Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Flashdance se mi vyhýbal docela dlouho, I když filmy o tancování mám opravdu ráda. Líbí se mi, že již od začátku na diváka dýchnou ty pravá 80.léta plan trvalé, bikin a naprosto bombové hudby. Hlavní představitelka není vyložená kráska, ale je velmi sypatická. Příběh je plochý a nijaký, to mě na tom mrzelo nejvíce. Že si vice nepohráli s příběhem. Když si vezmete Hříšný tanec, tam si tvůrci hráli s romantickou dějovou linkou, tady s ničím. Za mě je to veliké minus filmu, jinak by to byl super film a to nejlepší? Rozhodne soundtrack! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi nejlepší tanečníky na jih od Antarktidy. To je snad jasné, když mne ladným pohybům učily hvězdy StarDance Vašek Vydra, Jirka Schmitzer či Jaromír Bosák. Ze své odborné pozice si tedy dovolím moudře zhodnotit, že Alex Owensová je úžasná. Válí se svářecí soupravou i u tyče a vybírá si k tomu skvělou muziku. No dobře, i já tuším, že tenhle film je vlastně tak trochu pitomost, ale probouzí ve mně nostalgické vzpomínky na situace, které se nikdy nestaly a na to se nezapomíná. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* tento v dnešní době už klasický taneční muzikál jsem nikdy neviděl celý až teď o Vánocích a nemůžu říct, že mu ty roky od vzniku nějak uškodili a dalo se na něj stále dívat. Příběhově sice nepřináší nic překvapujícího a nového a je to moderní "pohádka", kterou si užijou nejvíce nedoceněné ženy. Ale na druhou stranu je slušně natočený a držel jsem pěsti "svářečce", ať se dá do kupy s princem i uspěje v konkurzu až do konce. Takže tři hvězdy jí už dám ze sentimentality a pohody :-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála muzikálov,ktoré si dokážem púšťať v pravidelných intervaloch.Nech to čert berie,je to skvelé.Hl.predstaviteľka Alex vie byť stálym príkladom ísť si za svojím cieľom,snom a zotrvať v ňom.A film sám o sebe zase vie byť aj veľkou inšpiráciou pre mnohé hviezdy hudobného sveta.Aj takým vie byť-inšpirujúcim,nestarnúcim,klasickým no zároveň vracajúcim sa v novšom šate vdaka J.Lopez či G.Haliwel,ktoré si radi a často uchmatnú nejakú tú choreografiu či hudbu z ,,koláča" zvaného Flashdance. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka stojící ještě o stupínek níž než Hříšný Tanec. Nic víc a nic míň, někomu to stačí. Podle mě je Flashdance jen další důkaz drblosti osmdesátých let, jejichž druhou polovinu jsem přežil v bezstarostném předškolním věku:) Jo a mimochodem, podstatně mladší hudební pokus ex-špajzgérl Geri Halliwell, tentokrát v rámci propagace příhod Bridget Jonesové, taky není zrovna plus pro hodnocení popové scény počátku 21. století;) Pro Flashdance ode mě 40%. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Když Alex Owensová, kterou hraje Jennifer Beals vyplňuje příhlášku na taneční konzervatoř, tak do kolonky datum narození vypíše své skutečné datum narození (19.12.1963). (blackrain)
  • Irene Cara údajně napsala slova k oskarové skladbě v autě v den natáčení ve studiu. (don corleone)
  • Jennifer Beals (Alexandra) uvedla, že se ji v sušičce scvrkl svetr, a tak problém vyřešila náhodně tak, že si vystřihla větší otvor v oblasti krku. Když se v něm pak dostavila na konkurz do filmu, tak se producentům líbil natolik, že ji obsadili do filmu. Díky tomu se spustila vlna nového módního trendu. (Jimmy15)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama