Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (117)

Sweat55 

všechny recenze uživatele

První dvě knihy: Zatímco první sezóna stěží dohání epičnost The Last Airbender, druhá jí přežene mílovými skoky. Kde mám jen začít ?... V první sezóně se nový avatar Korra postavý revolucionáři jménem Amon, jenž se snaží poštvat obyčejné lidi proti tzv. vládcům (lidem kteří dokáží ovládát jeden ze čtyř živlů). Jako záporák je napsán stylově, nosí tajemnou masku a je vždy o krok napřed před avatarem či policií. Má také zvláštní sílu, dokáže odebírat vládcům jejich schopnosti. Jenže i přes to všechno nedokáže dosáhnout epičnosti, jakou měl Pán Ohně Ozai v TLA a celý děj se točí spíše o záchraně Republic City než celého světa...Jenže pak je tu sezóna druhá. V té se avatarovy postavý samotný Vaatu, temný duch který po desetitísíci letech ve vězení touží po svobodě. V sezóně se toho dozvíme spoustu o historii světa, hlavně jak vznikl první Avatar, nebo potkáme starého Iroha. Celé je to zabaleno do epického kabátku, překrásné hudby a propracovanosti snad všech postav na scéně. Prostor zde dostává Tenzinova rodina, Korra ,její přátelé a sposta dalších. To vše nakonec završené skvělým finále. Po první sezóně jsem dal hvězdičky pouze čtyři, po druhé zvyšuji na pět. Třetí kniha: Tak třetí sezónu bych se nebál označit za nejlepší z celé ságy o avatarovy. Je dokonce lepší než třetí kniha u TLA. Strhující příběh a výborná čtveřice záporáků dohromady vytvářejí parádní podívanou. A pro Avatara to nedopadne zrovna nejlépe. Tomu všemu napomáhá výborný soundtrack, který ještě víc umocňuje celkový zážitek. Čtvrtá kniha: Čtvrá série sice nedosahuje takových kvalit jako kniha předešlá, což se od ní ani neočekávalo, ale i tak na ni skvěle navazuje. Záporák, nebo spíše záporačka, se opět povedl a jeho motivace jsou jasné hned od začátku. Zápletka je znova velmi napínavá a drží strhující tempo až do konce. Korra konečně dospěje a stane se skvělým avatarem. Připočtěte si opět velmi silný soundtrack a skvělou animaci, no a máte o zábavu postaráno. A ten srdceryvný závěr. Měl jsem na krajíčku. Chci další série, snad tvůrci v budoucnu opět vytvoří něco tak skvělého, zábavného a originálního, jako byli The Last Airbender a The Legend of Korra. 1. kniha: 80%, 2. kniha: 90%, 3. kniha: 100%, 4. kniha: 95% ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Ačkoli Korra je, coby Avatar, o poznání nesympatičtější oproti Aangovi a často rozčilující svojí neschopností a celá časová linie druhé legendy mi nebyla moc blízká, střet moderního světa a světa prvního dílu je zde zvládnutý opravdu poměrně slušně, nerušivě a hlavně se tvůrci dokonce zvládli vyvarovat nesmyslů a nelogičností, které pokračování "o x let později" zpravidla provázejí. Pro fanouška první Legendy nebude ani toto pokračování ztraceným časem. 4/5 ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

S1: Je to akčnější než Aang. Má to lepší efekty než Aang. To je zatím vše co se mi na tom líbí. Slabé postavy (jediné co stojí za zmínku jsou Tenzin a Asami), není to vtipné (i když se to snaží být, tak to prostě není vtipné). Chybí nějaký vyšší cíl. Na začátku je ukázán záporák a na konci je poražen. Žádný lord Ozai, který naháněl strach od prvního do posledního dílu. Co se týče časového zasazení děje, jsem velmi skeptický. Má to své kouzlo, ale středověké zasazení mi bylo milejší. Plus, chybí tady prostě staré dobré postavy. Kataru jsem měl rád jako mladou a akční dívčinu, ale jako Grangran už ne. To prostě není ona. S2: O dost slabší, než první série. Sice to rozvíjí mytologii světa, což je super, ale následně ji ničí (mluvím o ztrátě spojení s minulými avatary). Dvojdíl, který ukazoval vznik avatara byl skvělý, ale zbytek už nějak pokulhával. Pořád je to akčnější než Aang, za což jsem rád, ale pořád to není vtipné (Meelo a Bolin se snaží, ale moc jim to nejde). Na druhou stranu, Tenzin a Asami se začínají pěkně prokreslovat a navíc přibývá Varrik a Bumi, kteří jsou celkem pěkně napsaní. Návrat Iroha, i když kratičký, byl také super. Ale něco tomu chybělo. Nevím co, možná lépe napsané postavy (Korra s Aangem nemůže soupeřit, stejně jako Bolin se Sokkou), možná ten vtip, možná se mi jenom nelíbí jak to skončilo (vymazání předchozích avatarů prostě nebyl dobrý nápad). S3: Co se týče třetí série, tak jsem nadmíru spokojen. Konečně pořádná série. Velmi zajímaví a nebezpeční záporáci. Sice jejich porážka na konci série nebyla překvapivá, tak to v Koře prostě chodí, ale od porážky Ozaie to jsou první opravdu nebezpeční záporáci. Na akci se nešetřilo. Pořád to není vtipné, ale tento nedostatek vyvažuje právě akce, která byla dokonalá. Postavy z minulých sérií jsem si už oblíbil (pořád nemají na postavy z Aanga), takže v tomhle ohledu už mne nic netrápí. Pořád mi trošku vadí konec minulé série, který se zde přenáší. A Zuko, jako starý dědula, už nemá to své charisma. Ale jinak jsem nadmíru spokojen. Pětihvězdičková série. S4: Začátek čtvrté série byl hodně slabý. Pesimistický, což je dobré, ale slabý. Po téměř dokonalé třetí sérii, jsem čekal více. Nakonec se to ale rozjelo. Byl tam sice tuctový záporák, ale po akční stránce to bylo skvělý. Sice jsem čekal nějakou epickou bitvu, armády všech národů proti armádě Earth empire s obřím robotem. Nakonec z toho nic nebylo, ale jednotlivé "malé" souboje byly super. Navíc, stará Toph byla super (mladou Toph jsem moc v lásce neměl). Abych tak celkově zhodnotil celé čtyři série, bylo to podstatně horší než Aang, nebylo to vtipné, mělo to tuctové postavy, ale bylo to akčnější a rozvíjelo to mytologii světa. No, a i ty postavy jsem si nakonec oblíbil. Stálo to za to, ale rozhodně bych byl mnohem radši za zfilmovaný "The Search". ()

MasterMagic 

všechny recenze uživatele

Všeobecná zaujatost být dospělejší verzí Aanga celému snažení tak akorát podkopává nohy, protože v místech, kde se má Korra předvést v plné své kráse, seriál spadne právě do těch kategorií dětských kravin, od kterých se na oko distancuje a kam původní seriál nikdy nespadl. ()

GuderianVoss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor!! komentář obsahuje spoilery: Shrnu celou legendu Korry - a to v plusech a mínusech: +++++ skvěle vytvořený svět a moderní problémy v něm +++++ poslední série byla velmi dobrá +++++ Verek je boss// teď k tomu, co nemůžu přehlídnout: ------ postava Korry je velmi statická a změna u ní nastane až poslední sérii, její chování v sériích předchozích je naprosto k naštvání, takhle by se avatar chovat prostě neměl ------ tento seriál má nadání na špatné plottwisty, uvedu pár příkladů: odhalení v 1. sérii, že Amon je ve skutečnosti vládce krve je naprosto hrozné, jelikož boří ideály a ubírá dramatičnosti celé série; celá druhá série - jedno odhalení za druhým seriál naprosto ničí, já sám jsem uvažoval o odchodu od seriálu ------ druhá série se podobá hnijícímu kompostu, nepochopitelné chování hlavního záporáka, deus ex machina na konci a ještě korunu tomu nasadí Korra samotná, když se rozhodne, že portály nechá otevřené ------ jedna deus ex machina za druhou, když budete dávat pozor, určitě jich najdete hodně; to nejhorší na tom je to, že přicházejí v ty nejemocionálněji vypjaté momenty ------ motivace záporáků v druhé a třetí sérii - dozvídáme se jí příliš pozdě, a tak se ze jinak slušných antihrdiný stávají další černo-bílé postavy, které musí být poraženy "skvělou Korrou" Shrnutí: I když poslední série má něco do sebe, tak zbytek seriálu se ani trošku nerovná legendě o AAngovi. Jsem zklamán a to je škoda, protože možnosti, které seriálový svět nabízel měly potenciál. Škoda. ()

Lebowsky 

všechny recenze uživatele

Priznám sa nevidel som to na pokračovnie pôvodného avatara Anga po ukončení vojny som si ťažko vedel predstaviť novú zápletku. Takže som príjemne prekvapený čo vymysleli režiséry. Animácii nieje čo vytknúť skvelé zlepšenie, tiež pekné posunuťie vekovej hranice. No chýba mi konverzácia texty sú chabé oslabuje to napätie a šťavu seriálu.Tiež mi príde Korra dosť vážna čakal som trošku viac po humornej stránke. Zatiaľ dávam 4* časom sa to môže rovnako zlepšiť ako zhoršiť. Update: (Texty vyslovene nudné a zápletka doslova nútená pokračovať ďalej. Atmosféra serialu je preč a napätie zmizlo.) ()

sechmet5 

všechny recenze uživatele

4,5* Velice povedené pokračování Avatara. Mělo to sice slabší rozjezd, ale pak to přidalo na plynu. Místy to skřípalo, ale celkový dojem velice dobrý. Líbilo se mi, že svět se za těch sto let vyvinul - z technologického vývoje jsem nadšená, i když nemám ráda období světových válek. Velice mě potěšilo, že jsem po dlouhé době narazila na situace, které jsem nepředvídala, nebo jsem počítala, že budou probíhat jinak. Finále série se mi z části velice líbilo a z části nelíbilo - bylo napsané skvěle, ale uspěchané. Možná autorům pozdě řekli, že se bude točit druhá série, protože v posledních třech dílech se událo příliš mnoho a řešení se odhalovala příliš rychle. Další důvod, proč jsem se rozhodla své hodnocení snížit je Mako. V předchozím seriálu bylo jasně řečeno, že blesky nemůže vrhat kde kdo, tak proč to Makovi nedělá žádné problémy? Přišel mi jako příliš nevyrovnaná osobnost na to, aby to bezpečně zvládl - vždyť ani nedokázal vyřešit své vlastní problémy natož mít klidnou mysl. Taky se mi nelíbilo, že dokázal vzdorovat Noatakovi, který je starší, mnohem zkušenější a silnější. Možná mu ale jenom křivdím, protože se mi nelíbí, že do seriálu přidali příliš komplikované vztahy. Doufám, že se do gangu přidá mladý Iroh, částečně z nostalgie po minulém seriálu, částečně proto, že bych ho ráda viděla s Asami, částečně proto, že je dobrý fighter. Teď jsem zvědavá, s čím přijdou v dalších sériích. Zatím je to kratší, než celý Aang, takže vady víc vadí, ale věřím, že s pokračováním se mé hodnocení může zlepšit. 3,5* po druhé sérii a můj názor se pomalu přiklání k 3*. Bylo to až moc, jediné, co celou sérii táhlo byl Bolin - proto jsem tomu ještě neubrala tu 4*. Amon byl skvělý low lvl boss. To, co bylo tady už v podstatě nejde překonat, tak netuším, co chtějí udělat. Na Amonovi a Ozaiovi bylo skvělé, že oba byli vyšší level než Korra nebo Aang, ale furt byli porazitelní. V druhé sérii by si Korra vlastně neměla ani škrtnout. ()

dodo669 

všechny recenze uživatele

Fajn animácia, zaujímavé postavy, skvelo spracované boje, aj humor mi celkom sedel, všetko vyzeralo od začiatku perfektne, dokonca aj príbeh. Príbeh sa ale približne v polovici začal akosi kaziť a koniec to totálne zaklincoval. Keby nebol koniec tak strašne americky šťastný, dám 5*. (po 12. časti) ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

POZOR OBSAHUJE SPOILERY Zklamání. Legenda Korry je přesně ten případ, kdy já použiju výraz příběhová prázdnota. Snaží se volně navazovat na uzavřený kruh a moc dobře to nesedí. Především teda pro mě jsou problém postavy na rozdíl o těch minulých tady mi žádná ne a ne přirůst k srdci. Ta atmosféra lásky, přátelství a rodiny se úplně vytratila. Charaktery jsou chladné a pro mě strašně nezajímavé(Korry ani nevyjímaje). Hlavním problémem je že zde není konzistentní záporák. Maskovaný Amon/Noatak, jež je směšnou parodií na Tobiho z Naruta by Ozaiovi a Azule, jako padouch nemohl ani leštit boty. Mrzí mě u něj, že vůbec není tajemný a to, že to bude vládce krve mě napadlo jakmile jsem ho viděl hned napoprvé, to že kecá taky, takže tvůrci tentokrát se inspirovali až moc. Jeho vystoupení ze stínů se vůbec nepovedlo. Druhá věc je také Katara, její zdejší zpracování na dvě věci. Úplně největším průšvihem je ale prostředí a kultura. Aangovská kultura 14-17. století s vynálezy ze 19. století, jež měl národ ohněb byla mnohem mystičtější a lepší než kultura New Yorku z počátku 20. století, což seriál značně ochuzuje a to, že se celý seriál odehrává na jednom místě mi tak dost pilo krev vzhledem k tomu, jak je ten svět rozsáhlý. Revoluce proti vládcům mi z hlediska celkového pohledu na historii přišla divná, protože v Avataru: Legenda o Aangovi jsme při jeho cestách viděli, že počet vládců a nevládců je zhruba 1:1(to minimálně), takže jeto stejně asi jako kdybychom se u nás bouřily proti dělníkům nebo těm co pracují na stavbách. Utlačování jsem taky nevěřil právě podle toho co jsem viděl v předchozím Avatarovi a chvílemi to působilo jako jiný vesmír. Poslední na co si musím postěžovat je údajně lepší animace, mě se ale líbila ta stará a tato animace mi přišla strašně nesympatická. Takže bohužel mě pokračování zklamalo a vždy budu mít raději původního Avatara. ()

llydeb 

všechny recenze uživatele

Po Avatarovi zklamání. Děj se odehrává ve městě, chybí putování po fantazijním světě. Začátek dospělosti a vymezení se vůči autoritám jako hlavní téma. Hlavní postavy jsou o dost plošší. ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Docilit kvality a zabavnosti predchoziho "Avatar: The Last Airbender" je sice dost tezke, ale evidentne to jde! Obecne se mi myslenka sveta se 4 elementy a jednim Avatarem velice zamlouva a dava nepreberne mnozstvi zapletek a velkou originalitu pro bojove sceny. Je jasne, ze se Korra musela od predchudce Aanga nekam posunout a myslim, ze to to byl posun k lepsimu... Zaprve jsou vsechny postavy o dost starsi, coz oceni zejmena ti, kteri jsou jiz unaveni patnactiletymi hrdinami/hrdinkami. Zadruhe se tu setkavame trochu s jinym socialne vyspelejsim svetem, kde si Avatar musi sve misto teprve najit. Jsou tu lide, kteri Korru maji ci nemaji radi, coz hodne pridava na psychologicke strance tohoto anime. Zatreti se, hlavne ve druhe serii, dozvime neco o historii Avataru, coz je doprovazeno zajimavym animacnim experimentem, ktery me u takoveho anime prijemne prekvapil. Zactvrte, nezbyva nez doporucit! :) ()

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

"The Last Airbender" byl úžasný animovaný seriál, není proto divu, že jsem se tak těšil na jeho pokračování, tentokrát s ženským avatárem, Korrou. A byl jsem víc než příjemně překvapený. Na rozdíl od svého předchůdce, se tento seriál nesnaží tolik o humor, sází spíše na osobnosti a vývoje postav, a především na dramatičnost, což odvádí seriál na jedničku. Krom solidní akce, se tu vyskytuje i nejkrásnější provedení hudby, které jsem kdy za svůj život slyšel. "The Legend of Korra" je jedinečný seriál, který si zamiluje (snad) každý. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Serie 1: Přesto, že v seriálu máme to co bylo v původním avatárovi, zvířata, vtipálky, nějaký love story, tak hlavní dějová linka není moc zajímavá. Jeto jako srovnávat Pána Prstenu s Hobbitem. První byl prostě mnohem epičtější. Svět je jak vystřiženej z nějaký Verneovky. Přesto, že se příběh odehrává jen o dvě generace později. Serie 2: Opět nový příběh a řek bych že i o něco lepší než v první řadě. Nevím proč, ale hudbou a atmosférou mi to trochu připomělo film Fontána. Pokud by první řada měla slabé tři hvězdy, tady jsou to tři zasloužené. Serie 3: Máme tu opět nové a ještě silnější superpadouchy, ale zatím nejslepší serie. Hodně se cestovalo a souboje byly o něco napínavější. Závěr mi připoměl závěrečný souboj ze starého Avatara. Serie 4: Tahle řada mi přišla celkem zbytečná. Hlavní padouch byl nejslabší z celé série, ale zatopil nejvíce. Ze všeho nejhorší však byly animace robotů a podobných věciček. Vůbec nevypadali, jako by do seriálu patřily. ()

Nodachi 

všechny recenze uživatele

Book 1: AIR – Po zhlédnutí závěrečného dílu první série se mi dost narušil pohled na její kvalitu. Zpočátku jsem byl poměrně nadšený, ale čím blíže byl konec série, tím více mé nadšení vyprchávalo. Malebnost animace bych hodnotil stále stejně pozitivně jako na začátku, ale už i soundtrack se v průběhu série ohrál a posléze začal mírně obtěžovat. A co se děje týče, s ohlédnutím to celé bylo až příliš jednoduché, čehož stvrzením v mých očích bylo přeslazené finále. ()

spoock 

všechny recenze uživatele

Feeling původního Avatara nezmizel. Zprvu seriál nostalgicky navazuje na půovdní sérii, což mě donutilo zamáčknout slzu štěstí neboť je to dva roky, co jsem dokoukal předchozí sérii a začal se po zvěstech o Koře, těšit na další nášup. Škoda, že povědomí o této sérii není u nás zas až tak velké, i když se seriál u nás vysílal i s dabingem. ()

Shley 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že to bylo zvládnuto moc hezky. Popravdě jsem byl ze začátku skeptik. Přeci jen první série, tedy Legenda o Aangovi, nasadila laťku dost vysoko a nezdálo se mi, že by se zde dalo udělat nějaké pokračování, které by sedlo. Ale ono sedlo! Je to příjemné, svižné a vtipné. A nový hrdinové příjemně připomínají starou partu. I konec skvěle zvládnutý. Jen by to mohlo být trošku delší a rozvinutější, ale i tak velmi dobré. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Budovanie príbehu, vzťahov a charakteru postáv v Legende o Korre bolo výrazne slabšie než v jej predchodcovi, Poslednom vládcovi vetra. Rozdelenie Korry na štyri knihy s vlastnou zápletkou spôsobilo, že príbeh je rozkúskovanejší, všetko zrýchlené a budovanie atmosféry tým trpí. Na druhú stranu máme možnosť vidieť, ako sa Korra všetkými prekážkami, ktoré jej osud postavil do cesty, stala výnimočným Avatarom, ktorý výrazne ovplyvnil smerovanie moderného sveta. Keď už sme u toho, priemyselnú revolúciu sa tvorcom podarilo vykresliť výnimočne dobre. Z rozčarovaných pocitov nad Korrou ako novou hlavnou hrdinkou som sa postupne dostala k tomu, že som jej fandila (i keď Aang ostal v tejto kategórii neporazený). Až vo štvrtej sérii som si však zamilovala i ostatné postavy, pretože až tu sa ukázal potenciál tejto novej partie. Paradoxne je preto škoda, že príbeh 4. sériou skončil, no jedná sa o koniec opäť raz epický, slzy v očiach zaručené. Zaradenie známych postáv do príbehu len umocnilo sentiment, takže i s ohľadom na to, že sa jedná o dôstojné pokračovanie výnimočného príbehu, vo svojej podstate tiež výnimočné, 85 % :) Som prekvapená, no určite šťastná, že sú moje pocity po všetkom tom rozčarovaní také silné. Vlastne to bolo len o tom, dať Korre šancu a vytrvať. Wind - 70% Spirits - 80% Change - 100% Balance - 100% ()

prochyn 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že to je spíš pro menší děti. Vadí mi ta zmatenost, přeskakování a poskakování v jakémsi pomateném ději. ()

Reklama

Reklama