránka filmu to ťahala na solídne štyri hviezdy, dráma už však bola o niečo slabšia a celkovo mi tu chýbala nejaká silnejšia, intenzívnejšia, emocionálne vyhrotenejšia scéna, naviac ku koncu som sa mierne nudil, takže štyri hviezdy by už boli trochu dosť. Ale stále celkom super film, jeden z tých, na ktoré človek nezabudne. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alfonso Cuarón, Carlos Cuarón .. Zajímavá road movie, kde nakonec každý spal s každou.. Jejich ani její "desatero" není nakonec dodrženo. Bla bla... Ale v situaci v jaké byla Luisa bych asi udělal to samé, vše nechal za sebou a ty poslední dny si také užil! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Výborný kúsok. Mám rád filmy s odvážnou erotikou a v Mexickej jazde je ich hneď niekoľko. Mohlo to byť síce na môj vkus ešte viac hardcore, ale i tak sú erotické pasáže v tomto filme oveľa odvážnejšie a naturalistickejšie, než vo väčšine podobne ladených snímkach. Ruka v ruke s tým ide odzbrojujúca atmosféra, ľahká a nadýchaná réžia, zvláštnym spôsobom poetická atmosféra a sympatické postavy/herci. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (20)

  • Příjmení všech hlavních postav (Zapata, Iturbide, Carranza) jsou jména důležitých postav v mexické historii. (Kulmon)
  • Tenocha měl hrát Isaac Sánchez. Jelikož mu ale bylo v té době 16 a scénář obsahoval výrazné sexuální scény, bylo nakonec rozhodnuto o obsazení staršího herce. (džanik)
  • Diego Luna má ve filmu obřezaný penis. Ve skutečnosti obřezaný není. (Kulmon)

Související novinky

Oskar leze

Oskar leze

05.07.2006

Takhle se u nás doma říká, když z temné oblačné oblohy vykoukne na svět zlaté sluníčko. No, a tentokrát vykouklo na svět filmu a jeho nejprestižnějšího ocenění. Pravidla, na jejichž základě jsou do… (více)

Luna mezi hvězdami

Luna mezi hvězdami

06.02.2005

Příjmení má stejné jak básnické označení měsíce a jeho hvězdný potenciál stoupá, ale dosti astrologie. Mexičan Diego Luna zůstává věrný své mateřštině. Ve filmu TU VIDA EN 65 MINUTOS, jehož natáčení… (více)

Reklama

Reklama