Reklama

Reklama

Planeta mutantů

(seriál)
  • USA Mutant Planet
všechny plakáty
USA, 2010, 6x60 min

Obsahy(1)

1. Nový Zéland (New Zealand)   Nový Zéland je pohádkovou zemí, která je od ostatních kontinentů izolována v Tichém oceánu už osmdesát milionů let. Vyskytují se zde divy, které nelze nikde jinde spatřit.

2. Austrálie (Australia)   Austrálie je laboratoří, jejíž geologická minulost a měnící se podnebí zapříčinily mnohé drobné mutace zvířat, která se zde v průběhu doby vyvinula.

3. Brazilské Cerrado (Brazil's Cerrado)   Oblasti Cerrado vládne každoroční cyklus období sucha, požárů a deště. Když se srážky konečně přijdou, nastane doba největší přírodní podívané.

4. Jezera v příkopové propadlině v Africe (African Rift Valley Lakes)   Příkopová propadlina v Africe byla kolébkou naší evoluce. Zkameněliny dokládají, že právě zde před dvěma miliony let první hominidé opustili lesy a své opičí předky.

5. Madagaskar (Madagascar)   Budete sledovat prastarou opičí rodinku lemurů, která se vyvinula z malé skupiny, jež se dostala na ostrov před 60 miliony let a nyní čítá přes 100 různých druhu.

6. Japonsko (Japan)   Jak zvířata přežívají dobu ledovou, zemětřesení, sopečnou činnost, déšť a nedostatek potravy? Vše si ukážeme na příkladu podivného ostrova Japonsko. (Insomnia)

(více)

Recenze (6)

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Skvělé, zajímavé a netradiční dokumenty o zajímavých přírodopisných zvláštnostech na pozoruhodných místech na planetě Zemi. ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Precizně natočený a uspořádaný seriál, který velmi příkladně ukazuje izolované oblasti světa a jim evolučně přizpůsobené druhy živočichů...a někdy může být evoluce zatraceně rychlá, jako je to např.u Cychlid (viz. E04 Jezera Afriky) Skvost!!! ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál plný nových informací o mutantech v nehostinných prostředích. Jediné o čem váham je zda jsem viděl díly právě tohoto seriálu. V programu to bylo jako "síla života II" (usa, 2014). Tudíž asi druhá série tohoto seriálu. 5z5 ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je totožný se seriálem Síla života"Life Force".Netuším,proč se to objevuje pod dvěma názvy.Každopádně jde o vynikající dvanáctidílný dokumentární přírodopisný seriál. ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument, který mě opravdu nadchnul. Život mravenečníka a termitů mě neskutečně překvapil... Takové dokumenty jsou opravdu nádherné a jsem rád, že jsou často na animal planet. ()

TupeOne 

všechny recenze uživatele

Neskutečný. U dílu o africkejch termitištích mi šel až mráz po zádech, jak je všechno se všim provázaný! ()

Reklama

Reklama