Reklama

Reklama

Zásah

(festivalový název)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Ishmael (Iko Uwais) jakožto mladík trpící úplnou amnésií s masivním poraněním na hlavě. Nepamatuje si absolutně nic, natož svojí identitu. Po ošetření od dokorky Ailin (Chelsea Islan)  vypukne spád událostí a Ish bude muset čelit minulosti, resp. lidem, kteří s ním zřejmě mají nevyřízené účty. A následuje násilí... (Ouwen)

Recenze (100)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dej tu slúži len ako tmel medzi jednotlivými akčnými scénami, ale v celej svojej primitívnosti aspoň dáva aký-taký zmysel. A to stačí, pretože viac záleží na tých lomeniciach a tie sú lahôdkové. 7/10 ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Efektní přehlídka smrtících komb. Technicky úplně jinde než 90% produkce v Hollywoodu. Iko Uwais je fakt frajer. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Iko choreaograf prehráva na body s Ikom vykonávateľom MA prostocvikov, čo nás analogicky posúva aj k výsledku Yayan vs. Iko = 1:0 (ovšem v jeho prípade to beriem ako proces učenia, bol to jeho prvý výraznejší počin a preto jeho snaha kopírovať aj veci od Yayana je pochopiteľná). Oveľa väčši debakel ovšem dostáva tvorčie duo Mo brothers npar. vs. Gareth (0:1) a to vo všetkých disciplinách - od samotného príbehu, jeho výstavby, dramaturgie a funkčnej uzavretosti, kde postavy v Raid (hlavne druhý diel) narozdiel od postáv v Headshot fungujú aj mimo fyzického sveta konfrontácie ruka-noha-lakeť-koleno-hlava. A tak sa dostávame späť k tomu, čo je hlavným lákadlom - MA scény. Aj napriek viacerým použitým štýlom je výsledok takmer až staticky nezáživný. Tu sa naplno ukazuje deficit toho, ak niekto nemá cit pre komponovanie MA sekvencií a využitie priestoru pred kamerou na maximalizáciu intenzity fyzickej konfrontácie protivníkov. Headshotu tak ostáva iba premrštená brutalita, ktorá vychádza iba z potreby lacno šokovať. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rok 2017 se doslova zapíše do Historie v Akčním žánru, protože,na to, že je začátek roku a máme zde Nejlepší akční film z USA za posledních 10 Let ( John Wick 2) Nejlepší Komiks ( Logan) a nyní nejbrutálnější film né jen z Asie za posledních snad 10 let( Headshot). Co na to Boyka?? Každopádně, co tahle dvojice Tjahjanto a Stamboel předvádí je doslova a do písmene zázrak. Za vyloženě málo peněz sakra hodně muziky. Od začátku film nabere neskutečné akční inferno, které nepoleví až do konce, žádné zbytečné kecy, zde se řeže nonstop! Jedná se opravdu o jeden z nejbrutálnějších filmů poslední doby, tohle je hodně sick-sleazy-dirty flick, na který se místy nekouká příjemně, párkrát mi ukáply slzy, zapotil jsem se jak po 10 hodinovém sexu a řval přes celéj barák div se, že nepraskly stěny. Iko Uwais snad poprvé dostává pořádně zabrat a to tak, že si místy musí pomoct brokovnicí, nožem i mačetou, aby protívníky odrovnal, protože každý jeden jeho soupeř ovládá minimálně 3 světová bojová umění a ještě nehrají fér. Zde není snad ani jeden souboj 1vs 10, vše je 1V1, což je rozhodně pozitivní, každopádně čistý souboj bez zbraní se objeví až ve finále, které opět bere dech v 5 minutovém souboji s hlavním mafiánem, které si definitivně zaslouží pozici v TOP5 soubojích of All time( Ale berandal finále zřejmě nepřekonáno). Jeden z těch akčních filmů, který akčního fanouška né jen chytne za koule, ale rovnou je utrhne a sežere!! Intoušové, Seagal fans, non Asia fans a 90tkoví nadšenci brakových béček prosím zpátečku.Tohle si vidět ani nezasloužíte.Všichni ostatní jsou vítáni. Jo a Julie Estelle je zřejmě nejvíc sexy ženská, která se umí ohánět s nožem.100% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Po dvojitém Zátahu se devastátor Auwajs rozhodnul v řeči českého distributora Zasáhnout, avšak výsledný produkt si nebudu pamatovat pro jeho zasažení mého akčního Já, nýbrž pro zklamání na všech úrovních. Tvůrčí tým je režijně omšelý, nudný, nezáživný, nijaký. Stunt tým, který tentokráte tvořil sám Iko a jeho nohsledi, si nevedl o moc lépe. Akce je spíše než na propracované choreografii postavená na přemrštěné a prvoplánové brutalitě, která je dle mého zcela zbytečným prvkem, jenž měl možná vzbudit zájem, zhustit atmosféru, ale působí spíše opačným způsobem. Iko inkasuje asi sedm tisíc bodných a sečných ran, kopů, úderů, aby se pokaždé zvednul ze země a nějak náhodně protivníka přemohl. To mě nebaví. Těšil jsem se na souboje s promakanými trajektoriemi rukou, loktů, kolen a dostal jsem pokrm bez chuti a šťávy, jehož polknutí je možné pouze s přivřením obou očí a nezbytným úšklebkem. Tfuj. Tohle smaže jen třetí chod a zvládnu ho na jeden Zátah... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

To samý, jako předešlí Killers. Akce je nasnímaná fajnově a brutalitou se nešetří, takže krev na vás vysloveně cáká skrz obrazovku. Jenže co naplat, když ruku v ruce s tím bije do očí i ostudná demence, která onu syrovost a vážnost sráží do kolen. Skvělým příkladem budiž třeba hned úvod filmu, v němž ozbrojená skupina vězňů stojí jen pár metrů před taktéž ozbrojenou skupinou policajtů a jen nesmyslně čekají, kdo z nich vystřelí první, aby v mžiku ze sebe vyrobily lidské cedníky. A těch nesmyslů je tu bohužel mnohem, mnohem víc. Do toho samozřejmě nezapomeňme na pro tvůrce už typicky přehnaný smysl pro melodramatičnost, díky níž se Headshot vlastně nikdy nerozjede: po pětiminutové mlátičce totiž se 100% jistotou přijde hnedka fňukací scéna, což je v závěru už zkrátka ubíjející. Takže pokud vám můžu poradit, moji žlutí přátelé, na nějaký vykreslování emocí se příště vyserte a věnujte se pouze tomu, co vám jde stejně nejlíp - pořádné akci! ()

choze

všechny recenze uživatele

Zklamání. Příběh je tradičně vata, choreografie bitek mě nebavila a ani ta brutalita na mě nějak moc neúčinkovala. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Julie Estelle je super roztomilá. Ale není to Hammer Girl. Stejně jako Headshot není Raid a ani Berandal v absolutně žádném ohledu. Chudý příbuzný bez vlastní tváře, příběhově labilní a nefunkční ani ve svých béčkových parametrech (navíc se to zpočátku hrozně táhne). Akční scény sem tam pobaví (popravdě těch pár "vtípků" jsem si užil víc než samotnou akci), ale chybí jim dravost, syrovost a pocit reálnosti, kamera a užívání slow-motionu umělou choreografii jen zvýrazňují. Iko se nicméně snaží a navíc mu tahle role sedla víc než ta v Berandalu. Slabší 3 hvězdy. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Určite sa nejedná o tak vydarenú záležitosť, akou bol Raid alebo Berandal, aj keď sa o to tvorcovia veľmi snažili, ale na to, v akom biednom stave je v súčasnosti akčný žáner som veľmi rád aj za takýto prírastok, ktorý si ani medzi indonézskymi akčnými filmami rozhodne hanbu nerobí. Príbeh mal určite naviac, vo svojom základe sa síce jedná len o štandardnú priamočiaru žánrovku o mužovi, ktorý sa preberie z kómy a začne po ňom ísť skupina zabijakov, takže ich musí nielen zastaviť, ale aj zachrániť svoju milovanú a zistiť pravdu o sebe, ale aj o celej skupine. No z filmu bolo cítiť ambície podať to trochu kvalitnejšie, než je bežné, ale moc to nevyšlo, viacero podstatných informácií, ktoré by ma teda zaujímali nakoniec vyjdu do stratena. Ale ak si odmyslím, že film je v určitých fázach trochu naťahovaný, väčšinu času sa mi na to pozeralo viac, než dobre a dajú sa užívať aj mnohé neakčné scény. Len škoda, že ku záveru miesto gradovania začne film skôr upadať, čo nemám rád. Úvodná tretina je ešte taká rozbehovejšia, ale pre potreby filmu ideálna, stred filmu je perfektný a miestami som bol z toho úplne nadšený a záverečná tretina ma zase skôr sklamala, tu som čakal podstatne viac. Ale prvoradé sú tu predsa len tie akčné scény a tu môžem hlavne chváliť. Po vizuálnej stránke veľmi pripomínajú Berandal, čo je len plus, takže kamera je plne prehľadná, využívajú sa zaujímavé uhly a občas skvelé prestrihy. Súboje síce v rámci svojej kategórie majú skôr len priemernejšiu choreografiu a chvatov, ktoré by ma skutočne zaujali je len pár, ale čiastočne to vynahradzuje ich intenzívnosť a brutalita. Nájde sa tu plno výborných nápadov, drsných prvkov a rozstrieľanie samopalom zblízka je vlastne tým najmierumilovnejším spôsobom, ako sa tu dá zomrieť. Akciu v strede filmu, teda autobus a policajnú stanicu som si naplno vychutnal, výborný je aj stret dvoch skupín obchodných partnerov z úvodnej fázy, ale sklamala ma celá časť na ostrove. Ponúkne síce tri dlhé súboje, ale ich kvalita ide dole, nesadlo mi prostredie, kde sa nedá takmer nič využívať, už tu nie je skoro ani nič drsné a finálny súboj ma dokonca vôbec nebavil a to sa mi pri akčnom filme z ázijskej produkcie nestalo už veľmi dávno, tu si na záverečných súbojoch dávajú vždy záležať. Nesklame ani obsadenie, Iko Uwais sa už ako hlavný hrdina týchto bojových filmov osvedčil, potešia dve zaujímavé ženské postavy, jedna plniacu romantický účel a druhá zase štýlová vražedkyňa a k tomu plno výborných zabijakov. Režijne to síce nie je tak vysoká liga, akou spomínané dva kulty, ale aj tak mi to prišlo veľmi kvalitné, vizuálna stránka akcie, ale aj mimo nej, zaujímavé lokácie, miestami skvelá atmosféra a ani emócie na tom nie sú úplne zle. Takže veľká škoda tej poslednej tretiny, ktorá ma už moc nebavila, ale celkovo je to slušný akčný film, určite jeden z tých lepších, aké sa dajú v poslednej dobe nájsť. 72% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž. Postavy bez hloubky, scénář bez hmoty a nápaditost akčních scén Garetha Evanse nahradila brutalita a mechaničnost. Ne že by Headshot byl vyloženě špatný film, ale kromě řemeslně výborné akce nemá vlastně nic. Raid je mílové kroky napřed a i The Night Comes for Us, které je Headshotu relativně blízko je minimálně o hlavu lepší, protože mělo lepší zápletku, neony a koherentnější vizuál s lépe propracenou a netypicky stylizovanou řezničinou. Headshot tudíž vyjde jako nejméně atraktivní z této trojice, přesto však jde o obstojně zvládnuté řemeslo. Jako přehlídka soubojů je to stále OK. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další festival násilí, krvavých cákanců a všemožných děr v těle versus vatová výplň plná velkého počtu nesmyslů. Navíc se k nám dostává i přehnaný smysl pro melodramatičnost, která navíc nefunguje. Chlapíka s dírou v hlavě a ksichtem Ika Uwaise vyplavilo moře. Fešná doktorka se o něho stará a dokonce si občas schrupne u jeho nemocničního lůžka. Jistý darebák prchá z krví prolitého vězení. Iko se probouzí, do lékařky se zabouchne, ale čelí hříchům své minulosti. Má ovšem štěstí, protože jeho protivníci se chovají jako tupani, kteří holt chtějí mít nějakou nepřirozenou díru v těle. Dvojice Timo Tjahjanto a Kimo Stamboel akci zvládá, ovšem čvachtavé násilí se velmi brzy okouká. Je natočené velmi solidně, ale nějakou „skutečnou“ živelnost bych mezi těmi mačetami a trubkami uvítal. Hlavní hrdina se nechává řezat, ale asi mu role hadru na podlahu vyhovuje. Jen bohužel místy smrdí nudou. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rýchlo a zbesilo po indonézsky. Od úvodu za vlasy pritiahnutá, nereálna, akčná podívaná plná rôznorodých spôsobov boja (od pästí po samopaly a späť), ktorá však náramne chutí i baví zároveň. Malá rada na záver: vypnúť mozog je kľúčových faktorom k dosiahnutiu pocitu uspokojenia. Na "Záťah" sa to nechytá ani omylom, no omyl to nie je omylom. Klobúk dolu ako si dávali do držky ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno tak poté co jsem byl napodruhé velmi spokojen s prvním Zátahem a zároveň jsem se ujistil, že Berandal je přeceňovaná sračka jsem byl celkem zvědavý co nám ta ťamanská věc co se maže na chleba a jmenuje se Rama a je to herecká láma, předvede tentokrát. A on se kupodivu ten Iko (neviděl jsem charizma a herecký talent ani z expresu, ale všem vám rozkopu držku) Jauwajs docela pochlapil. Teda ne, že by si šel pro Oscara, ale toho bezradnýho týpka v první půlce filmu co má stejný vokno jako já po deseti panácích Morgana z Colou jsem mu i docela uvěřil. Samozřejmě, že co se příběhu týče, tak to co na začátku působí docela složitě se brzy vyjasní a jak už bylo ohledně identity hlavního hrdiny něco málo naznačeno, tak mi ta finální pointa byla jasná a kupodivu jsem se nespletl. Takže je to stupidní a dějově průhledné? ano je a já za sebe říkám, že je to tak asi dobře. Ono to totiž možná podle mých některých posledních komentářů tak nevypadá, ale já měl vždycky po stránce akčních filmů ty kluky šikmooký moc rád, ale jenom tehdy když točili brutální bezohledné a nekompromisní akční řežby bez nějaký omáčky v tom byli vždycky dobří. Ostatně vzpomeňme na časy Johna Killera Woo nebo jiných starých dobrých akčních nářezů kdy jste si mohli být jistí tím, že uvidíte to co vám Americká produkce prostě nemá koule naservírovat, ale zároveň se nesnažili předstírat, že točí něco co má brilantní děj a k akci přidá neúnosnou výplň rádoby genitálního příběhu a tím vznikne nejlepší akční film všech dob... Ano narážím opět na Berandal který zabil Asia Action, ale tady jsou zase vidět náznaky týhle starý dobrý poctivý školy, kdy stačí pár týpků co se nekompromisně zmasakrují mezi sebou neberou si skrupule a jenom tak mimochodem sebou vezmou na onen svět aspoň stovku nevinných civilistů co měli tu smůlu, že se do toho zrovna připletli. Tohle mám kurwa rád! Může někdo řvát, že je to primitivní a plné samoúčelné brutality, ale já měl vždycky pro tyhle fatální masakry slabost a tak odpustím i několik do očí bijících hovadin na které tu upozorňují někteří v komentářích. Ono taky hromada z toho patří už mezi taková klasická klišé akčních filmů a byli i v padesáti jiných filmech, tak když mě to nesralo předtím, pokud mě film bavil jako celek, tak proč bych se v tom měl pitvat teď? Co se týče té zde hodně zmiňované choreografie soubojů, tak se opět potvrzuje, že méně je někdy více a já už fakt nepotřebuju sledovat nějaký super překombinovaný techniky a baleťáctví mě stačí ke štěstí tyhle nekompromisní přímočarý a jednoduchý chlapský rubačky kdy se s tím oba protivníci nemažou a mlátí se navzájem vším co je zrovna po ruce. Záporák tu ví jak si zjednat respekt a scéna vystřílení autobusu nemá chybu (neboj se o maminku už je v nebi!!!) Takže za mě ok režisér Tjahjanto možná nemá talent na oscarový eposy, ale zato nekompromisní masakry a kreativní brutalitky mu jdou více než dobře to se musí nechat. Takže zvažoval jsem mezi 3* a 4* nakonec je to slabší čtyřka. Pochopitelně jak už jsem napsal je to šílená blbost, ale plusem je pár nadsazených a nahláškovaných scén ve kterých je jasný, že to tvůrci rozhodně nemysleli smrtelně vážně a chtějí především, aby cílová skupina tohohle filmu dostala co chtěla a to oceňuji.70% () (méně) (více)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Těsně vedle. Brutální a hodně krvavá mlátička z Indonésie, která se nestydí za svoji béčkovost. Ale! Někdo do ní bohužel narouboval prachbídnou nepasující lovestory jak z Hallmarku, a to nejspíš v domnění, že se na tenhle bojovej krvák budou kluci koukat i se svejma druhejma polovičkama... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako vždy nic pro mě. Všecky xichty stejný, opičí tance, tady i příběh o ničem. Plusem je eRko. Stačí to? Mně spíš ne než jo. Podobný obsah mě baví tak 20 minut, pak už trpím. 50% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Moře vyplaví na břeh mladého muže s poraněnou hlavu, který je v bezvědomí. V nemocnici se ho ujme doktorka Ailin (Chelsea Islan) a jelikož si po probuzení nic nepamatuje, dostane od ní jméno Ishmael (Iko Uwais). Po dvou měsících od hospitalizace se o Ishmaela začne zajímat muž, který nevzbuzuje moc důvěry... The Mo Brothers se úplně vyžívají v záběrech, kde je hodně krve a to nemusí sednout úplně každému divákovi. Luxusního hlavního záporáka Lee si zahrál Sunny Pang. Ve filmu se zastaví i posily z The Raid 2: Berandal (2014) a to Hammer Girl a Baseball Bat Man. Julie Estelle (Rika) tentokrát vyměnila kladiva za nůž a Very Tri Yulisman (Besi) má místo baseballové pálky teleskopický obušek. Ve snímku Headshot (2016) hraje prim akce a divák jí dostane dost. Akční choreografii (Action Choreography) dělal Uwais Team. Akční režii (Action Director) dělali Timo Tjahjanto a Iko Uwais. Hlavním / klíčovým akčním choreografem (Key Action Choreographer) byl Iko Uwais. Dále mají v závěrečných titulcích kredit koordinátor kaskadérů a akční choreograf (Stunt coordinator and Action Choreographer) Very Tri Yulisman, Yandi Sutisna, Rama Ramadhan Ruswadi, Irvan Elvano a Erik Rukmana. Rama Ramadhan Ruswadi, Yandi Sutisna, Irvan Elvano a Erik Rukmana na filmu dělali také jako akční umělci a kaskadéři (Action Performers & Stunts). Yandi Sutisna má ještě v hercích kredit jako násilník s mačetou (Machete Thug). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Z mnou dlouho očekávané akční pecky v čele Iko Uwais(em) se nakonec vyklubal lehce nadprůměrnej snímek.Kterej vsází na brutalitu a spoutu akce. Ano film je akcí opravdu nabitej, ale bojové scény jsou otřesně nasnímány. Mě tenhle styl kamery vůbec nesedl a sráží za mě film hodně dolů. K tomu triviální děj a je zaděláno na průměr. Škoda, Uwais(e) mám rád, ale za mě je tohle jeho nejhorší film ve kterým hrál ( Když nepočítám ten štěk ve filmu Man of Tai Chi ). Samozdřejmě Iko je v tom nevinně, všechno zprasila chaotická kamera. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|73%| Na HEADSHOT jsem se delší dobu moc těšil. Oba dva Zátahy s Uwaisem řadím mezi špičku akčního žánru. Rozhodně jsem se při tomto držel při zemi a až tak velké očekávání jsem neměl. Což je dobře, protože přeci jenom jsem trochu zklamán, ale až tak bych to nepřeháněl. Nadprůměr jsem z toho nakonec udělal, akce a bitky jsou perfektní, tak si zas nebudu stěžovat. Po přeceněném druhém Wickovi, který mi prostě vůbec nesedí, jsem si aspoň udělal radost tímto. Začnu tedy nejdříve zápory. Příběh není špatný, je jednoduchý a přímočarý, ale je tak nudně podán, až to bylo okaté. Okaté, tím myslím, že to bylo tak naservírované, aby se hlavní hrdina nakonec přes všechny protivníky dostal k hlavnímu cíli. Takže nějaká napínavost, emoce a ostatní prvky tu moc výrazné nejsou. Stěžovat si nějak přehnaně nechci, holt jsem to tak vnímal, kdyby byly tyhle aspekty lepší, byl by z toho bezchybný film. U Zátahů fungovalo snad vše. Ale nechci tu tento počin s ničím srovnávat, to já ve zvyku nemám. Takže klady. AKCE – já si prostě nemůžu stěžovat! Přestřelky, střílení do nevinných lidí apod – skvěle a přehledně natočeno. Souboje? To je asi hlavní odvětví akce v tomto snímku. Zezačátku tu máme jiné postavy krom hlavního herce, kteří si tu mezi sebou vyměnují rány – i tyhle akční scény mě bavili. Všímal jsem si nejrůznějších detailů. Mnoho scén bylo natočeno bez střihu. Jakmile nastoupil do boje Iko Uwais, už mi srdce poskočilo radostí. Souboje nebyli možná tak dynamické a z Ikova pohledu profesionální, ale furt tu byla vysoká kvalita a choreografie. Uwais se nadřel, v mnoha případech měl co dělat, aby své protivníky zneškodnil. Finální bitka nebyla tak dynamická, ale furt mě bavila. Takže, kdyby byl lepší příběh a mnoho dalších výrazných prvků, byl bych o mnoho spokojenější. Přesto jsem po akční stránce nadšen a nebudu mít problém si občas film pustit. Takže 4* s radostí za skvělé akční Ikovi kousky dávám. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Odvar z Raidů, který ale svým sugestivním naturalistickým pojetím hravě strčí do kapsy většinu současné žánrové konkurence. Zatímco dnes už je akční film často chápán jako v podstatě neškodná zábava pro celou rodinu (viz superhrdinské komiksy), v Indonésii na tenhle přístup zjevně z vysoka kašlou a i zdánlivě banální MA movie stylizují do podoby velmi drsného, brutálního a krvavého thrilleru. Zásahu chybí vlastně "jen" ten Gareth Evans, jenž má svým smyslem pro detail, vytříbený vizuál a důmyslnou dějovou stavbu už blíž regulérnímu filmovému umělci než "pouhému" řemeslníkovi. 70 % ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po včerejším námrdu The Night Comes for Us mi tohle bohužel přišlo hodně slabé. Bylo pěkné vidět opět všechny ty herce, ale příběh byl celkem dost ohraný a dost mě nudil. Ty romantické pasáže mi pro Uwaise nesedí a neumí je zahrát. Za zmínku stojí vystřílení autobusu a pár bojových scén, ale jinak to byla v celku velká nuda. Nejslabší film Uwaise. Naštěstí to napravil už ve zmíněném The Night Comes for Us. ()

Reklama

Reklama