Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Terri má všetko a všetkých v paži. Odmieta sa zúčastňovať hodín gymnastiky, chodí stále v pyžame a sandáloch, číta si knižky v kôlni za domom a žije so svojim strýkom Jamesom, ktorý má Alzheimera. Je tŕňom v zadku učiteľov a stredobodom výsmechu spolužiakov, ale má to všetko stále v paži, a tak si ho jedného dňa pozve k sebe riaditeľ školy, pán Fitzgerald. Všetci očakávajú nápravu, avšak pán Fitzgerald bol kedysi úplne rovnakým vydedencom ako on. (sochoking)

(více)

Recenze (15)

sochoking 

všechny recenze uživatele

No, ja mám rád filmy s vydedencami spoločnosti a s rôznymi týpkami v hlavnej úlohe a u tohoto to nebolo inak. Tieto filmy majú typický humor, ktorý je prehliadnuteľný väčšinou, ale o to veľkou bombou pre menšinu, ako i pre mňa a mne podobným hodnotiacim. Tým rád doporučím toto . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nesednul mi Terri. Byl to abnormální lůzr a film si z něj dělal prdel snad každou scénou, která se ve filmu objevila. A jelikož mi nesedla hlavní postava, bylo těžký se aklimatizovat a vydržet u filmu do konce. Každopádně jsem to zvládl a nakonec musím říct, že to něco do sebe mělo. Přesto tenhle film je buď a nebo. Jiný východisko není. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Obézní teenager to nikdy nemá na základní škole lehké, ale záleží jen na něm, jak se adaptuje a jak se začlení do kolektivu. Mluvím z vlastní zkušenosti, také jsem po celou dobu studia na základce patřil mezi obézní děti, a tak je mi film svým tématem bližší, než by mi bylo milé, ale hlavní hrdina je zde naštěstí úplně jiný, než jsem byl kdysi já, takže jsem film mohl vnímat jen jako zajímavou psychologickou sondu do duše člověka, který se dobrovolně vymaňuje z kolektivu a který se tak, aniž by si to možná sám chtěl nebo dokázal přiznat, stává dobrovolným outsiderem. V určitých směrech hlavního hrdinu chápu, že se nechce příliš otevírat cizím lidem, i když jsou to spolužáci, a že je velmi obezřetný v navazování kontaktů se svými vrstevníky. A zde mluvím z vlastní zkušenosti, víte, ono když jste jiní než ostatní (v tomto případě obézní) a navíc v dětském věku, tak ta psychika tam pracuje takovými zvláštním způsobem, že jste mnohem více zranitelnější, takže logicky zvažujete, komu o sobě co řeknete a s kým navážete bližší vztahy, protože stačí jedno zrazení důvěry a vy se ocitnete totálně na dně. Nicméně já byl naštěstí v navazování kamarádství mnohem úspěšnější než hlavní hrdina, takže film jsem si užíval spíše jen jako obyčejný divák, který hlavního hrdinu chápe, ale mnohdy mu nerozumí. Film jako celek mě dokázal zaujmout, a i když jsem se chvílemi i trochu nudil, přesto si troufám označit film za zdařilý a uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Slabá festivalová podívaná o tlusťochovi, co to nemá ve společnosti lehké a musí trpět psychickou šikanu. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Přesně takovéhle "indiesundancenezávisléamerické" filmy mám rád. Měl jsem obavu z obsazení, protože Reillyho moc nemusím a onen metráček taky nevypadal dvakrát sympaticky, ale nakonec jsem byl hodně překvapen. Zahráno to bylo výborně. Co mě však na tomto filmu zaujalo nejvíc, byla ona v dobrém smyslu doslovná režie, kdy byla každá scéna dotažena do úplného konce. Slovní spojení "nikam nespěchat" režisér dotáhl na novou úroven a to mi velmi imponovalo, protože poklidné filmy jsou mými oblíbenci. Velice příjemné. ()

Saku 

všechny recenze uživatele

Pri cteni komentaru mam pocit ze film ostatni bud nepochopili (koments typu "videno stokrat", "tuctove vystaveny pribeh", "sam reziser nevi..." nebo "jednou sem se tam zasmal"), nebo nebyli v tom spravne rozpolozeni. Normalne to nedelam, a i kdyz k dokonalosti chybelo malo, stejne dam *****. Me totiz prijde, ze reziser vedel moc dobre. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Klasická americká indie festivalovka zaměřující se na podivný život podivného teenagera. Problém těchto filmů je většinou v tom, že se v nich nic moc neděje a Terri není výjimkou. Divák sleduje vyvíjející se vztahy Terriho se svým ředitelem, ještě podivnějším kamarádem a dívkou svých snů, přičemž režisér s jejich výstavbou nikam nespěchá a "dějotvorné" situace rovnoměrně prokládá momenty zvýrazňujícími individualitu osamělého hlavního hrdiny. Se všemi problémy se Terri vypořádává plně v souladu se svojí flegmatickou povahou, z čehož vyplývá absence nějakých dramatičtějších okamžků. Film se tak pozvolna šine kupředu a na konci neurazí, ale ani nijak závratně nenadchne. Za shlédnutí ošem stojí, už jen kvůli skvěle obsazenému Jacobu Wysockim a zdatně sekundujícímu Johnu C. Reillym. (Jo ještě chci varovat, že se rozhodně jedná spíš o drama než komedii.) ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Film, který mění jedna jediná silná scéna evokující Kids, ale mám obavu, aby se k ní divák prokousal, protože vše předtím i potom je stokrát viděnou přehlídkou zhovadilosti amerických středoškoláků a tuctově vystavěným příběhem o vyděděnci, který je jak jinak než tlustý, frustrovaný, inteligentní a empatický...Nové tváře jako Olivia Crocicchia a Bridger Zadina příjemným překvapením... ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Komedie to určitě není. Je to spíš klasické teenage drama. Mě se to líbilo. Zvláštní Terriho kouzlo dospívajícího adolescenta je hlavní tahák filmu. Creed z The Office překvapil i jako neperverzní, nenásilný člověk. Naopak Reilly se držel klasické úlohy hlavního pošuka... Váhal jsem mezi 3* a 4*. Pak jsem si uvědomil že snímek postrádá takový výraznější OST a má takový klidnější zvuk... a to je přesně důvod proč tendle snímek ode mě dostane 4*, protože přebytek hudby a zbytečných zvuků by byl jen přítrž ()

mak. 

všechny recenze uživatele

Epizoda z trpkého života jednoho flegmatika, jaká už tu byla. Natočená tak, jak už to tu bylo. Přesto mě příběh odulého Terriho, jeho inhibovaného strýce, školního poradce (a dalších lidí s dalšími problémy) tak nějak chytl. Vtip ano, komedii nečekejte. A věřím, že tyto mladé herce ještě uvidíme - zasloužili by si to. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Tohle doopravdy spíše bylo čistokrevné drama,ikdyž jednou jsem se tam zasmál.Jak už bylo psáno,děj velmi řídký a tempo down až do úplného konce,který nebyl tedy zrovna povedený,ale u tohohle tématu se moc těžit nedalo.Osobně jsem se na to díval kvůli Reillymu a zase mě nezklamal,ale čistě film hypoticky,není nějak výrazný a sám režisér neví přesně jakou strunu nabrnkat, aby to diváka vtáhlo do děje.70% ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Veľmi problematické 4 hviezdy. Film určite nenadchne každého, ale ak máte radi kvalitnú psychologizáciu postáv, nie príliš prehnaný príbeh a váš mozog lační po filmu na zamyslenie, smelo do tejto komornej drámy ísť. 7/10 ()

Reklama

Reklama