Reklama

Reklama

Hračky Jamese Maye

(seriál)
  • Česko Příběhy hraček Jamese Maye (více)

Také si rádi si hrajete? Klasické milované hračky se ani v době moderních technologií neztratí a oblíbený moderátor z Top Gearu James May nám ukáže, jak si s nimi užít opravdu ve velkém. Za pomoci inženýrů, architektů, designérů a tisíců dobrovolníků z nich buduje modely v životních až nadživotních měřítkách. Co takhle celý obytný dům z Lega nebo 23 metrů dlouhý most postavený ze stavebnice Meccano, britské obdoby Merkuru? Jiní mají zase rádi modely letadel. James May proto zkusí vyrobit kopii stíhačky Spitfire v poměru 1:1 ze sklolaminátu. Jak to všechno bude držet pohromadě? Uvidíte… Více než dva tisíce dobrovolníků mu pomůžou se zahradou z plastelíny a pokusí se dát dohromady i nejdelší model železnice na světě. James May má přichystáno mnohem víc úžasných překvapení, a navíc připomene historii každé hračky. Hrát si, to je přece koníček, za který se nikdo nemusí stydět. (TV Prima Cool)

(více)

Recenze (28)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Vedle svých obvyklých parťáků z "motoristického" pořadu má James May dobrou roli zábavného doplňovače vět kolegů, který pokud promluví, jde v zásadě o perlu. Pokud ovšem stojí celý pořad výhradně na něm, vytrácí se jeho kouzlo navozované hranou rolí a přihlašuje se o slovo jeho pravý pedantský a studeně egoistický charakter, který by pro mě byl chvílemi k nevydržení, pokud bych měl tu čest s ním na něčem dělat. Téma pořadu je nanejvýš zajímavé, ale z těch 10 dílů se povedla ani ne polovina. Vše záleží výhradně na absurditě a zároveň zábavnosti projektů, které se rozhodne s danými hračkami vytvořit. Vytvořit,, on v podstatě na nic celý pořad nesáhne, ale konečné smetany si lízne rád. 65 % ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Zapomenuté hračky se kterými si už moc dětí nehraje, jejich otřepání a zvětšení dětských snů. Je libo dům z lega a vyzkoušet si třeba jak se v něm bydlí. Tak to jsou nevinné hračky Jamese Maye. Jednotlivé epizody: 1. Modelářství ( 7/10 ) - Stavba modelu letadla Spitfire v měřítku 1:1; 2. Plastelína ( 8/10 ) - Stavba plastelínové zahrady pro Chelsea Flower Show (květinový festival Chelsea); 3. Stavebnice Merkur ( 7/10 ) - Stavba mostu v Liverpoolu ze stavebnice Merkur; 4. Autodráha Scalextric ( 9/10 ) - Stavba autodráhy podle bývalého okruhu Brooklands; 5. Vláčky ( 7/10 ) - Stavba domu ze tří milionů kostek Lega; 6. Lego ( 9/10 ) - Obnova 16kilometrové trasy mezi Barnstaplem a Bidefordem pomocí modelů vlak; 7. Velký vlakový závod ( 8/10 ) - James se vrací, aby se opět pokusil postavit modelářskou vlakovou trať. / Viděné epizody *7.dílů / Postupem času zhlédnu vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Neskutečné! Krom vtipu, kterým James May oplývá vrchovatě je přítomno i něco navíc, ono je to prostě úctyhodné, projekty jsou opravdu velkolepé. Dokonce udělám výjimku, neboť nebudu hodnotit až po celé sérii, ale v průběhu dílu stavby mostu. Něco úžasného! Po celé sérii doplním komentář ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jamese mám rád. Zaujal mne v Top Gearu, kde vedle Jeremyho a Richarda působí trochu jako outsider (kapitán Šnek), který je však na na tento statut hrdý. Z vtípků si nic nedělá a vůbec tomu celému auto pořadu nabízí lidštější rozměr. V Hračkách Jamese Maye se tento můj dojem ještě více potvrdil. Už jen ten první pilotní díl. Osobně mi velmi sednul do noty. I já jsem v dětství strávil desítky hodin nad plastikovými modely letadel povětšinou v měřítku 1:72. Zfetován lepidlem Lepí-M, posléze toluenem ve kterém jsem rozpouštěl přebytečné plystirenové rámečky od výlisků a s bolavou hlavou jsem se kousaje se do jazyka pokoušel dát k sobě nepasující díly stavebnic Kovozávodů Prostějov... Až pak přišel Směr, velmi nahodile Revell i Airfix. S přicházejícím koncem Husákovi říše vystřídaly barvy Unicol, německé Revellky, britské Humbrolky se skvělou stříbrnou a i české matné Agamy... Kde jsou ty časy :-))). Dnešní modelář koupí perfektní výlisek přesně do sebe padnoucí s negativním i pozitvním rytím, často i s kovovými doplňky... Letadla, lodě, auta, tanky, na co si jen kdo vzpomene a to i včetně různých raritních strojů... I já jako James mám bednu dobře zabalených nesestavených stavebnic ukrytou na půdě a věřím, že jednoho dne u syna zažehnu stejný zájem. Se stejným údivem jako James jsem zjistil, že děti dnes modely řadí k minulému století a prapodivné zábavě otců. V autobusech na výletě se dnes děcka nevěnují mávání na ostatní vozy a dělání sprostých gest na řidiče náklaďáků...Každý třímá nějakou tu herní konzolku, ájfoun, pad.. ti konzervativnější poslouchají MP3... James se rozhodl u děcek jedné britské školy zápal zažehnout. Šel na to chytře až vědecky.Nejprve přinesl kazdému malý modýlek korzárské plachetnice Golden Hind, pak malé modely tančíků s nimiž s dětmi natočil malý bojový filmík. Pak nechal děti řídit obrněný transportér. Jelikož začaly jevit zájem nechal je sestavit Spita 1:72. Mezitím zařídil podle stavebnice Airfixu ze sedmdesátých let v jedné továrně na sklolaminát odlitek Spitfiru 1:1 !!! A děti jej nechal postavit. Výsledek jejich práce odprezentoval s dětmi na základně RAF a na slavnost nepozval jen rodiče dětí, ale i veterány RAF co se Spitem sundavali Skopčáky. Co dodat? Bylo to mile britské, bylo tam vlastenectví, u dětí nenásilně pomocí jejich vlastního zájmu způsobil, že řada z nich místo k Playstationu po návratu ze školy udesla k titěrným dílkům, skalpelu, pilníčku a štětečkům...Vše samozřejmě provázel Jamesův milý a vtipný britský humor..Uvědomil jsem si také, že kdyby to točili Amíci asi by z toho tekl takovými hektolitry patriotismus a vlastenectví, že by to bylo nekoukatelné. Bravo Jamesi! Dostal jsi mně. Krásný pořad! Dávám pět listů vrtule! * * * * ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hravé, vtipné, zajímavé a plné nečekaných souvislostí. Pořad, který hezky spojuje lidi, protože to dítě v každém z nás stále žije. A i když jsou to převážně mužské hračky, tak tenhle pořad miluji. Líbí se mi na něm i nenápadná hrdost na Británii, když vládla světu. Přestože jsou ty časy pryč, tak jejich ozvěna zůstala. Aspoň v těch hračkách.___ Byť, pravda, pro mě jako Češku byla trochu hořká pilulka spolknout, že Merkur je očividně obšlehnutý z britského Meccana. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Televizní pořad o hračkách se skvělým Jamesem Mayem, jedním z moderátorů pořadu Top Gear. Hravá a vtipná série plná skvělých nápadů jak využít hračky a čas. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Zatím viděn pouze 4.díl, kde Brooklandský závodní okruh ožil za použití dětské autodráhy Scaletrix. Ale rozhodně se časem pustím i do ostatních dílů. Moc hezký nápad a rozhodně lepší než Laboratoř pro chlapy. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad jak využít volného času :D...Co budu asi tak dělat???hmmm složím si most. Přiznám se, že nejsem vůbec milovníkem Top Gearu a nikdy nebudu, ale tenhle chlápek má něco do sebe a hlavně ten nápad je docela fajn sledovat ho. Konečně něco co neopisuje koncept z jiného pořadu ale je to veskrze jímavé a originální. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Show Jamese Maye se mi líbí pro neobyčejné a náramné nápady. Nostalgie a zapálení pro věc určitě nechybí. Mrzí mě však, že velmi mnoho obstarává střih, kdy nám divákům můžou prakticky nalhat cokoliv. Mimo to James skoro na nic nesáhne. Shlédnuto: LEGO, plastelína, model Spitfire. Zatím 3,5 * ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Inu, jsem hračička. Tak jak jinak mohu hodnotit, než pěti hvězdami? James je, alespoň co se hračičkovství týče, jasně moje krevní skupina. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jamese May je pro mě ten nejméně zajímavý z legendární trojky Top Gear a od toho také odvozuji, jak moc se mi jeho pořad líbil. ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Sestavováni Spitfire v měřítku 1:1 bylo úžasné. Ono už i modelaření v měřítku 1:72 nebo 1:48 začíná být věda, ale oproti tomuhle je to primitivní. Lepím jen pár let, je mi 18 a už se mi povedlo si od všech těch výparů a lepidel uhnat menší zdravotní potíže, které doktoři ani nedokázali identifikovat a i přes jejich zákaz lepím dál. Moc se mi líbí, že se James pokusil zainteresovat do modelaření další děti a vznikl u toho takový nádherný kousek a s tím i celý pořad. ()

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Z peňazí daňových poplatníkov britská verejnoprávna televízia zaplatila vybudovanie najdlhšej pretekárskej dráhy pre autíčka na svete, ktorú spoločne postavili obyvatelia štvrte, ktorou viedla pôvodná trať, a zvíťazili nad profesionálmi. Celé to zorganizoval a moderoval postarší vlasatý pán s príjemným hlasom a špecifickým britským humorom. Bože! Toto chcem, aby sa robilo v STV - originálne a hravé nápady, ktoré zapoja ľudí a donútia ich byť pyšní na svoje výtvory. Rozdávanie plastelíny na nástupisku bolo jednoducho skvelé. LEGO dom ma dojal, rovnako ako vláčiky, lebo som sa s nimi hrávala tiež. Teraz mám znovu chuť sa hrať ako malé decko. ()

Ficik 

všechny recenze uživatele

James May's Toy Stories je kvalitní "seriál", který musí alespoň nepatrně zapůsobit na každého. Takovéto pořady mám v oblibě, stejně jako Jamesův trefný humor.PS: Pozor, nejedná se o "James May's Man Lab", jak je zde (na CSFD) chybně uvedeno. ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

Jamese mám rád a myslel jsem si, že by mně tohle hovno mohlo bavit. Ukázalo se však, že bez Jerremyho a Hammonda je James nudný - aspoň mně to nic neřeklo… ()

Reklama

Reklama