Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erika je úspěšná kadeřnice, která právě oslavila 44. narozeniny. Erika má kariéru a vypadá dobře, ale i tak jí v životě chybí muž. Ve svém okolí má ale hned několik dobrých přátel: Alice je její švagrová a nejlepší kamarádka, Viktor je manžel, se kterým už 10 let nežije, ale mají skvělý vztah, a další důležitou osobou je Richard, její homosexuální kamarád. Erika také tráví hodně času se svojí matkou. Erika si uvědomila, že by se ráda stala matkou, a protože ve svém životě nemá žádného muže, poprosila Richarda o jeho sperma. Richardovi trvalo dlouho, než si to promyslel, ale jí o Vánocích řekl, že souhlasí. S dárcovstvím souhlasil i Lumír, což je Richardův přítel. Lumír se s Richardem seznámil díky Erice, která ho dostala jako dárek k narozeninám od svojí matky. Lumír měl udělat Erice narozeninový striptýz. Když Erika řeší svoje budoucí mateřství, začne Alice řešit objevení syna, kterého se v pubertě vzdala. Adam našel Alici a začali se scházet. Adam měl dokonce dorazit na Vánoce, ale na poslední chvíli změnil plány, což Alici ranilo. Eriku trápí, že je Alice smutná, takže na Štědrý večer vyrazí do baru, kde Adam pracuje, a začne se s ním bavit. Erika si nakonec vezme Adama k sobě domů, ale on to pochopí tak, že s ním chce spát. Erika na něj ale vybalí to, že ranil Alici, a celý večer skončí fiaskem. Adam odchází velmi naštvaný. Erika se tím ale moc netrápí a začíná s Richardem plánovat jejich umělé oplodnění. Po několika dnech se ale Adam objeví u Eriky v práci a uznává, že udělal chybu a že Erika měla pravdu. Adam a Alice se tedy znovu schází. Erika má radost. Když má Erika první ovulaci, přijde k ní Richard, aby se pokusili o první oplodnění. Richardovi chvíli trvá, než se uvolní, aby mohl masturbovat, ale pak se vše podaří. Příjemný a nadějný večer pokazí hádka Eriky s její matkou. Matka Eriky nedokáže pochopit, proč chce Erika vychovávat dítě sama a navíc ji štve, že použije sperma od gaye. Hádka je to skutečně velká. Erice ten večer od pláče pomůže jen to, že se u ní objeví Adam, se kterým se tu noc dá dohromady. Erika spí s Adamem a s Richardem se snaží otěhotnět. Alice o Adamovi a Erice nic neví, a když se u Eriky náhodou objeví, Erika Adama schová a zapře ho. Adam je velmi naštvaný. Brzy po této události slaví dcera Alice narozeniny a Adam se na oslavě baví s jinou slečnou. Nakonec tam ale přeci jen nejvíc času tráví s Erikou... (TV Prima)

(více)

Recenze (519)

Matty 

všechny recenze uživatele

Alici Nellis, zdá se, opustily ambice točit „velké umění“ a jala se parfémovat mrtvá zvířata. Perfect Days jsou navoněnou zdechlinou vcelku vážně míněným využitím reklamní (potažmo televizní) estetiky, předstíranou světovostí a neochotou ukázat alespoň kousek hnusu, který ona vůně překrývá. Neštěstí se dějí zásadně vedlejším, sociálně viditelně slabším postavám, hlavní hrdinka jen neví, kým chce být. Jakákoliv (zá)vážnější scéna je okamžitě vytěsněná infantilním humorem a popíkovým songem. Žije se pro hmotné statky a tělesnou slast. Divadelní členění na akty upozorňuje na původ předlohy a podtrhuje myšlenku života coby nonstop párty (narozeniny, Vánoce, Nový rok, Valentýn, narozeniny, Den matek, narozeniny). Hlavně si to užít. O „unheimlich“ věcech se zde, stejně jako v mnoha jiných romantických komediích, raději ani nemluví (dispozitiv sexuality tyto filmy přejímají v lepším případě z doby před padesáti lety). Nesmyslná tabuizace jistých témat, neschopnost mluvit na rovinu postavám komplikuje život a natahuje zápletku nosnou nanejvýš pro jednu epizodu televizního seriálu. Dospěle, bez hysterčení a pitvoření, nejedná nikdo a pokud už má v režisérčině světě někdo nárok být brán vážně, tak ne muži. Jeden z nich je za necitlivého burana, druhého si hrdinka během ponižující procedury přetvoří k obrazu svému (z alternativce v metrosexuála) a třetí je gay, plnící roli kamarádky na klábosení (s tou nadstandardní funkcí, že může posloužit rovněž coby dárce spermatu). Větší zájem Nellis v zásadě věnuje jen Erice, která jí je, předpokládám, nejbližší. Ostatní postavy redukuje na komediální figurky nebo zosobněná varování před tím, kam by se protagonistka svým poslušným plněním očekávané role matky/ženy v domácnosti mohla dostat. Jsou filmy, které nám dávají možnost na dvě hodiny uniknout do růžovějšího světa a jsou filmy jako Perfect Days, které nás do onoho světa zavlečou a dvě hodiny nás přesvědčují, že takhle a jedině takhle je to OK. Není. 35% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vysvětlím vám rozdíl mezi knedlíky a noky. Nejde ani o mainstream, ani o PP, smál jsem se a bavil (i těmi přesahy, které tam skutečně jsou) relativně dlouho a relativně dost, až do onoho osudného českého filmového momentu, kdy má divák v podstatě z ryzí komedie v mžiku přešaltrovat do "dramatu," buď to neodhadnou tvůrci, nebo ti diváci, každopádně je to únavné, když se u dost dojemné scény vysypání popela bez rozmýšlení blbě smějou. Ten vážný dějový zvrat není sice tak moc na nic, jako u Jiřího Vejdělka, ale stejně tam nemusel být. Že mě Alice Nellis někdy takhle zklame jsem fakt nečekal. 50%. ZNÁŠ TO. VŽDYCKY JE TO AŽ POTOM. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výsledek tohodle filmu není úplně to, co jsem si od něj představoval. Herci byli super. Ondřej Sokol ještě o trošku víc, než jenom super. Ale to bylo vlastně to jediný, co mě na filmu těšilo. Jinak se mně zdálo, že koukám na naprosto průměrný český film, který je ale dobře natočený, s dobrou výpravou, dobrou muzikou, dobrou kamerou, ale vysloveně špatným scénářem, který mě donutí na film během pár minut okamžitě zapomenout. Ještě to štěstí, že v něm je postava Ondřeje Sokola, kterej celý ten příběh nádherně přibarvuje. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDE MI PĚTAČTYŘICET. A JE TO MŮJ ŽIVOT!“..... /// Má kariéru, salón, pořad v TV, byt a pořád neví, čím bude až vyroste. Ale hlavně – odmítá předstírat! Pohleďme na komplikovanost ženský (český) duše... Zatímco americký holky jsou ujetý, tahle česká je šílená. (JSTE V POHODĚ?) Vtipný může bejt, že Chýlkovou už nechce ani Klepl. Nebo třeba to, že Klepla chce Issová (zřejmě podlehla tomu ,,přesvědč dědka“), ale většinou sedím, voči valím a lechce nechápu – třeba neuvěřitelně muzikální Kotek mě vodrovnal (naštěstí ještě umí udělat i vtip). Přemejšlím, že jestli vona ví o životě hovno, jak su na tom já? (je mi přes 40, Kotek mě nevzrušuje, mám byt, do salónu nechodím – ani jako lev, a až vyrostu....). Že by tohle dneska bavilo český intelektuály? Dva roky s Erikou můžou uklidnit ženský po 40cítce. ŽIVOT JEŠTĚ NEKONČÍ! My chlapi si radši pustíme film pro chlapy a vy ostatní se modlete, ať není vaším otcem narozeninovej teplej striptér. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou divadelní hru skotské dramatičky Liz Lochhead jsem neviděl. 2.) Baví mě držet palce bukvici, aby dostal(a) z toho svýho chudáka 200 mega spermií (do kelímku). 3.) Jsem radši, když je Chýlková žena. 4.) Ujíždím na Cirkusu Ponorka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nemám rád české filmy a pokud můžu, tak je ignoruji. Jelikož ale holky v práci o filmu nonstop mluví, musel jsem se na film podívat. No a nelituji toho. Chýlková - Kotek - dobrá dvojka :-) ()

kiddo odpad!

všechny recenze uživatele

Proč se dneska "komická hrdinka" rovná "dětinská, nezodpovědná, nesnesitelná píča"? Proč v tom nemůžu najít začátek, prostředek a konec? Proč jsou ty nejhorší nápady a charakteristiky okázale předváděny jako roztomiloušké? Proč Havran nechce přiznat, že na to koukal se mnou? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak ty mi chceš říct, že šukáš s někým jiným, zatím co se snažíš otěhotnět se mnou?" Poněkud mi nekoresponduje s dnešní materialistickou dobou myšlenka, že úspěšná podnikatelka nemá před postelí zástup hezounků ochotných vstávat kolem poledního a zbytek dne vysávat konto za nákup stylových zbytečností. Když jsem se však nechal přesvědčit o tom, že je to jen nedostatkem jejího času, tak jsem si docela užil čítankovou otravnost maminky či kousky pohodového gaymaráda a on se nakonec i ten Kotek dal nějak přežít. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Civilní. Což je samo o sobě víc, než se dá říct o naprosté většině současné české produkce. Nellis neumí být špatná.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když biologické hodiny přehlušují ty silvestrovské na Times Square aneb Vejdělek s buchtičkou.. Vyplňování mustrů hořkých komedií je už asi národní filmařský sport. Tady možná trochu ozvláštněn svérázným smyslem pro humor, ale pořád až zakomplexovaně stereotypní a pak i snaha hrát si na něco VÍC, může ve finále znamenat uměle působící NIC. Pevně doufám, že při milostných scénách držel Kotek svůj jazyk na uzdě - jestli ne, tak až bude na návštěvě v jisté talkshow, to červené sofa bude pod proudem.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Český Sex ve městě, který funguje líp než všechny pokoušené ženy a nadějní muži dohromady. Nellis neexpandovala z divadla na plátno zbytečně a nenatočila prvoplánovou, prázdnou a neinvenční komedii pro čtenářky lifestyle magazínů, jak by se mohlo z obsahu zdát. Perfektní dny jsou o ironii, nadsázce, půvabné poctě La Putyce a hlavně skvělé Chýlkové. Nechápu ten hate. 75% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží předběhnout stín vrhaný svým plakátem a nutno podotknout, že se mu to i místy daří, byť do cíle stěží doklopýtá. Rozhodně ne tak tragické, jak by se mohlo podle místního hodnocení zdát. 7/10 ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Česká filmová scéna rok od roku upadá na nejhlubší dno, ale vždycky se dá najít něco méně odpadního. Perfect Days mě iritoval už pouhým názvem, Češi prostě musí mít vždycky něco extra... Ale v závěru je to celkem pohodová podívaná, po technické stránce je to však nedokonalé. Hudba je do filmu zakomponovaná tak nevhodně, že působí velice rušivě, pokaždé skoro nebylo slyšet jediného slova. Mimo to celá ta záležitost se spermiemi byla naprosto absurdně provedená - ony vlastně na vzduchu vydrží tak dlouho, jak je potřeba, že.. Ale momenty Kotek-Chýlková prostě fungovaly, chemie tam skutečně byla a nescházel vtip. Od postavy homosexuálního kamaráda jsem očekávala trochu víc (vtipu), škoda. Scéna po pohřbu ale neměla chybu. Je pravda, že jsem už trochu přesycená příběhy o úspěšné ženě ve středním věku, které ke štěstí chybí jen to jedno, ale tohle se - na naše poměry - celkem vyvedlo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Alice Nellis patří mezi nejosobitější režisérky současného českého filmu, kterých je tu potřeba jako sůl. Tím, že se nebojí točit kvalitní ženské filmy ze současnosti - a neupadá v nich do roviny Marie Poledňákové - je až zázrak. Tajnosti s Ivou Bittovou byly malý zázrak, Perfect Days jsou poněkud konformější, ale o to jistější. Ivana Chýlková opakovaně prokazuje českému filmu službu svých hlavních rolí, které fungují bez nejmenšího zaváhání, a nemusí si vypůjčovat jakoukoli manýru pro zachycení aktuálního civilismu. Jsem mile překvapena, že v této konstelaci Nellis dokázala ukočírovat všechna hlavní (příběh ženy mezi 44 a 45) i vedlejší témata (její přítel gay, až nezdravá fixace na matku, otázka svobodného mateřství a mladý milenec) a zbytečně nekýčařit. Mohlo se totiž stát, že se vyprázní tak brzy, jako Andrea Sedláčková. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Alice Nellis zrežírovala jeden obstojný film: Ene bene. Odvtedy sa dala na nakrúcanie sračiek. Tentoraz dokonca recyklačne. Epizódu z rozsypávaním popola mŕtveho Slováka z urny vytiahla z filmu Výlet a pozmenene zasadila do Perfect Days. Z čistého masochizmu by som si rád pozrel aj prípadné voľné pokračovanie o lesbe, ktorá sa rozhodla poskytnúť svoje vajíčko osamele žijúcemu sedemdesiatnikovi, ktorý sa rozhodol mať bábo. To by som sa zase raz nasmial. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Být úspěšný a finančně i materiálně zajištěný nemusí ještě znamenat, že takový člověk je i šťastný. A o tom je právě tento film, který dává divákovi možnost nahlédnout do života čtyřicátnice, která má skoro všechno a ke spokojenosti jí chybí už jen vlastní potomek. Přiznám se, že české filmy, obzvláště takové, kde jsou v popředí ženské hrdinky a řeší se ženské problémy, nemám příliš v lásce a k těmto filmům přistupuji velmi obezřetně. Film Perfect Days má ale pro mě jakési zvláštní kouzlo, zkrátka mě dokázal ihned zaujmout a už po prvních minutách jsem tušil, že to pro mě rozhodně nebude ztracený čas. Ivana Chýlková svou roli zvládla perfektně, stejně tak jsem spokojen i s mým prvním setkáním s Ondřejem Sokolem (dosud jsem ho v žádné roli neviděl a Partičku nesleduji) a příjemně překvapil Vojta Kotek. Navíc ve filmu bylo i několik docela vtipných pasáží, které dokázaly pobavit a ve výsledku se tak z mého pohledu jedná o film, který stálo za to vidět a který příjemně překvapil. Z toho důvodu uděluji tedy nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd, které si tento film bezesporu zaslouží. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No co, i Alice Nellis může mít dny na to si natočit pořádně odlehčený film bez nějakých ambicí. Zvláště, když to funguje ve všech úrovních a odsejpá to tak dobře. Herecky výborné ve všech úlohách, dokonce ani ten Kotek mě tady neštval. Rozhodně příjemné překvapení. ()

Reklama

Reklama