Reklama

Reklama

Night of the Ghouls

  • USA Dr. Acula (pracovní název)
Trailer

Obsahy(1)

V meste Los Angeles sa začínajú diať čudné veci. Ľudia tvrdia, že videli ducha. Inšpektor Robbins (Johnny Carpenter) preto poverí odborníka na duchov, vyšetrovateľa Daniela Bradforda (Duke Moore), spolu s policajtom Paulom Keltonom (Paul Marco), aby to prešetrili. Stretnú sa s Dr. Aculom (Kenne Duncan) a zisťujú, že ide iba o trik, ako vystrašiť ľudí, aby nezistili, čo tam Dr. Acula robí. Bohatým ľuďom tvrdí, že dokáže vzkriesiť ich blízkych z mŕtvych. Bradford hneď zistí, že ide o podvod a preto sa ho rozhodne zatknúť. Nikto z nich ale nebol pripravený na to, čo sa nakoniec stane.

Film NIGHT OF THE GHOULS je považovaný za voľné pokračovanie filmu BRIDE OF THE MONSTER. Keďže Ed Wood nemal peniaze na jeho zaplatenie, bol uložený v archíve 23 rokov a až potom sa dočkal uvedenia na videu. Obsahuje všetko, čo máme tak radi na filmoch Eda Wooda, vrátane 400-kilového Tora Johnsona v úlohe Loba. (pivo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle mě teda moc nevzalo. On Wood ale musel vědět co dělá protože udělat ducha jako krásnou princeznu s uhrančivým pohledem chce hodně fantazie. A už jen intro s Criswellem bylo dost srandovní. Pak si to hraje na pomezí pokusu o dokument co se kdysi stalo a hororu, který moc nefunguje. navíc ti herci byly příšerný neustále čuměly jinam než měly, přehrávaly o stošest. Příběh je obyčejný a Ed Wood už s tímhle příběhem měl zkušenosti a i ted ho docela podělal. na druhou stranu to byla zase aspon sranda. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto typu se hrozně těžko hodnotí, kvalitativně je to jasnej odpad, ale několik kravin je natolik šokantních (sic!), že se tou hvězdou ocenit musí. Scéna spiritistické seance mě bude asi hodně dlouho strašit ze spaní, protože takový WTF moment jsem už hodně dlouho neviděl. Všichni ti duchové jsou taky naprosto ujetí, všichni neherci neskutečně přehrávají, neumějí filmově mluvit, dějí se tam naprosté pitominy... Tor Johnson je jeden z největších omylů v dějinách filmu a ostatní mu zdatně sekundují. Ne, ne a zase ne. Za nesmírnou pitomost některých scén jednu hvězdu, jinak je to jednoznačný odpad. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že jsem celkem zastánce Eda Wooda, ale tenhle jeho film už je opravdu příšernost. I když si myslím, že to je jen dáno tím, že jsem od něj viděl víc filmů a ono to časem prostě přestane bavit a je to v konečném důsledku jenom špatné. Tohle je prostě špatné a křeč v každém okamžiku, což je ale do jisté míry také pamětihodné. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

U Night of the Ghouls jsem se bavil podstatně lépe než u Bride of the Monster a o trochu víc než u Plan 9 from Outer Space - k dokonalé dementnosti osobního vyznání Glen or Glenda chybí ale přeci jen hodně. Bojím se, že na scénu seance ale už nikdy v životě nezapomenu - to je totiž esenciální Ed Wood, tak láskyplně ztvárněný ve výtečném Burtonově filmu. Ty čtyři hvězdičky jsou samozřejmě pouze v rámci Woodova vesmíru, génia můžete totiž porovnávat jen s ním samým. Závěrem jen citát z úplného konce filmu: "And now we return to our graves, the old and the new. And you may join us soon!" ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tento méně známý film Eda Wooda se odehrává v městečku, jehož obyvatelé začali na ulicích spatřovat duchy. Případu se ujímá místní policie.... Ptáte se, jak vypadá duch v podání Eda Wooda? Přece jako ženská v kostýmu princezny a s náměsíčným pohledem. Mihne se zde ale i exemplář klasického střihu - tj. chlap v prostěradle. Asi nejvtipnější je scéna spiritistické seance, kde u stolu sedí mezi lidskými účastníky i tři nehybné kostry (pravděpodobně "vypůjčené" ze školního kabinetu) a přítomnost ducha je znázorňována poletující troubící trumpetou zavěšenou na nitích. Bohužel zde nehraje Béla Lugosi (Edovi zřejmě došly posmrtné záběry), ale dočkáme se aspoň Criswella a Tora Johnsona. A nechybí dokonce šokující dějové zvraty! (Shyamalan hadr). Ale celkově není tenhle film tak atraktivní jako filmy zmíněné u Burtona, proto jen tři hvězdy (hodnocení u Edových filmů samozřejmě neznačí kvalitu, ale atraktivitu filmu, to jen pro pořádek:) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film Night of the Ghouls si musel na své uvedení do kin počkat až do roku 1983, neboť Edward D.Wood Jr. neměl dostatek financí na zaplacení laboratoří. Zajímavostí však zůstává, že muž, který je nakonec zaplatil, to udělal jen proto, aby finančně pomohl Woodově vdově. Film jako takový ho vůbec nezajímal. (Rodriguez)

Reklama

Reklama