Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Školák Prateek (Armaan Verma) nepovažuje svého otce za hrdinu, spíš se za něj stydí. Požádá ho, aby vytvořil počítačovou hru, ve které vždy zvítězí padouch. Otci (Shahrukh Khan) se to sice nelíbí, ale pro svého syna by udělal vše. Navrhne tedy, aby příští hra, kterou společnost, v níž pracuje, vyvíjí, zvolila za neporazitelnou postavu hlavního záporáka. Jeho návrh je přijat a na předváděčce sklidí hra úspěch. Ra.One (Arjun Rampal) ale dokáže překročit hranice hry a dostat se do reálného světa. Chce vyzvat k souboji na život a na smrt Prateeka, prvního hráče, který s ním bojoval. Chlapcův otec ale ukáže, že pro záchranu svého syna je ochotný udělat cokoliv. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kdo by neměl rád počítačové hry. Na začátku si vyberete jestli budete hrát za hrdinu nebo ... sakra, jen za hrdinu. Prateeka, syna indického vývojáře počítačových her, to už štve, a tak požádá svého otce Shekara, aby v nové hře vyrobil také pořádného záporáka. Shekar nelení, a pomocí staré indické mythologie vyrobí toho nejhoršího a nejděsivějšího, co může - Ra.One. Tomu se díky své síle podaří dostat ven z počítačového světa do reálného světa, aby se pomstil Prateekovi, se kterým má nedokončený souboj. A Prateekovi nezbude nic jiného, než se pokusit do reálného světa dostat také hrdinu, G.One, aby jej před Ra.Onem chránil ... Uff, u tohoto filmu se ve mně mísí velmi, ale velmi rozporuplné pocity. Začnu tím dobrým - určitě se mi hodně líbil námět, stejně tak vizuální stránka filmu a efekty, a taktéž velmi zdařilá choreografie akčních scén (samozřejmě správně přitažených za vlasy, jak to má v tomto žánru být). Zůstat jen u tohoto, dávám pět hvězd a ani nepřemýšlím. Bohužel tvůrci filmu chtěli zůstat věrni Indickému Bollywoodu, takže tato akční polovička filmu je doplněno o naprosto otřesné zpívané a muzikálové scény, které také film zbytečně natahují na bezmála tří hodinovou délku. Brutus. Když to sečtu a odečtu, tak jsem mírně potěšen, ale zároveň jsem přesvěčen, že indická kinematografie není úplně můj šálek kávy.. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokud James Cameron viděl Ra.One, bral film jako poctu, která se očividně inspiruje Terminátorem (děj, jednotlivé motivy a zčásti i obraz) nebo ho považoval za sprostou vykrádačku?____ Podle mě je to obstojná variace se slušnými triky a poněkud nepřehledným scénářem. SRK nosí v civilní podobě příšerné afro, v počítačové přes míru využívá kamennou tvář a autistické pohledy do ztracena (alias „do blba“), které jakoby si přinesl ze svého filmu Jmenuji se Khan. Snímek se až moc soustředí na jednotlivé části a ztrácí tak plynulost jako celek: po otci najednou nikdo nesmutní, sbližování s matkou je na chvíli intenzivní, aby se pak hned úplně vytratilo, nepravý strýček se jen mihne, aby se ukázalo, že jeho objevení se nemá v ději žádný význam. Počítačová hra, která má podstatnou roli, je děsně zamotaná a nelogická. K čemu byl ten indický superman na letišti, který jen prošel kolem ? (asi nějaká indická záležitost, kterou nechápu) _____ Dobrou choreografii měly bitky. Působivý byl démonický obličej hlavního padoucha složený ze žhnoucích drátků. Humor nejlépe zastoupila scéna souboje, kdy je překvapenou zbraní (ne)spolupracující mladá žena. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Sharukh Khan jako tvůrce pc her vytvoří ultimátního záporáka, který svými schopnostmi zvládne všelicos. Na indické poměry velmi odvážný snímek, který se pouští do hodně odbržděných akčních scén a speciálních efektů, akční film s prvky scifi, rodinného dramatu i komedie, nemyslím, že takový mix je běžný i tam (přesto  žánrově masala jak vyšitá). Podle mě výjimečný indický snímek se skvělým obsazením (včetně dětského herce), nemluvě o guilty pleasure úvodu, kde se mihnou další slavní herci. Film je z doby, kdy ještě superhrdinů nebylo plno, navzdory času nepůsobí jako chudý  a nedokonalý příbuzný, ani vedle současných amerických nebo čínských produkcí. Zábavná rodinná oddechovka se spoustu akce, byť taneční čísla mě kromě jednoho moc nechytla. Indické diváky film nechytl, ti západní byli zaujati, takže je to jeden z možných filmů pro naprosté začátečníky. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bojovník Ra.One se dostává z počitačové hry do reálného světa a chce zabít hráče, který se mu dokázal postavit, porazit ho může pouze G.One... Těch filmů, kterými se tvůrci inspirovali, bude více, ale mezi prvními člověka napadne TRON: Legacy nebo Terminator 2. Z úst programátora Shekhara (Shah Rukh Khan) zazní fráze "I'll be back" / "Já se vrátím". V cameo roli se ve snímku objevil Rajinikanth jako robot Chitti, který má vlastní film Enthiran (2010). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Žáner akčného sci-fi patrí medzi moje najmenej obľúbené (spoločne s horormi), no zvedavosť mi nedala a na tento indický trhák v hlavných úlohách so Shahrukhom a Kareenou som sa napokon odhodlal. Spočiatku to bolo skvelé, no keď ožili tí dvaja "hrdinovia" z hry - tak vtedy postupne začalo utrpenie. Prehnané akčné scény a vizuálne efekty - tak to je niečo, čomu som ja nikdy neprišiel na chuť a v podstate takýto film si u mňa asi nikdy nezíska sympatie. Našťastie tie akčné scény nevypĺňali celý film a prelínali sa navzájom aj s príjemnou atmosférou rodiny, kde dostala celkom dosť priestoru aj nádherná Sonia alias Kareena Kapoor. Tá bola najväčším pozitívom tohto filmu, no a samozrejme aj tie vcelku milé scény a hlášky, kde sa G.One učil byť človekom... Ale aj tak bol celý film neustálym súbojom dobra so zlom (G.One vs. Ra.One) - a to ma akosi vôbec ale vôbec nebralo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Kvůli roli Prateeka jeho představitel Armaan Verma trénoval brazilské bojové umění capoeira. (Conspi)
  • Vedlejší role Akaashi byla původně nabídnuta Jackiemu Chanovi. Ten ji však odmítl a roli získal Tom Wu. (Raztubyl)
  • Film obsahuje víc jak 3 500 speciálních efektů. (Conspi)

Reklama

Reklama