Reklama

Reklama

Phineas a Ferb v paralelním vesmíru

(TV film)
  • Česko Phineas a Ferb v paralelním světě (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Phineas a Ferb zjistí, že jejich milované zvířátko ptakopysk Perry je ve skutečnosti tajný agent, který každodenně bojuje s ďáblem. Kluci se k němu připojí aby společně podnikli dobrodružnou cestu po paralelním vesmíru, kde se budou muset nakonec utkat s ještě ďábelštější verzí Dr. Doofenshmirtze. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

JFL 

všechny recenze uživatele

Lituji diváků, kteří se stali obětí - již opraveného - zdejšího chybného údaje, který režii tohoto snímku připisuje Nicku Parkovi (viz smutný komentář uživatele Chrustyn). "Phineas a Ferb v paralelním vesmíru" nemají s tvorbou slavného autora Wallace a Gromita nic společného; režiséry jsou tvůrci podepsaní již pod seriálem Dan Povermine a Robert F. Hughes. "Phineas a Ferb" představují zaslouženě nejúspěšnější disneyovskou animovanou franšízu od dob "Kačeřích příběhů", a to navzdory tomu, že neparazitují na nějaké předchozí disneyovské značce jako např. "Timon & Pumbaa". Sice lze říct, že direct-to-video film vzniklý mezi druhou a třetí sérií jen natahuje tradiční eskapády seriálu na celovečerní stopáž, ale při bližším pohledu nelze přehlédnout, že scénář vykazuje jistou subtilní sofistikovanost. Motiv průchodu do paralelního vesmíru, kde hrdinové potkávají své trochu odlišné verze, je zde zužitkován nejen k zábavným dobrodružstvím, ale také k rozvoji postav, na který v televizních dílech o deseti až dvaceti minutách není prostor. Důmyslný je také závěrečný „zvrat“, který tvůrcům umožňuje ve filmu narušit zažité struktury seriálu, obohatit emocionální paletu vyprávění a přesto v další sérii znovu hladce vystartovat ze zaběhaných pozic předchozích sérií. PS: Stejně jako v seriálu i zde se nápaditost a hravost textů písní i dialogů krutě ztrácí v překladu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je delikatesná chuťovka pre verných fanúšikov v podobe celovečerného filmu. Všetci, čo poznajú animovaný seriál o dvoch bratoch, malých génioch, "Phineas a Ferb", sa budú pri tomto snímku výborne baviť. Perfektný scenár o paralelných svetoch ma dostal. Mám rád filmy s touto tématikou. Potešilo ma aj mnoho prekvapení, odhalení a nesklamal ma ani konec. Myslím, že u mňa tento titul splnil svoju úlohu: dobre ma pobavil a po jeho zhliadnutí ešte viac vzrástol môj záujem o pôvodný seriál. **** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Lituji nezhlédnutého celého seriálu a podle toho se odráží i mé hodnocení. Velká až možná přehnaná dávka scén vlévá zvláštní pocit z filmu. Špatné to rozhodně není, ale pokud jste neviděli seriál, tak to nemá moc cenu sledovat. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jeden zo skutočne najlepších a najobľúbenejších disneyovských seriálov prevedený do podoby animovaného filmu? Tak to mám rád. V tomto filme nechýba snáď žiaden prvok seriálu, nepostráda humor, fantáziu, Perryho ani žiadnu z ďalších dôležitých postáv a svojím typickým humorom podfarbuje pestrú paletu akčných scén. A nemôžu samozrejme chýbať ani skvelé pesničky! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niečo vyslovene pre menších chalanov. Bolo to rýchle, bolo to svižné, akčné.... ale pre mňa sa ten prebytok akcie a boj s robotmi po čase premenil na nudu. Asi som už z toho vyrástol. 50/100 ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dílko Disney Channelu se dočkalo důstojné filmové podoby. Naprosto dokonalá lahůdka pro příznivce seriálu Phineas a Ferb. Ovšem v tom také tkví určitá "nevýhoda" tohoto snímku. Člověk neznalý původních epizod si tento skvost neužije ani na 50% procent. Fanoušci si ale nemohou na nic stěžovat. Možná jen na to, že 78 minut uteče jak voda. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak tento film ani zďaleka nezaostáva za seriálom. Niektoré hlášky naozaj nemali chybu a celkovo aj dej bol naozaj zaujímavý. Vôbec ma to nenudilo a som rada, že aj český dabing bol rovnako dobrý, Ja som bola maximálne spokojná. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě poněkud nepochopitelný, nudný a ještě velice špatně vypadající animák, ve kterém sem marně hledal tvůrčí schopnosti Nicka Parka, které nám předváděl ve svých loutkových filmech. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nespútané, svojské, bez zbytočných moralitiek, kúzelné. Úžasný, plne funkčný svet a z postáv by si každá jedna zaslúžila vlastný spin-off. Takto sa robia kvalitné animáky pre deti a mládež, jeden z najlepších výkonov v svojej kategórii. A funguje to aj ako samostatný film, môžem potvrdiť, zo seriálových som nevidel jedinú časť. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Já naprosto zbožňuju Perryho :-** !! Skoro jako malý dítě jsem si to užívala:). A líbily se mi i písničky ve stylu Steve Vai s kytarami, jemným dětským zpěvem s vtipným textem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To je docela dobrá šílenost, kterou jsem do té doby neznal. Seriál mi unikl, i když je určitě možné ho nakoukat, ale musím říct, že film mě zaujal. Má to takový příjemně specifický absurdní humor, staví to místy na banálních scénách, ale ta absurdita je schopná je dotáhnout k něčemu novému. Dobré, vtipné, hezky divné. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Seriál mě nikdy moc nechytl (ale zase mi nikdy nepřipadal špatný), ale jako malej jsem chtěl tenhle film vidět a jelikož si ten seznam filmů, co jsem chtěl jako malý vidět, pomalu plním, tenhle tam patří taky. No, upřímně, nakonec mě to nechytlo a to to mělo dost slušně našlápnuté. Ono to fakt začínalo zajímavě, bohužel se z toho pak stal nesmysl. Paralelní vesmír měl být jakýmsi opakem toho druhého, přičemž sám porušuje vlastní pravidla. Třeba ten opak Candace mi přišel úplně zcestný a není to jediný příklad. Ok, Phineas a Ferb je dost ujetý seriál, ale kurňa, když vymyslím paralelní svět, tak snad musí mít nějaká pravidla, ne? Spousta zvratů, co se tam stane, mi přijde hrozně nahodilá (snad jenom kromě toho závěrečného). A upřímně, je znát, že celovečerní délka tomu seriálu ubližuje, 20 minut na epizodu je fajn, ale skoro 80 minut je prostě moc, na konci jsem se už dost nudil. I přes to všechno to dokáže docela pobavit, a asi první polovinu mě to fakt bavilo. A Perry je super. Ale to je asi tak všechno, víc k tomu co říct nemám. 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to sice určeno dětem, ale dospělí se pobaví stejně tak dobře, protože humor je tady dávkován tak geniálně, že je jedno, kolik je divákovi let. Oproti seriálu vidím malý pokles kvality, protože fóry bohužel musely ustoupit ději, což se negativně projevilo na zábavnosti. I tak je to ale veselejší než naprostá většina komedií. 80% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Co všechno dokážou vycucnout z klasického animáku:). Na Madagaskar to rozhodně nemá, ale vzhledem k tomu, že jim nechybí vtip ani po tolika dílech seriálu si to pětku zaslouží. Muzikálovost mě trošku štve, jak už jsem na to narážel v případě pohádky Na vlásku, ale zde jsou mnohem chytlavější melodie a taky vtipný text písní. Určitě tomu neškodí ani kvalitní český dabing. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

"Jsem racionální bytost - alespoň podle horoskopu". Hodně vtipné, ale nakonec se ve filmu střídá tak rychle jedna akční scéna s druhou, až se přitom člověk poněkud nudí. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Před dvěma a půl lety jsem psal v komentáři k seriálu, že se těším, až začne dceru bavit, stejně jako mě. A už je to tady, teď už si na něm ujíždíme oba. Samozřejmě, že ne tolik, jak si ujíždí autoři někde za mořem, protože to musí být fakt kvalitní matroš. Když už jsou mantinely našeho světa příliš svírající, nevadí, pojďme do další dimenze. A to mě na tomhle seriálu baví. No a samozřejmě už nějakou dobu máme byt plný "ovátorů", třeba místo kartáčků už používáme pouze čisťozubátor! ()

Reklama

Reklama