Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (116)

Gedrex 

všechny recenze uživatele

Wow...teď jsem dokoukala první sérii a nemůžu se dočkat další. Je to stejné jako Aang a přitom o tolik jiné. Svět se z čtyř "kontinentů" scvrknul v jediné steampunkové město. Zatímco Aang byl až na ty poslední díly naprosto v pohodě i pro děti, o Koře se to už moc říct nedá. Všechny ty nuance a narážky na současný svět, to je už asi pro trochu starší. Je tam samozřejmě spousta narážek na Legendu o Aangovi, speciálně se mi dost líbila "Cabbage Corp" se sochou šíleného staříka se zelím... Děj má daleko rychlejší spád a poslední díly berou dech. Scéna s člunem z posledního dílu je pro mě asi nejsilnější moment celého seriálu. ()

50andy 

všechny recenze uživatele

Vďaka bohu, že moje prosby boli splnené a po dlhej odmlke je Avatar spať. Avšak nie ako predtým. Tento krát je Avatar starší, narástli mu prsia a je z vodného kmeňa. To ale nie je na škodu. Práve naopak. Avatar dostal mature look. Je omnoho vyspelejší, ikeď je škoda, že bola vypustená mytológia a namiesto nej tu máme Republic City, moderné mesto akoby New York 70. rokov. Track Team zasa urobil skvelú prácu a hudbou sa tiež podieľa na podmanivej atmosfére. Korra nie je ako Aang, čiže nie je pojašené 12 ročné dieťa, ani tak vtipné (ikeď srší sarkazmom). Hlavný záporák Amon je neskutočný a tiež tu máme Bolina, ktorý nahrádza Soku. 12 dielov sa mi zdalo na 1. sériu málo, ale som rád, že prídu ďalšie. Book 1: Air to výborne naštartovala a ostáva sa len tešiť na Book 2, ktorá ponesie názov Spirit. Celkom rád by som sa dozvedel, čo sa stalo so Zukovou matkou, ale to sa snáď dozvieme. Zatiaľ skvelá práca. Hodnotenie: 10/10 ()

Quizzie 

všechny recenze uživatele

Book 1: Korra přináší příjemná překvapení i zklamání. Prostředí je fantastické. Líbí se mi steampunková atmosféra. Pro-bending je výborný nápad výborně zpracovaný. Diskriminace ne-benderů je také nový pohled na věc. Řeší se také témata jako terorismus a komunismus (odnímání schopností benderů, aby si všichni byli 'rovni'). Ale zklamaly mě postavy. Korra je sobecká a nezodpovědná a téměř se jí to ani nevymstí (odejmutí třech živlů na pár dní prostě není dost). Její dva kamarádi spoluhráči nejsou vůbec do hloubky zpracováni, mají natolik mělké osobnosti, že si je nelze oblíbit ani znechutit. Slibná tématika diskriminace není v závěru vůbec dořešena, pořád se řeší utrpení benderů, ale nikdo se už nepozastaví nad ne-bendery. A proč pořád neodvysílali druhou sérii? No, jedná se o povedený seriál s velkým potenciálem, těším se na další díly. Bohužel je ale uspěchaný a nedotažený, kvality The Last Airbender rozhodně nedosahuje. 70%, zaokrouhlím zatím nahoru. ()

mrazakCZ 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem spokojený nadmíru! Last airbender je skvělý seriál a doufal jsem, že nebudu zklamaný z pokračování a nebyl jsem. 70 let po událostech s Angem, jiná doba, jiná atmosféra, ale stejný základ který mne extrémně bavil a baví dál. První dva díly druhé série zaujaly a těším se na další... ()

Podhorsky 

všechny recenze uživatele

Dojmy po sérii Amonem: tak např. zdatný záporák, technické vynálezy, Korra chvílemi super hrdina a chvílemi obyčejná holka co potřebuje utěšit nebo povzbudit. Nemůžu hodnotit jinak. ()

KelysBlack 

všechny recenze uživatele

Trošinku mě zklamalo prostředí a celková kultura... Z celého obrovského světa jsme mohli vidět pár útržků oproti The Last Airbender a celé je to více do steampunkova, což se mi k této sérii moc nehodilo. Bendování se změnilo na pouhý box oproti různým druhům jako u TLA. Jen několik posledních dílů si vážně získalo mou plnou přízeň a když všechno začalo končit, přišla na mě deprese z toho, že vlastně nechci aby tenhle příběh skončil! Zrovna když přišlo to nejkrásnější! To na co sem snad celý seriál čekal! Samozřejmě sem nebyl zaskočen jak co dopadne ale bylo to vážně super! Dá se tam taky najít pár zajímavých myšlenek... :) ()

Nirish 

všechny recenze uživatele

Je to zklamání. Snížené hodnocení ze 4 na 3. S každou další sérií a dílem větší a větší. Vývoj postav nula - spíše mentální degenerace, děj plný nelogických postupů a sebepoškozujících "překvapení" atp. Většina neduhů zde již byla řečena, takže bych vyzdvihla těžce nesympatickou hlavní hrdinku. Po první sérii se divák chlácholí myšlenkou, že tu teď máme egoistickou, blbou a ke všem ostatním hluchou Korru, která se skrze další série naučí respektu, naslouchání, celkově se uvědomí a dospěje a snad se naučí pár nových triků - krom metání proudů vody/vzduchu/ohně popř. házení šutrů; kreativita nula (vážně, soubouje z Korry vs serie s Aangem nesrovnatelné). Jenže výsledek dalších epizod je Korra ještě víc protivná, dementní a neschopná krá*a, veskrze v 28 dílech sledujete překotný pád na dno morálních i fyzických sil, vzestup se nekoná. Bohužel jí to přejete, koncem Spirits jsem i doufala, že se Jinora nějak stane novým avatarem a Korru pošlou do...mů. Dialogy a vzájemná souhra ústředních postav nulová (side-kickové fungují o poznání lépe), souboje - nezáživné (snad krom vraždění typu "vy-air-bendování" vzduchu z plic)... no prostě všechno špatně, snad jen soundtrack je dle mého názoru moc pěkný a atmošku udělá - když né děj a postavy. Sečteno a podtrženo - pro neznalé "Legenda o Aangovi" slušný animák s hezkou stylizovanou hudbou. Pro ty znalé - násobící se utrpení, Aang se musí obracet ve... spirituálním světě. Autoři mají posledních 6 dílů k napravení zla 36 předešlých, moc jim nevěřím. ()

fillipos 

všechny recenze uživatele

Pomalu, ale jistě si Korra vypracovala mezi mé nejoblibenější seriály. První kniha (4*) byla v několika ohledech dosti rozpačitá, např. moc se soustředila na romantiku. Ale na druhou stranu se autorům musí uznat odvaha přenést avatara to období technické revoluce. Zápletka s Rovnoprávnými celkově výborná. Druhá kniha byla vinou studia dělaná dost narychlo a je to poznat. První polovina se táhne, finále je takové deus ex maxima. Ale na druhou stranu se dozvíme o původu avatara a druhá polovina je výrazně silnější, takže celkově 3.5*. Třetí série a čtvrtá serie už jsou očividně více promyšlené. Záporáci jsou bezvadní, děj nevázne, postavy se konečně vyvíjejí a konečně je něco v sázce. Obě knihy velmi solidních 5*. Korra je temnější než její předchůdce (***SPOILER - např. sebevražda/bratrovražda, exploze hlavy, hl. postava rok na vozíčku SPOILER***), s lepší hudbou (Jeremy Zuckerman) a animací (Studio Mir) a pro mě lepší obecně. ()

NagatoPein 

všechny recenze uživatele

Takto, je to celkom iné ako Avatar. Skok 70 rokov vyzerá skôr ako 300. V Avatarovi peknú stredovekú spoločnosť strieda spoločnosť po priemyselnej revolúcií tu v Republic City. Ak mám povedať pravdu, Korra ma často hnevala a nudila, ale zase často neopísateľne prekvapila. Koniec-koncov ale musím uznať kvalitu. Je to ale inak dobré ako pôvodný Avatar a teda netreba čakať duchovné pokračovanie Anga, skôr jeho tématické rozšírenie o niečo úplne iné. Každopádne vďaka Nick za túto sériu. Korra je oficiálne najslabśí Avatar. Je to hrozne sílené ako stále nájde riešenie až v poslednú možnú chvíľu. Je mi jasné, že tvorcovia sa snažia spraviť Korru viac ľudsky, ale nefunguje to stále. Korra je vrcholne nesympatická a často zbytočná a iritujúca. Vzťahová rovina ostáva nevyjasnená a často je nelogická a laxná. Hlavný záporáci často nerešpektujú pravidlá, naberajú super-silu aby boli následne srandovne porazený a koreň problému ostáva nevyriešený. Aj tak som sa ale neskutočne bavil. Najmä vďaka Warickovi a príbehovosti diela. To len ukazuje, ako veľmi nám chýbaajú kvalitné príbehové animované diela. ()

Scoobys 

všechny recenze uživatele

Úzáaaasné! Asi nejlepší na co jsem narazil za svůj život ohledně animovaných seriálů a filmů. Ať už první zážeh legendardích sérií Avatar : Legenda o Aangovi nebo Legenda Korry obě díla jsou něco speciálního, něco co vás dokáže citově natchnout, něco zčeho máte husí kůži. Tvůrci si k tomu vybrali velmi vhodnou dobu kdy v našem světě panovala revoluce a pohoda a udělali si svůj paralerní vesmír kde si určili co chtěli a jak chtěli a to je na tom to nejlepší! :o Už od pilotního dílu bylo vidět, že autoři věděli, že starý team AVATAR měl velkou fanbase a báli se, že fanoušci nevemou novou avatarku v dobrém. Nakonec, ale série byla úspěšnější, ale snaha byla vidět animace bendingu byli taky určitě o kus dopředu a styly útoku byli taky fajn. Pro člověka který má rád hodně akce a hodně příběhu v jednom je tohle dobrá volba! Taky se nedá opomenout hudba pana Jeremyho Zuckermana, která byla velkolepá správně načasovaná a citově zabarvená. Doufám že jsme avatara, ať už korru nebo někoho dalšího nevidíme naposled i když by to byl opravdu risk, ale stálo by to za to. 10/5! Amen Nickelodeon... ()

lamejka 

všechny recenze uživatele

Nevydalo. Korra je nesympatická, ale keďže som nebola cieľovou skupinou riešiť to nemusím. Prvá séria je v poriadku až na ukončenie kedy prvý reálny konflikt charakteru Korri je vyriešený ,,avatarzázrakom,, (a veru nie posledným) a zo série sa stáva šablónové anime. Korra je ďalej len pasívny prvok spájajúci ostatné charaktery, ktorých príbehy (dokonca hlavne tých mŕtvych) sú stokrát zaujímavejšie ako príbeh hlavnej hrdinky. Záver ma slušne zmiatol, možno som zmeškala nejaké scény ale to je môj problém. ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Dospělejší verze posledního Airbendera. Musim, říct, že legenda o Aangovi se mi pro svojí dětskou naivitu líbila mnohem víc. I ty země byly lepší než celý Republic City. I ty postavy už nejsou to pravý ořechový (až na Amona, ten je prostě ultra cool :D ) Korra je tele co ke svejm schopnostem přišla mnohem snáž než Avatar Aang a proto to celý tak vypadá (tedy alespoň v první sérii, od druhý už na sobě maká přece jen trochu víc). Dvojice Mako a Bolin taky nic extra ... Mako je mužská verze Katary (rodičovskej typ) a Bolin je spíš do Sokky (ačkoliv Sokkovo blbost byla nenucená, u Bolina mi to přijde spíše naopak). Kdo je ale po celou dobu víc než fajn je Aangova rodinka (od synů a dcer až po vnoučata). Celý posunutí děje do poněkud techničtější budoucnosti mi přijde spíš na škodu (opět zmiňuji první sérii) naštěstí se ale tvůrci zřejmě poučili (a dali na nátlak fanoušků) a od druhý série vrátili děj zpět do starých dobrých kolejí (air temples, south pole atd.) rozhodně změna k lepšímu. První série by byla spíš na lepší dvě hvězdy, ale to naštěstí zachraňuje druhá série a výš takže horší 4 * ()

Slash_Flash 

všechny recenze uživatele

Avatar: The Last Airbender je nedobytná klasika a i přesto, že jsem osobně na ní nevyrůstal, jako malý jsem spíše čučel na Disney Channel než na Nickelodeon, rád jsem tomu dal svůj drahocenný čas nyní. A ani zdaleka toho nelituji. Aangův příběh zestárnul jako víno. Děti si Avatara před těmi 15ti lety mohli oblíbit za jeho barevnou akci a výrazné postavy a nyní už již ty starší děti se mohou vrátit a znovu si připomenout, co dělalo Avatara tak speciálního. Jak dokázal tenhle veselý Nickelodeon animák pobavit diváky všech věků, vytvořit nezapomenutelné a sympatické postavy, ať už hrdiny nebo záporáky, a nebo zaručit otevřenou čelist nad tím bombovým soundtrackem a rozsáhlým a geniálním worldbuildingem? Korra, na druhé straně, už tak nevídaná není. Určitě má koule a nebojí si je odřít, ale i přes svojí netvrdší snahu, postrádá většinu původního kouzla a šarmu, kterým původní Avatar zářil. Místo starověké asijské kultury a její bujné přírody, se většina dění odehrává v old-school steampunkové metropoli Republic City, které mi trvalo věčně si na něj zvyknout. Aangova socha ve stylu Sochy Svobody vypadá absurdně, skoro až komicky. Celý ten cirkus okolo soch ve světě Korry je praštěný. Dokážu ještě pochopit, že by Zuko měl sochu, byl to Lord Ohně, ale že by Aang měl takovou sochu jak kráva a Toph jich měla tři prdele na každém horu, kde je smítko kovu, už mi trošku kroutí kulama. Původní Avatar byl veselý animák o partě děcek, vidět jak spoustu z nich má samé památky a podobně mi celkem lezlo krkem. I Korra dostala sochu a to vypadla jenom na tři roky. Zlomte tomu sochařovi někdo konečně hnáty! Když je řeč o Koře, je to nesympatický a chvilkama i na facku zralý rádoby hrdina, kterému je občas obtížné naslouchat, či mu vůbec fandit. Zatímco Aang si musel všechny 4 elementy osvojit a trávil dlouhou dobu tréninkem, Korra ovládala 3 elementy už jako malý usnoplenec a sílu vzduchu dostala úplně náhodou a bez žádného vysvětlení. Mako je další nesympatickým fusííkem, o kterého jsem se nikdy nezajímal a často i na něj zapomínal. Bolin je jen kopie Sokka. Zatímco Sokka měl šarm, smysl pro humor,. ale taky srdce a statečnost, Bolin postrádá jakoukoliv světlou stránku a většinou jen leze na nervy a neúspěšně napodobuje Sokku. Asami pro mě byla hodně matoucí. Neustále jsem čekal, kde ji v hlavě přepne a stane se druhou Azulou. Trošku jsem v to i doufal. Ale nakonec skončila jako další promeškaný potenciál, se kterým si seriál házel o zeď, aby přemýšlel nad jinými věcmi. No a místo Appy a Moma, jsme dostali Nagu a Pabu. Naga mi upřímně nepřišla ani zdaleka tak zajímavá jako Appa, který měl zajímavý backstory a hrubé pouto s Aangem. Pabu by byl skvělý, kdyby se mu dostalo více pozornosti. Jako když Momo dostal svůj malý příběh v The Tales of Ba Sing Se. Jediný charakter na kterém nepovolím je Tenzin. Přebývá v něm Aang, člověk se s ním dokáže zasmát,, je to víceméně hlas diváka, no a na rozdíl od mnoha jiných to není úplný idiot. První série byla zajímavá. Bylo trošku obtížné svět Korry a hlavně Republic City brát vážně, ale Amon mi dal naději a nakopl mě. Finále nakonec bylo brutálně uspěchané a plno věcí nedostalo ani špetku vysvětlení. A neměl jsem ani důvod poté sledovat další 3 sezóny, ale to nejspíš protože se mělo původně jednat o minisérii. Druhá série už trošku ubrala na kvalitě. Plno věcí nikam nevedlo a táhlo se to jak smrad. Na druhou stranu jsem se nad vztahem mezi Bolinem a Esnou párkrát zasmál. Třetí série mě hodně překvapila a potěšila. Dostalo se nám hromadě nových skvělých postav včetně záporáků. A čtvrtá a finální série se dokázala udržet na stejné vlně. Ikdyž filler Remembrances mě rozesmál jak líný a odfláknutý byl. Celkově šlo jen o převyprávění všeho co jsme doposud viděli za pomoci již použitých klipů a o nervy-drásající připomínky ostatních postav. Vždycky si rád vzpomenu na The Ember Island Players, z původního Avatara, který nám taky převyprávěl celý dosavadní příběh, ale úplně geniálním způsobem. Nebo jiného fillery jako již zmíněné Tales of Ba Sing Se, který mnoha fanoušků považuje za ten nejlepší díl, Zuko Alone nebo můj favorit The Beach, které místo, aby použili již použité klipy a líně s nimi zaplnili 20 minut, odvyprávěli nám nové příběhy, naučili nás něco nového o hlavních postavách a zaryli se nám do paměti svojí genialitou a originalitou. No, nejspíš jde o to, že Korra jako samostatnost je víceméně průměrný seroš, na který není škoda se podívat, ale na původního Avatara to prostě ani zdaleka nemá a spíše se skrývá v jeho stínu. () (méně) (více)

nacelnik_sip odpad!

všechny recenze uživatele

Začnu pozitivně, to bude krátké: seriál má fajn animaci a vůbec technickou stránku toho všeho a také pár fajn a zajímavých nápadů. A námět není vyloženě zlý. Ale jako celek? Naprosto hrozné. Takže největší problém? Korra a způsob, jakým je psaná. Korra je, minimálně první dvě série, tupé rozmazlené děcko zvyklé všeho dosáhnout bez sebemenší snahy a sebemenšího vývoje vlastní osobnosti, a co hůř, vůbec nikdo to nevidí. Žádná jiná kladná postava, ani záporáci, to nevidí. A tohleto je pro mě definice Mary Sue. Korra je tupá teenagerka s mentalitou mlátičky co se bez práce dostala k veledůležité pozici a teď lítá po světě a způsobuje potíže a nikdo z toho světa to nevidí. A nenechte se zmást - celou zápletku druhé a třetí sezóny způsobila pouze a jen ona. A první série - ta jediná sledovatelná bez vyložené bolesti - na tom nakonec není zas tak líp kvůli svému zakončení. Seriál samotný by možná nebyl na odpad, ale rozdíl mezi ním a Avatar: Legenda o Aangovi je natolik propastný, že jej nelze vyjádřit jinak než rozdílem 5 hvězd - odpad.  Zajímavé komentáře: kiddo ()

Reklama

Reklama