Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Figu 

všechny recenze uživatele

Mladá svářečka, která se stane tanečnicí... No do prdele! To je supr pohádka. Dnes směšný, nicméně třeba na mojí mámu to kdysi fakt fungovalo! Né, že by svářela, neměla na sváření čas! Ta už byla dávno hotová tanečnice. Vždyť tancovala kolem mě, že?! Takže jsem si tím projít pochopitelně musel. Navíc zde vznikly minimálně dva top songy, který jsou prostě kultovní. 60% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Ne pokaždé je pokrok ku prospěchu věci. Co by si svět bez telefoních budek počal že :o) Lidstvo by v nich mnohé ztratilo. Když to na dva "zdravé" lidi přijde a zrovna nikde po ruce volný útulný byteček, penzion, či vhodné zákoutí, jeví se to jako příjemná varianta (řešení). V neposlední řadě "opepří" lehce vyhasínající vztah. Přeci jenom narvat se ve dvou lidech do mobilu (pomineme-li "technickou obtížnost") není zrovna dvakrát lákavá varianta. Lehce mi ten peprný rozhovor při večeři (Alex a Nicka s jeho ex....) připomněl vtip, který rozesmál 2/3 osazenstva restaurace, tu zbýv. 1/3 min vytrhl z letargie na oslavě 30-tých narozenin mého kamaráda. Snad prominete(vlastně není za co)....Přijde slečna k doktorovi. Ten se na nic neptá, hned u dveří ji ohne přes židli a div z ní nevyšuká duši. Následně se protáhne a lehce si uleví: "Paráda, to jsem přesně potřeboval....a co schází vám" :o) Jj, "80" romantický snímek se všemi klady i zápory co k tomu neodmyslitelně patří(lo), včetně "potřebného happiendu". Jelikož já jsem "stará dobrá škola", mě tento taneční snímek Adriana Lynea nijak neuráží. Rozhodně mnohem méně než nechtěná parodie J. Lopez na závěrečnou náborovou scénu. Při tanečních scénách notně sympatické Jennifer Beals v baru, kdy na sebe dotyčná vylévá obsah kýble, každý zdravý chlap raději sahá do mrazáku pro kostky ledu a neomylně si je sype do kalhot. Zvlášť v těchto horkých dnech by mohlo hrozit samovznícení. Výsledný resultát: nenadcne, ale ani neurazí a * navíc tasím za toho roztomilého "psího syčáčka" hlavní hrdinky.... p.s. začínám se strachovat o své zdraví. Pustit si po tomto kousku tuto: http://www.csfd.cz/film/227779-rolling-stones/ spolupráci mistra Martyho a Stounů .... no řekněte upřímně, přijde vám to lidičky normální :o) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jít v ca šestnácti na Václavák do Alfy na Flashdance, pak na kafe do Koruny a po nové pěší zóně na hranolky do Arbatu, mi kdysi přišlo jako existenciálně hluboce naplněný večer. A ještě druhý třetí den rozvíjet s kamarády fantazie o skvělém a sexy životě v zemích zahnívajícího kapitalismu a zcela soukromě snít o skvostném zadečku a krásné tvářičce Jennifer Beals... jo jo, to byly časy... Díky bohům že už jsou nenávratně v tahu. Ale je to holt nostalgie. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Don Simpson a Jerry Bruckheimer roztáčí kola svého stroje na peníze! Dynamická hudba, rychlý střih, svižné pohyby (jak kamery, tak představitelek), zkrátka a dobře - intelektuálně nepříliš náročný celovečerní videoklip, na který se dobře dívá. (No dobrá, s odstupem let je to poněkud horší, ale jako kulisa k rozcvičce je ideálním doplnkem) Tržby USA: 92 921 203 $ Počet kin: 1140 Rating: R ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála muzikálov,ktoré si dokážem púšťať v pravidelných intervaloch.Nech to čert berie,je to skvelé.Hl.predstaviteľka Alex vie byť stálym príkladom ísť si za svojím cieľom,snom a zotrvať v ňom.A film sám o sebe zase vie byť aj veľkou inšpiráciou pre mnohé hviezdy hudobného sveta.Aj takým vie byť-inšpirujúcim,nestarnúcim,klasickým no zároveň vracajúcim sa v novšom šate vdaka J.Lopez či G.Haliwel,ktoré si radi a často uchmatnú nejakú tú choreografiu či hudbu z ,,koláča" zvaného Flashdance. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Irene Cara údajně napsala slova k oskarové skladbě v autě v den natáčení ve studiu. (don corleone)
  • Studio Paramount vyzkoušelo na tomto filmu zajímavou taktiku. Ještě když byl film nasazen v kinech, tak ho vydal na VHS nosičích a toto vydání podpořil velkou kampaní. Očekávalo se, že film se propadne v návštěvnosti v kině, ale opak byl pravdou. Reklamní kampaň na VHS pomohla paradoxně i návštěvnosti kin. (don corleone)
  • Snímka bola uvedená v Československu až v roku 1987, pričom z nej bola vystrihnutá spoveď zváračky Alex (Jennifer Beals) u kňaza v kostole. (Raccoon.city)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama