Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní adaptace stejnojmenné povídky K. Čapka o náhlém a nevysvětlitelném zmizení slavného herce. Za komisařem Bartoškem (M. Růžek) přichází doktor Goldberg (P. Haničinec), který ohlásí zmizení svého přítele, slavného herce Bendy. Z chatrných indicií vyplývá, že Benda jedné noci opustil byt, aniž by si vzal cokoli s sebou, a byl odvezen autem. Celý týden předtím nevycházel, nemyl se, neholil, pil, až zpustl. Pátrání policie uvízlo na mrtvém bodě. Herec Lebduška (F. Filipovský) prozradí Goldbergovi, že Benda měl poměr s herečkou Grétou (C. Mayerová), ženou významného podnikatele, Bartoškova spolužáka Korbela (Č. Řanda). Goldberg nakonec dosáhne exhumace neznámého tuláka, jehož mrtvola byla nalezena krátce po Bendově zmizení... (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hezká adaptace jednoho z těch smutných Čapků. Řada herců ve vedlejších rolích sice nemá pořádně co hrát a ve výsledku skoro k ničemu nejsou, ale Martin Růžek a Petr Haničinec (s dokonalým závěrečným monologem) jsou spolehliví. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Vynikající Čapkova povídka v poněkud průměrném televizním zpracování, kterému bohužel i přes dobré herecké výkony většiny zúčastněných schází scénáristická invence a dynamika. Pokud vám závěrečný hudební motiv přišel povědomý, tušíte správně, je to znělka ze seriálu Okres na severu. Otmar Mácha se s tím nepáral. Slušnej úlet. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Hned v začátku zazní z hlediska kriminalistiky pozoruhodné moudro: "Co udělá taková služka nebo úředník, na to se dá přijít, ale s umělci je kříž." Kříž je taky pokoušet se zfilmovat Čapka. Nudil jsem se. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Vynikající Čapkova povídka, která vlivem průměrného televizního zpracování se taktéž stává průměrnou. Martin Růžek je takovej českej Colombo a Čestmír Řanda geniální arogantní záporák. [147. hodnocení, 14. komentář, 65%] ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Slabší televizní přepis povídky K. Čapka. Nudné a rozvláčné. Jediným osvěžením je role Františka Filipovského, který - ostatně stejně jako vždy - válí. Bavil mě i Luděk Neděla, ale jinak bída. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Výborní herci povýšili jednoduchou povídku na zážitek, zejména Haničinec byl mistra a za něho navyšuji na 70%. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky...aneb kvalitní Čapkova předloha plus výborní herci rovná se velmi solidní snímek, byť v levném televizním provedení v podstatě neznámé režisérky. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Proč ta zbytečně dlouhá odbočka s Lebduškou? No, ono je to jedno. Při vší úctě k panu Čapkovi a velmi dobrému hereckému obsazení jsem se nudil a nudil. Nic pro mě. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

herci vynikající, i průměrní, ale i ti vynikající nakonec ucouraní, na vině je podle mne jediná osoba, paní režisérka a scénáristka v jeidné osobě. Ta povídka je skvělá, myslím, že jedna z nejlepších Karla Čapka vůbec a natočena byla vícelrát. Tady to ale nátáhla paní Valová (když se podíváte na její tvorbu, opravdu to lumen nebyl) nad hodinu (honoráře byly vyšší?) a tudíž musela zvolit v e l m i pooooooo m a l éééééé t e mm p o, aby to nabylo. Asi jako když víc nastavíte kaši. K tomu donutila asi i herce, kteří pak recitují, pauzují , celé je to bez jakékoli chyby, ale prostě nudíííííííííííííííííííííí c ííííííííííííííí. . . ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Klasické zpracování a jak už tady zaznělo, dobré herecké výkony, ale na druhou stranu celek trochu nudnější a těžkopádnější. Otmar Mácha se nezapře (tedy aspoň u mne ne), když jeden hudební motiv doprovodu mi velmi připoměl jeho hudbu k seriálu Inženýská odysea, který je vznikem ze stejného roku.... A až potom jsem četl komentář Marthose pode mnou. Hmm tak Okres na severu, tam jsem ještě nezabloudil. Slibuji, že aspoň kvůli té hudbě Otmara Máchy Okres na severu brzy navštívím :-) ()

Monicina 

všechny recenze uživatele

Také trochu archaické prevedenie, ale ide o Čapkovu poviedku z dávnych čias. Dobré herecké prevedenie Haničinca a Řandu, Filipovského, ostatní herci ma nezaujali. Dej a zápletka ma moc nenadchli ale ten smutný záver bol výborne prevedený. ()

Reklama

Reklama