Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti je Zemí kontrolovaná organizací jménem Men-Tel. John Brennick právě uprchl ze supertajného vězení s maximální ostrahou, známého jako Fortress. Zanedlouho je ale opět zatčen a deportován na místo zvané Skycell . Nejdokonalejší vězení budoucnosti. Pevnost krouží 26000 mil od Země a je domovem nejhrůznějších kriminálních živlů, na nichž jsou prováděny děsivé pokusy a výzkumy. Brennick je držen v žaláři s nejmodernější technikou, obklopen promyšleným počítačovým systémem, včetně kamery, kterou má zabudovanou sám ve svém těle. Za těchto podmínek je prakticky nemožné z vězení uniknout, ale i přesto se pokouší o útěk. Myšlenka, která by doposud nikoho ani nenapadla... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (52)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak strašné, jak to strašné být mohlo. Christopher Lambert už dávno není Ačkový herec a tak se není co divit, že "vzal práci" na vesmírné věznici. Celkový princip obou Fortress -ů je jednoduchý, dostat se ven. Bohužel toto téma potřebuje nějaký větší náboj a trochu toho koření než je vesmírná věznice. Škoda, ale snad to nebudou zkoušet potřetí pod vodu nechci :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

První díl z dvaadevadesátého roku měl své kouzlo - a kupodivu taky tolik nevypadal jako televizní záležitost. Pokračování se nijak netají tím, že žije z atmosféry žánrových filmů, jaké se točily o deset a více let dříve. V případě zde hojně využívané nahoty v "ženských věznicích" se dokonce vydáváme ještě o dost dále proti proudu času a inspirace. Hudba od Christophera Frankeho taky evokuje "poctivé osmdesátky", a kdo měl zálibu v Babylonu 5, bude se v tomto ohledu cítit jako doma. Jenže co naplat, když je to celé tak evidentně laciné, a i nedávný Lockout s Guyem Pearcem se s odkazem Snakea Pliskena vypořádával mnohem důstojněji (a navíc má krom úvodní honičky velmi povedenou vizuální stránku). Ale jelikož je poslední dvacetiminutovka i díky Pam Grierové taková v podstatě čistá komedie, dám stejně jako prvnímu dílu 50%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby Celosvetovo $200,000▐ už len slabučký odvar prvej časti, dá sa to pozrieť ale už to nie je taký príjemný béčkoví pôžitok /35%/ ()

movie 

všechny recenze uživatele

Podle mě je tohle mnohem lepší než jednička, dokonce je tu i několik solidních nápadů co se systému věznice týče! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Christopher Lambert mal na začiatku svojej kariery silnú charizmu, ktorá najviac zažiarila vo filme "Highlander". Postupne však začala pohasínať až úplne zmizla a stal sa z neho totálne béčkový herec, ktorý sa objavuje v takmer až odpadových tituloch. Na prelome milénia to s ním však nebolo ešte až tak zlé. Ešte ma dokázal svojim herectvom ako tak zaujať. Takže aj za futuristický väzenský sci-fi film "Väznica Fortress", kde stvárnil hlavnú úlohu, mu tie dve hviezdičky dám. ** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Klasický sci-fi akční (bl)béčkový film s hlavním hrdinou, kterého věk obalil vrstvou slizu, takže je skutečně obtížné držet mu palce. Motivace ke sledování nulová, takže jsem si při prvním reklamním bloku zadeklamovala oblíbenou větu Starého Smrdi Ruma: "Vyprdnout se na to!" Hvězdička za kvality filmu (tedy jeho první třetiny), hvězdička ze soucitu. 35% ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film přesně podle mého gusta. Mohl jsem vypnout mozek a jen se bavit jednoduchou a celkem hloupou zápletkou, která nepostrádá zaběhlá klišé vězeňských filmů (sadistický tvrďácký dozorce, zákeřný mocichtivý ředitel, nepřátelský spoluvězeň, bitky na "férovku", sprchové scény tak typické pro filmy z ženského vězeňského prostředí), toporné herecké výkony a několik nelogičností. Dost mě pobavil zejména plán hlavního hrdiny zničit celou věznici, aby mohla zdrhnout jeho partička, aniž by bral zřetel na to, že je věznice plná ještě dalších vězňů. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Nějak tomu nevěřím rok výroby, vypadá to jako něco ze začátku osmdesátých let, ovšem dementní triky nejsou zdaleko to nejhorší, co tahle ptákovina nabízí. Nejvíc největší masakr jsou obludné dialogy. Nejspíš je napsal rodný bratr horníka Viktora Kokota. A samozřejmě jsem to neviděla do konce, každý, kdo to dokázal, má povolení vzít si dnes bonbon. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Země se změnila v obrovský policejní stát pod kontrolou nadnárodní organizace Men-Tel. Bývalý člen černých baretů John Brennick, jemuž se před lety podařilo uprchnout z vězení, žije s rodinou v ústraní a daleko od moci Men-Telu. Jenže pak se jednoho dne objeví dávní přátelé, kteří ve snaze ochránit vysokého úředníka Men-Telu Stanleyho požádají Johna o pomoc. Tím však přivedou organizaci na jeho stopu. Johnovi se ještě podaří zachránit svou rodinu, sám je ale zatčen a deportován do Skycellu, do nejdokonalejšího vězení v dějinách lidstva a vše střeží dokonalý počítačový systém. Lambert se po letech vrátil k pokračování svého dávného hitu Pevnost, ale výsledek je tragický. Nemuselo by to být vůbec špatné pokračování, museli by se ho však ujat schopní tvůrci. Vše je tu hluboce podprůměrné a snímek dělil jen krůček od odpadu. Mé hodnocení: 20% ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Levné béčko jako upomínka na 80.léta u kterého se nesmí používat mozek , jen si ho užít..snad každému kdo si to pustí musí být jasné , do čeho jde... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na to že jednička byla děsná nuda tady už je to zajimavější ale hlavně to že se to odehrává ve vesmíru tomu přidalo napětí! :-) DOBRÉ! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než první díl a to téměř po všech stránkách. Přibyla sice nahota, ale ta v tomto případě moc na kvalitě nepřidala. Celý příběh byl defakto slabý jak sviňa – ono rádoby vesmírné vězení jakbysmet a co se týká hereckých výkonů – tak ani v tomto případě jsem nebyl spokojený. Lambert se sice snažil utáhnout celý film, ale moc mu to nešlo a ostatní mu moc nepomohli. Dle mého je tohle klasický případ naprosto zbytečného pokračování… ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce lepší než jednička. Lambert opět trefný a přesný, více od něj v podobných filmech netřeba čekat. Závěr je naprosto šílený a přehnaný, tam už logika a soudnost nehrály žádnou roli. U podobných filmů se to ale neřeší. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie mojej srdcovky ma sklamalo už pred rokmi a teraz je to pre mňa už nepozerateľný trash. Technická stránka je síce celkom v pohode, ale film strieda jeden debilný nápad s obohratým klišé za druhým. Aj Lambert za tých pár rokov strašne zostarol. Bohužiaľ patrí medzi tú skupinu chlapov ktorým starnutie nesvedčí a vyzerá čím ďalej tým horšie. Mihne sa tam ešte pár ďalších béčkarov, ale nikto z nich nemá nijak zaujímavú postavu. A to vlastne ani Lambert. Najhoršie je, že zmenou režiséra film stratil unikátnu úchylne brutálnu atmosféru, ktorú mala jednotka a stal sa z toho tuctový a zabudnuteľný film o úteku z väzenia. Jediné na čo sa zmohli, že to väzenie umiestnili na vesmírnu stanicu, čo ale vôbec nedáva zmysel. 3/10. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Prima oddychové béčko se spoustou logických chyb. Nejzajímavější záběry pocházejí ze smíšených sprch... Jak to, že v antiutopisticky laděných sci-fi (v Hvězdné pěchotě to bylo přece taky) se tenhle moment objevuje celkem často? Záporáci jsou správně odporní, herečky pěkně vyvinuté, Lambert je sympaťák a ani nějaký ten vtípek semtam nechybí. Až ten přeslazený konec mi trochu vadí, je takový moc cukrkandlový. ()

Reklama

Reklama