Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při plánování záchrany ranče svého otce se bratři Alvarezové ocitnou ve válce s nejobávanějším mexickým drogovým bossem. (Earl)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (46)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

:)))) Dokonale polarizujúci film, buď - alebo, také mám rád! Ja som sa bavil poriadne, hoci viem pochopiť všetky tie odpady a nízke hodnotenia. Casa de mi Padre je výbornou paródiou, ktorá sa tvári ako "seriózny" film. Oceňujem nápad, invenciu v scénach, "strihoch", réžii a všetky tie ostatné zhovadilé propriety mexických alebo celkovo latinskoamerických telenoviel a zlých filmov. Herci si ten film museli užiť a ja som si to užil s nimi. Mimochodom jeden z tých filmov, kde ani Will Ferrell nevadí, priam naopak, svojim tupým ksichtom a nulovým herectvom sem geniálne zapadol... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Komediální parafráze výhradně mexických žánrů (soap opera, western, Rodriguezova série o Mariachim) dopadla na výbornou. Nesnižuje se totiž k lacinému zesměšňování, na své imitované vzory je naopak Casa de mi Padre patřičně hrdý. Narozdíl od Rodriguezových pokusů, které by se tolik chtěli podobat, ale spíše než řadovým kusem jsou spíše jen matnou připomínkou toho, čím žánr byl, Casa de mi Padre si v sobě skutečně nese esenci toho, čím vyjmenované žánry vynikali. Samozřejmě, že postup přesné kopie je metoda vrtkavá (viz. napůl úspěšný Black Dynamite), ale Casa de mi Padre kupodivu v tomhle směru funguje bez sebemenšího zaváhání. Will Ferrell vyjadřuje ve španělštině a s kamenným výrazem svou lásku k mexické půdě a svou oddanost, vzniká tu hned několik vztahových trojúhelníků, většina postav si na bedrech nese trnitou minulost a celé je to tak okouzlujícím způsobem patetické, přepjaté a s tak cheesy dialogy („Some things are beyond saving“), že se nelze přiblble neusmívat. Ke všemu, veškerá více či méně parodická narušení smrtelně vážné rodinné tragédie jsou zcela v souladu s vyzněním snímku, ať jde o momentální rozpoložení postav (skvělá hudební intermezza), prostředí (přiznaný ateliér v exteriérových scénách) či mytické tvory (tvář bestie, jež je odrazem hrdinovy bouřlivé duše, osvětlena plápolajícím ohněm). Více fórů už neprozradím, budete-li naladěni na stejnou vlnu, přijdete si na ně rádi sami. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.5/10] | me: Je to špecialitka aká sa len tak nevidí... Je to prepracovaná žánrovka, ktorá presne spĺňa svoj účel. Je ťažké popísať pojmami o aký štýl filmu sa jedná, ... je to hlavne pocta všetkej vernej mexickej (El Mariachi style) klasike vzdávajúca holt všetkým črtám a špecifikám spôsobom tak verným, že poteší každého fajnšmekra. Tento film nie je komédia ala Ferell, je to tribute ... a kto to nepochopil, tak nech si svoj komentár nechá pre seba, pretože tento zjav nie je možné štandardne hodnotiť. :) Tú eres igual que tu madre, un corazón grande pero simple. Usted no me puede ayudar, necesito a alguien inteligente, y si usted fuera inteligente sabría que eres tonto. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Na Willa Ferrella je to veľmi veľká slabota. Na to, že je to celé paródia mexických žánrov to obsahuje neskutočne málo vtípkov alebo to je naozaj niekomu také smiešne, že je za postavami namaľované pozadie? že jazdia na umelých koňoch? že fajčia 2 slimky? že sa smejú 5 minút? Mne to k smiechu nestačí. Keď si to porovnám s paródiou BLÁZNIVÉ STRELY, ktorá si robila tiež prdel z istých žánrov, ale bola maximálne natrieskaná humorom, tak je Casa de mi Padre na odpad. Občas som sa aspoň usmial. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se docela tesil a nakonec to byla naprosto priserna kravina. Jakasi parodie na mexicky filmy, pricemz ale parodie naprosto nevtipna, kdy jsem se za celou dobu zasmal mozna tak petkrat. Nechapu, ze ma tohle Ferrell zapotrebi, jeden z jeho nejslabsich filmu, aspon, ze zaverecna cistka je docela fajn. Reziser asi myslel, ze bude vtipny film umyslne mrvit a tak tu kazdou chvily cpe kresleny pozadi, plysovy zvirata a podobne a za chvily to zacne bejt slusnej opruz. Celkove lepsi 2* za to neco malo forku a zaver. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Měsíc pracoval Will Ferrell se svým asistentem na překladu scénáře z angličtiny do španělštiny. Během natáčení pak údajně použil pouze jedinkrát karty s nápovědou a taktéž nemusel žádné repliky předabovat. (Brousitch)

Reklama

Reklama