Reklama

Reklama

Do Říma s láskou

  • USA To Rome with Love (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisér Woody Allen při své cestě po Evropě tentokrát doputoval do hlavního města Itálie, kde si zahrál s osudy několika různých lidí. Film je složen ze čtyř povídek. V prvním příběhu přijíždí postarší manželský pár (Judy Davis a Woody Allen) do Říma, aby poznal nastávajícího své dcery, z něhož není její neurotický otec zrovna nadšený. Další příběh filmu je o prostituce (Penélope Cruz), která má za úkol splnit jakékoliv přání klientovi, jenž moc netuší, co po něm ta podivná žena chce. V následující části si italský dav splete muže (Roberto Benigni) s filmovou hvězdou a jeho život se otočí o 180°. V poslední povídce navštívíme mladý americký pár (Greta Gerwig a Jesse Eisenberg), jehož životem zamíchají dvě nenadálé návštěvy v podání Ellen Page a Aleca Baldwina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (396)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Čtyři nesouvisející povídky s turistickou propagandou unyle rozstříhané do příliš dlouhé stopáže, nikdo ze zúčastněných mi neuvízne v paměti a bizár vtíp se zpěvákem ve sprše ve zcela vážném představení přichází v čase, když už se ani neuchechtnete. Jeden z Allenových nejhorších filmů, protože od Allena na takovou nudu nejsem zvyklý. Půlnoc v Římě se rozhodně nekoná. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám to štěstí,že nepatřím mezi ortodoxní allenovce a dokážu se tak bavit i u jeho slabších kousků,což je právě tenhle případ.Typická allenovka posledních let,která pobaví,neurazí,ale skalní příznivce podle všeho nenadchne.Ze všeho nejvíc mi Řím připomína Poznáš muže svých snů,což také není mistrův nejlepší kousek,přesto mě bavil.Škoda některých zbytečných postav jako třeba ta Baldwinova.Nejvíce pak potěšil sám režisér ve své typické neurotocké póze...80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pri filmoch s viacerými príbehmi sa často stáva, že niektoré vyniknú a niektoré sklamú... V tomto prípade boli všetky štyri príbehy absurdné, hoci počiatočné deje všetkých štyroch boli rozohrané na výbornú - ale neviem aký zmysel malo všetky posunúť do sféry absurdností. Naozaj až rozum zostáva stáť ako sa dajú zničiť všetky 4 scenáre počas tak krátkeho času :( Takže neskrývam svoje sklamanie, keďže som od toho čakal naozaj oveľa viac! Dávam 2 hviezdičky: jednu za príjemnú atmosféru Ríma, vďaka čomu som si opäť zaspomínal na stará známe (aj neznáme) miesta, a druhá hviezdička za herecké výkony Ellen Page, Jesseho Eisenberga, Aleca Baldwina a ako inak zvodnej Penélope Cruz. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Woody Allen ako reziser natocil aj kvalitne filmy /Zelig, Vsechno, co jste chteli vedet o sexu, ale bali jste se zeptat/ , ale tento film sa k mojim oblubenym radit isto nebude. Uz aj viem preco. Atmosfera samotneho Rima je sice ocarujuca, ale to nestaci. A to hlavne preto, ze pribeh je citatelny a predvidatelny, dialogy miestami az nudne, dlzka 112 min pridlha. Akurat ucast mojej milovanej herecky Penelope Cruz a sexice Ellen Page ako -tak zabezpecila filmu 63 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Woodyho Allena jsem nikdy dvakrát nemusel, nikdy mi nepřišel moc vtipnej nebo osobitej tak, aby mi to bylo sympatický. Pár filmů jsem kdysi dal v rámci nějakých filmových klubů na ČT2 a nesmím zapomenout na geniální Match Point - Hra osudu. Ale po výtečných Jasmininých slzách a hlavně Půlnoci v Paříži jsem se rozhodl mu dát další šanci a docela dobré to bylo. *:)* Nemá to takový přesah jako výše zmíněné snímky, ale je to takové milé nic. Což nemusí být nutně na škodu. Celý je to takový krásný, pohodový, zasněný, nicneříkající a herci si tu pohodu evidentně užívali. Allen na tom malém prostoru solidně hláškoval a Baldwin to odehrával s grácií jako kdyby si mezi skleničkou single maltky odskočil odříkat pár vět ůřed kameru. Docela uvažuju, že dám šanci i dalším allenovkám. 6/10 ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Allenovo evropské turné je jeden z nejlepších filmových počinů posledních let. I kdyz římská anabáze je asi z této série nejslabší, pořád to má šťávu. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Upraveno v prosinci 2020. Do Říma s láskou je rutinní taškařicí newyorského klauna. Turistická reklama občas proloží film pohlednicí z Věčného města a ty klaun dokáže výhodně použít ke svému čtveráckému čtyřverší o lásce a touze, o italské opeře, o paparazzi, o Fellinim. Klaun působí na svůj věk čile a zaníceně, skládá své osvědčená a vyzkoušená schémata, uličnicky ve starobylých uličkách juchá, vyhledává skrovné bizarnosti a koketně špásuje. Klaun škádlí a do běhu zapojuje i nezbednost. Haylinin (příjemná Alison Pill) příběh je místem pro klaunovo osobní skotačení, objeví se tu jako Haylinin otec Jerry (příjemný Woody Allen), operní režisér, kterýž předběhl svou dobu. Výrazněji upoutá Giancarlo Santoli (sympatický Fabio Armiliato), v koupelně zpívající římský hrobník. Klaun pobíhá mezi překážkami: idealisticky zapálený, ale též upjatě zásadový Giancarlův syn a Haylinin snoubenec Michelangelo Santoli (Flavio Parenti), na Jerryho tklivost dobře připravená jeho vlastní žena Phyllis (Judy Davis), či Giancarlova starostlivá ženuška Mariangela (Rosa Di Brigida). Antoniův příběh je klaunovou variací na Felliniho Bílého šejka a v mnohém se mu podobá. Hlavní slovo zde mají mladí vesničtí novomanželé na zásadní návštěvě Říma Antonio (příjemný Alessandro Tiberi) a Milly (zajímavá Alessandra Mastronardi), a ošemetnější situaci přizpůsobivá a bezprostředně vášnivá animírka Anna (vynikající Penélope Cruz). Klaun je opojen v široký úsměv, a nezbedně škádlí: slavný a mlsný filmový herec Luca "Luchino" Salta (Antonio Albanese), obdivovaná filmová herečka Pia Fusari (Ornella Muti), ožehavou situaci zachraňující hotelový zloděj (Riccardo Scamarcio), či Antoniovo náročně škrobené příbuzenstvo, ctihodní strýčkové Paolo (Roberto Della Casa), Sal (Gustavo Frigerio), ctnostné tetičky Rita (Ariella Reggio) a Giovanna (Simona Caparrini). Leopoldův (pozoruhodný Roberto Benigni jako Leopoldo Pisanello) příběh je zlomyslnější anekdotou v italském filmovém slohu o popularitě a její podmanivé chuti. Klaun ztřeštěně dovádí: Leopoldova věrná žena Sofia (Monica Nappo), závratněji atraktivní sekretářka Serafina (Cecilia Capriotti), či vyzývavěji vroucná modelka (Claudia Smith). Johnův příběh je klaunovou sarkasticky romantickou hříčkou, užívá vzpomínek úspěšného architekta Johna Foye (sympatický Alec Baldwin) na svou římskou avantýru vášně a touhy mládí, jako Jack (příjemný Jesse Eisenberg) i prvotně základní instinkt mužského chtíče Monica (zajímavá Elliot Page). Zaujme Jackova milenka a partnerka i Moničina nejlepší kamarádka Sally (Greta Gerwig). Do Říma s láskou není výstavním klaunovým kouskem. Jeho zkušenost ale nenechává padnout film do beznaděje, pobaví svou nadneseně groteskní náladou a zavedenou strukturou. Vkusné římské pozdvižení stárnoucího klauna. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Mily, nezavazny, obcas vic ci min prekonstruovany pokvakani o nicem s obcas neuveritelne serednou obrazovou kompozici. Ne, ze bych se nezasmal, ale zazrak to teda taky nebyl. Tak aspon ze ten Baldwin konecne dostal roli, ktera neurazi, ale zbytek... mno proste nic moc. ()

eaten 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že žiadneho fanúšika Woodyho Allena to neurazí, aj keď po Midnight in Paris je to slabší odvar. Hlavne je to komédia, možno mi vadilo, že tam nebolo aspoň trochu vážnosti (príbeh Zuckerberga a Ellen Page) , ale za to Leopoldo Pisanello bol úplne boží :D. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Woody Allen pokračuje ve své cestománii po evropských velkoměstech a po famózní, legendární, kouzelné a dalších všemožných superlativů plné Půlnoci v Paříži přichází prudké vystřízlivění v podobě nudné rutiny z Věčného města. Opět se povedlo Woodymu nalákat do svého filmu opravdu velké množství velkých herců, jenže všechny všemožně se překrývající příběhy jsou strašně nudné, umělé a okamžitě víte kam budou směřovat. Mluvím především o linii týkající se Penelope Cruz nebo například Eisenberga s Page, kde si za boha nemůžu vybavit jakýkoliv smysl role Aleca Baldwina. Myslím, že se dá říci, že Do Říma s láskou je téměř hořké zklamání a rozhodně né očekávané. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Tak takhle mimózní text distributora jsem snad ještě neviděla! Když pominu, že to vypadá, jako kdyby to byly 4 oddělené povídky a ne různě se prolínající příběhové linie, tak ty "povídky" nejsou o prostitutce, ta se připlete - i když se vší vervou své hvězdné představitelky - do příběhu mladých zmatených novomanželů. A už vůbec si dav nesplete obyčejného chlápka s filmovou hvězdou! Prostě si média, v Itálii určitě ještě debilnější než u nás (měla jsem tu čest tam mockrát pobývat a sledovat TV), vyhlédnou oběť a otravují ji jako celebritu, dávají jí debilní otázky typu trenýrky nebo slipy a rozpačité odpovědi nebohého páně Pisanella v přímém přenosu ihned interpretují a zvou na večerní TV debatu s debilními experty na mazání chleba zleva doprava....Tahle linie se mi moc líbila, ale nejvíc jsem se nasmála u "postaršího manželského páru" v podání mnoha filmy stmelené dvojky Woody Allena jako avantgardního operního režiséra a Judy Davis v roli jeho manželky, jako pepř suché psychiatričky. Woody zaslechne božský zpěv budoucího tchána své dcery ve sprše a rozhodne se z něj udělat hvězdu. Je to potrhlé jako Allen sám a fakt jsem se nasmála. Nejslabší je podle mě otřepaná story o párku amerických studentů, do jejichž poklidné domácnosti vstoupí afektovaná pasivně agresivní pseudointelektuálka. Unavený pragmatický cynik Alec Baldwin je tu od toho, aby její blazeované a rádoby šokantní kecy shazoval. Woody si prostě do pseudointelektuálů neopomene nikdy rýpnout. I kdyby točil film z pravěku, tak jeden z pralidí by určitě rozebíral úžasnou mentální sílu přesličky. Tady jsem nejvíc ocenila, že film ČT odvysílala v původním znění s titulky, protože si nedovedu představit, jak by dabing téhle postavy sebestředné protřelé herečky vypadal. Asi jako dabing starých dam a hřímajících starců v anglických detektivkách:-( Teď jsem četla některé komentáře, žehrající na povrchnost a předvídatelnost a roztěkanost atd. No takové přece italské komedie vždycky byly! Přitažené za vlasy, bláznivé, s nelogicky jednajícími postavami, fraškovitými nápady. Možná se pletu, ale přijde mi, že Allen chtěl složit poklonu nejen Římu (PROTO název To Rome with love), ale také bláznivé italské komedii a tak trochu obětoval sám sebe. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Po vynikajucej Polnoci v Parizi som ocakaval pokles v kvalite a aj som ho dostal. Do Rima s laskou ma par silnejsich momentov, no tie nedokazu v mojich ociach prevladnut nad rozvlacnym (niekedy az pod) priemerom. Subjektivne to davam navrub zbytocnej roztriestenosti celku do viacerych pribehovych linii, ktore film na jednej strane (na Woodyho) neprimerane predlzuju, no na druhej strane neponukaju v zasade nic zapamataniahodne (celu liniu s Penelope Cruz by som vystrihol)...snad nabuduce :) 2,5/5* ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Woody zkouší satiru, ale nakonec stejně nejlíp vychází to stokrát od něho viděné. Bohužel nejvíc času z celého filmu je věnováno právě dost nepovedené moralitě o slávě (Benigni je jako vždy otravný), Allenovo hrání se stereotypy (co Ital, to operní zpěvák - alespoň v určitých situacích) se po skvělém začátku začne táhnout a unavovat svou doslovností, ale naštěstí dvě zbývající povídky zvedají film alespoň na allenovský průměr - Penélope Cruz jemně evokuje duch starých De Sicových italských komedií se Sophiou Loren, a vrcholem je pak Baldwinovo vzpomínání na lásky svého mládí v Římě, kdy jako mladý architekt chtěl revolučně stavět, a jak to nakonec dopadlo / Za český název si překladatel zaslouží doživotí. Pokud se slavná bondovka "From Russia with love" v českém překladu jmenuje "Srdečné pozdravy z Ruska", jak by se měl správně přeložit název "To Rome with love"? ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Čtyři příběhy se v Římě odehrávají s typicky Allenovským humorem a mě maximálně pobavily. Hvězdu bych snad ubrala jen za námět připomínající Paris I love You a Aleca Baldwina, který tam byl opravdu zbytečný. 80% ()

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Hlavní taháky 47. MFF Karlovy Vary

Hlavní taháky 47. MFF Karlovy Vary

24.06.2012

Letošní festival v Karlových Varech je za dveřmi a ČSFD.cz vám opět připravila speciální sekci věnující se této význačné filmové události. Najdete v ní hlavně kompletní program filmů na festivalu.… (více)

Reklama

Reklama