Reklama

Reklama

Epizody(14)

Recenze (5)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naozaj rozporuplná a nekonzistentná séria, ktorú som si však užil aj napriek tomu, že sa jedná o asi najslabšiu kapitolu celého Avatara... Miestami je to naozaj nudné, nezáživné a príbeh sa takmer nikam neposúva, ale v iných epizódach to zase stúpne až na samý vrchol (niektoré momenty sú skutočne jednými z najlepších a najepickejších v rámci obidvoch "avatarských" seriálov!)... Tematika s duchmi pri prišla veľmi šikovne spracovaná a potešilo ma, že jej bolo venované toľkoto priestoru, finále série a origin prvého Avatara (v ktorom som si hlavnú postavu obľúbil dokonca viac ako samotnú Korru!) naozaj stáli za to a okamžite sa zaradili medzi moje najobľúbenejšie epizódy! Druhú kapitolu Legendy Korry odporúča 8 duchov svetla z 10, neskutočne sa teším na nasledujúcu sériu - z toho, čo som čítal a počul to vyzerá tak, že už to bude iba lepšie a lepšie! _____________ "Do you know who you are?" "My name is Korra. I'm the Avatar." ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem zklamaný. Ne moc, ale přeci jen. Tvůrci se rozhodli po revolucionářském boji a budování vztahů mezi postavami v první sérii soustředit spíš na vodní kmeny, konkrétně na Kořinu rodinu. Proti tomu bych nic neměl, kdyby to bylo záživněji podané, ale ono není. Unalaq sám o sobě není špatný záporák, ale ne nadarmo se říká, že čím víc je padouch přesílený, tím je nudnější. Dalším velkým tématem tu bylo řešení všemožně zapletených a komplikovaných vztahů, ač rodinných či milostných, mezi prakticky všemi, a upřímně, jsem se celkem nudil. Teď spolu chodí, teď už zase ne, koho to sakra zajímá. Celkově tuto sérii zachraňuje jen nadmíru poutavý dvojdíl o avataru Wanovi. Všechno v sérii je sice důležité pro budoucí příběh, ale mohlo - mělo to být určitě lépe převyprávěno. Navíc teda fakt nechápu (hloupé) rozhodnutí nechat portály otevřené. Pořád jde o jeden z nejlepších animáků, ale v rámci seriálů jde dozajista o nejvíce rozvláčnou řadu. Nejvíce mě ale mrzí rozhodnutí tvůrců přerušit spojení s předchozími avatary - dozajista jde o epický moment, ale v rámci narativu je to jen hloupý kiks, který naprosto neguje jakékoliv případné pokračování s novým avatarem. Flashbacky a Aangem byly na LOK jednou z nejzajímavějších částí, takže mi stále vrtá hlavou, kterého génia napadlo zcela vymazat tak úžasnou postavu z historie -_- 75% ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Book Two: Spirits - 30 %: Tragédie, kterou nezachrání ani milá rodinka Tenzina, ani vynikající dvojdíl Beginnings. Rozehrává se tu několik příběhových linií a žádná z nich nefunguje, ať už hlavní, nebo vedlejší. Vedlejší dění nefunguje, protože tu máme akorát ploché a nudné postavy, které nedokáží vzbudit špetku zájmu. A hlavní zápletka nefunguje, protože na děj první série nenavazuje a působí jako umělé natahování seriálu, který měl mít jednu sérii. Je sice konceptuálně mnohem lepší a lépe zapadající do světa Avatara, ale o to víc pak zklame pointou, která jde přímo proti předchozímu dění a nedává smysl. Je mi úplně jedno, že se na plátně odehrává skvěle zanimovaný boj a je mi jedno, že to etabluje kompoziční a obsahovou formu animované tvorby za hranice lidského umu a intuitivního chápání. Tyhle dějové veletoče se směle řadí mezi osmou sérii GoTka, The Rise of Skywalker i The Timeless Children z Doctora Who coby nejhorší příběhové směřování ve fantasy světech, co jsem kdy viděl. Jednak se tu porušuje předem ustanovené "temná ani světlá strana nejde zničit", scénář se pokouší apelovat na osobnost Korry, která v reálu irituje snad každého normálního diváka, a hlavně to celé vede k debilnímu, impulzivnímu rozhodnutí, na které se v lepším případě příští sérii zapomene, v horším bude mít za následek všechny problémy do konce seriálu. Takže asi tak. Jo, a tentokrát na mě už nefungovalo to pomrkávání na dění a postavy z The Last Airbender, protože mi bylo naprosto jasné už od prvních vteřin každého takového pomrknutí, že to nikam nepovede a jedná se o čistý fanservice. Proboha, tuhle kravinu vážně napsali tvůrci původního seriálu? Takhle jsem se nenudil už pěkně dlouho. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. KNIHA - DUCHOVÉ: Obrovské zklamání. Na druhé sérii Korry nefunguje správně téměř nic. Příběh je fádní, dialogy nudné stejně jako záporák a jeho motivace. Napětí žádné, zvraty očekávané a plno logických kiksů a nesmyslného jednání postav. Celá zápletka se najednou točí kolem něčeho zcela jiného než první série a klidně bych to tvůrcům odpustil, kdyby to bylo zajímavé, ale není. Zlatý Amon a společenská revoluce. Ta alespoň měla dějový potenciál a napětí. Za jediné klady považuji dvojdíl o prvním avatarovi, který je výtvarně nápaditý, a samotné finále s epickým soubojem... jenže cesta k němu je hektická a uspěchaná takže postrádá emoční napojení na hrdiny. Jde tedy o efektivní vizuál, avšak vnitřně prázdný. Navíc jsem moc nepochopil význam událostí, které tam nastaly, protože dle mého podkopávají původní mytologie světa. Avatar byl pro mě zajímavý nejen svými schopnostmi ovládat všechny živly, ale hlavně tím, že měl pouto se svými předchozími vtěleními, jejichž prostřednictvím se učil o sobě i světě. Tím, že toho spojení již není možné, ztrácí Korra na zajímavosti, protože ta holka sama o sobě fakt sympatická není. Člověk by řekl, že po finále 1. sezóny se její charakter někam posune, jenže Korra je furt nevycválaná agresivní a arogantní, nechá sebou snadno manipulovat a vůbec neuvažuje nad podstatou věcí. Proč je zrovna ona avatarem fakt nechápu a ještě víc nechápu, proč se autoři rozhodli pro takový druh povahy pro někoho, kdo se má snažit o duchovní vyspělost. Korra je přesným opakem toho, co má avatar představovat. Pokaždé když na někoho ječí, nebo mu dá rovnou pěstí, si se slzou v oku vzpomenu na Aanga, který se vyhýbal konfliktu dokud to šlo. Ten kluk byl i přes své dětství mnohem dál než prakticky dospělá Korra. A opět... nevadilo by to, kdyby se někam vyvíjela. Mnohem víc mi tak na postavu avatara sedí Tenzinova dcera, která sveřepé ale patřičně tupé hrdince nakonec zachrání zadek. Jinora je přátelská, odvážná a přitom milující a laskavá bytost (vlastnosti, které Koře chybí jako sůl). Korra se momentálně stala mojí nejméně oblíbenou postavou. Vedlejší linky (hlavně ta o hejbačkách) jsou debilní, zdržují vyprávění a humor v nich nefunguje. Nenesou v zásadě žádnou pořádnou pointu. A rozhodnutí ve finále nechat otevřený portál a propojit světy lidí a duchů jsem nepobral. Wan věděl, že duchové a lidé spolu nemohou žít v souladu, proč to tedy nyní měnit, když se lidská společnost není schopná dohodnout ani mezi sebou? Vzal bych ten nápad jako úplné zakončení ságy – jakýsi myšlenkový a vývojový posun světa někam dál. Takhle mám pocit, že je to vynucené scénářem a nedává to moc smysl. Pokud má avatar udržovat rovnováhu, mám pocit, že v tomhle okamžiku dělá přesný opak. Druhá kniha je prostě nefunkční průšvih, do jehož sledování jsem se musel nutit, což by mě u autorů 1. seriálu ani nenapadlo. Zůstává tak jen pěkná animace, hudba a pár fajn soubojů... Jestli to bude pokračovat v tomto duchu, nebudu mít ani chuť to dokoukat. /40%/ ()

ricmont 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina druhé série byla pro mě obtížná ke sledování. Přišlo mi, že se Korra nepoučila z děje první série a opět sledujeme tu starou Korru co si myslí, že ví vše líp. Pak ovšem přišla čas s prvním Avatarem. A vše zas bylo parádní. Jsem rád, že seriál odhalil původ Avatara. I samotné finále bylo parádní a konečně byl vidět nějaký větší posun ve vývoji postav i celého světa. ()

Reklama

Reklama