Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (6)

stepankoby1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Book Three: Change - 40 %: Kainora je nejlepší pár v seriálu a dějová linka byla trochu svižněji poskládaná, takže se občas dalo sedět u sledování v klidu a nemít nutkání sebou znuděně šít. To ale nic nevypovídá o kvalitách a těch aktuálních 93 % ani tak nejsem schopný pochopit. Zápletka je opět strašná a jen potvrzuje mé domněnky z konce předchozí série, které zároveň splňuje tak napůl. Otevření portálů se jenom využívá pro prodlužování příběhu, nijak se ale neřeší a nemá v příběhu místo, takže v podstatě můžete celou druhou sérii přeskočit a tápat budete jen chvilkami. Podobně na tom jsou i příběhy postav. Kdykoliv se vymyslí zajímavý konflikt, má minimální následky a takřka vždy se vyřeší v rámci jedné, dvou epizod. Všechno tedy zůstává při starém a postavy se ani ve třetí sérii nijak nevyvíjejí. Plus se pochopitelně pokračuje v braní úžasných schopností z TLA speciálních svou výjimečností a jejich plošném rozšiřování mezi celé skupiny postav, čímž po chvíli přestávají být zajímavé (popřípadě křečovité vymýšlení nových - lavabending, WTF). Normálně bych nadával, ale už mi to začíná být vlastně docela jedno. Od čtvrté série už žádám jen, aby mě aspoň trochu bavila. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The path you decide is up to you." _____________ Spolu s treťou sériou Aanga je toto absolútny vrchol celého Avatara! Neskutočne dychberúca, pôsobivá a emocionálna nálož, ktorú som vo finále sledoval s ústami otvorenými dokorán a v úplnom závere som bol dojatý k slzám... Naozaj nemám slov, tretia séria Korry v rámci hĺbky, prepracovanosti postáv, gradácie deja, choreografie súbojov a finálneho vyvrcholenia prekonáva všetko, čo som doposiaľ v tomto svete videl (posledné dve epizódy mi prídu dokonca ešte lepšie ako celá Legenda o Aangovi!!!)... Mám obrovskú radosť z toho, ako tento seriál vstal z popola a predviedol neuveriteľne akčné a nadpozemské predstavenie plné emócií, v ktorom to Zaheer s jeho bandou ako hlavní záporáci vytiahli do doteraz nevídaných výšok (momentálne však nemám ani jednu postavu, ktorú by som si neobľúbil) a vo finálnej epizóde ma doslova vystrelili do stratosféry! Dávam mimoriadne zaslúžených 10 vzdušných vírov z 10, už teraz sa neviem dočkať finálnej série! PS: Nemôžem si pomôcť, ale oficiálne som sa zamiloval do Korry 😅❤️_____________ "Even in the material world, if you look for the light, you can often find it. But if you look for the dark, that is all you will ever see." ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. KNIHA - ZMĚNA: Uf... bál jsem se, že Korra bude mít sestupnou tendenci, ale třetí kniha naštěstí nejede podle předchozího mustru a vrací se kvalitou k té první (což není žádná dokonalost, ale fajn nadprůměr). Otevření portálů poměrně logicky způsobilo bordel ve společnosti (stále nechápu toto rozhodnutí). Jde však jen o úvod, protože na světě se díky světu duchů u některých jedinců objeví schopnost ovládat vzduch (ehm... náhodička, což?). Tenzin a Korra se dají do jejich hledání. Mezi novými vládci je i extrémistický Zaheer, který prchá z vězení a dává dohromady nebezpečné vládce prastarého řádu Rudý lotus, který chce samozřejmě natropit ve světě spoustu neplechy. Strukturou vyprávění je třetí kniha podobná té první. Tentokrát se ale konečně víc mrkneme do několika koutů světa (především říše Země a rodného města Lin, kde se seznámí s celým Beifong klanem). Záporáci jsou tentokrát největším kladem. Čtveřice Rudého lotusu velmi dobře reprezentuje každý živel a souboje jsou díky nim intezivní. Tahle temná banda fanatiků skutečně budí respekt a hrůzu. Jejich cíl má v sobě jisté kouzlo a pokřivenou logiku. Zaheer jako jejich vůdce je díky své filosofii dosud nejzajímavějším oponentem: vyrovnaný, inteligentní, silný a charismatický. Kdykoli tak dochází ke konfliktu s Rudým lotusem, víte že se budou dít opravdu velké věci. Rozhovor mezi Zaheer a Korrou pak patří k tomu vůbec nejlepšímu, co celá LOK nabízí. Výcvik airbanderů také potěšil, stejně jako předvedení Tenzinových schopností. Když k tomu připočtu cíl Rudého lotusu a jeho kroky, zvedám palec nahoru. To co v mých očích dělá tento příběh nejlepší částí Korry je již zmíněné a také hořkosladké finále. Nabízí totiž zajímavé možnosti pro poslední kapitolu a hlavně může konečně Korru v charakterizaci někam posunout. Což mě vede k myšlence, že to co se zde odehraje na konci, se vlastně mělo stát mnohem dříve. Animace a hudba opět skvělá v čele se značně temným tématem. Líbila se mi vedlejší linka Lin s odhalením její minulosti, méně pak Maka a Bolina (ale to už je standart). Celkové téma o rodině tu je dost silné a pomáhá lépe pochopit některé charaktery. Nemohu se ale zbavit dojmu, že takhle nějak se měli vyvinout postavy už v druhé knize. Místy lehce natáhnuté, ale celkově zábavné, tahle forma možná není moc originální, ale funguje. PS: hudba v samotném závěru je neskutečně nádherná a při soubojích Rudého lotosu zlověstně intenzivní! Za OST by si tvůrci opravdu zasloužli nějakou cenu. /70 %/ ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám slov. Po rozpačité Knize Duchů seriál nabral nový dech a to tím nejlepším možným způsobem. Hlavní zásluhu na tom má perfektní záporák, který se děsivostí blíží k samotnému Amonovi - řeč je samožřejmě o Zaheerovi a jeho Rudém lotosu, který ztělesňuje moudrost i nebezpečnost zároveň. Třetí kniha střídá nudné politické plky a duchovní moudra druhé série za adrenalinovou akci v boji s bandou nejnebezpečnějších zločinců světa a funguje to skvěle. Místy sice opět přijdou nudnější pasáže (trénink v chrámu vzduchu, tradice v městě kovu), ale vždy v takové chvíli zase tvůrci naservírují páradní živlobitku a opět se vrátí na správnou kolej. Za mě určitě vrchol nejen seriálové produkce, jelikož tahle animovaná sranda překonává z hlediska promyšlenosti světa, hloubky postav a intenzity akce spoustu svých filmových protějšků. 95% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Když Lin potká Suyin, označí ji za poloviční sestru, načež Su odpoví: „Stejný táta, jiná máma.“ To ale není pravda, jelikož obě jsou dcery Toph. Chyba se vyskytuje pouze v českém dabingu. (Azurovydrak)
  • Drak lorda Zuka se jmenuje „Druk“ a je přímým potomkem draků Rana a Shawa z epizody Mistři ovládání ohně (2008). Bylo také potvrzeno, že se vyklubal ze zlatého vejce, jenž v téže epizodě Zuko nalezne v ruinách civilizace válečníků slunce. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama