Reklama

Reklama

Gotti

  • USA Gotti (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nechvalně proslulého šéfa podsvětí Johna Gottiho (John Travolta), zvaného “Teflonový Don”, člena newyorské zločinecké rodiny Gambinových. Sledujte očima Gottiho syna Johna juniora (Spencer Lofranco) tři bouřlivé dekády Gottiho života, během kterých se společně se svou ženou (Kelly Preston) navzdory mnoha tragédiím a pobytům ve vězení snažili udržet rodinu pohromadě. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (85)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tak se zase všichni uklidníme. Tak zlý to určitě není. Jde v podstatě o klasickej životopisnej film, co ničím nepřekvapí a kterých jsou desítky. Natočenej je kompetentně a po stránce výpravy je přibližně na úrovni gangsterky Sejmout zabijáka s Rayem Stevensonem. Travolta je jako Gotti velmi dobrej a solidně hraje i Stacy Keach jako jeho mentor. Co nicméně filmu vyloženě chybí, jsou dobový hity. Nevím, jestli to byl záměr nebo nebyly prachy, ale pořádnej stylovej hudební podkres složenej z nějakejch známejch fláků, by tomu filmu dodal větší drajv. Jinak pokud se tahle gangsterka něčímk trošku liší, pak pohledem na Gottiho. Ten je tu neprosto na férovku líčenej jako skvělej a čestnej chlápek, co pomáhá důchodkyním a zabíjí jen gangstery. Gotti si určitě zasloužil nějakej velkej film ve stylu Mafiánů nebo Kasína, což se nestalo. Na druhou stranu, tahle verze s Travoltou nenudí a solidně odsýpá. Pokud si tedy někdo pustí tuhle verzi Gottiho, tu s Assantem z roku 96 a Nejvyššího bosse s Chazem Palminterim, bude o mafii v New Yorku vědět všechno, co kdy potřeboval. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sterilní a ne zrovna záživný životopis,který vlastně nenabídne vůbec nic co už by člověk neviděl jinde.Kde nic není ani Travolta nebere...40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Slabý.Tak jak sem chválil film Escobar,tak Gotti je taková neslaná sonda do mafiánský rodiny,ale neni tam nic,co by člověka mohlo vážně bavit a zaujmout.40%. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Gottiho príbeh je zaujímavý, ale režisér to nezvládol. Strih filmu je nesúrodý, neviem kde presne sa stala chýba ale ani scenár nie je dobrý. Ako celok to nesedí. 1/10 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Travolta se snaží a na tváři se mu celý film uhnízdí výraz, jako by cucal citron. Podobný umí i herečka Renée Zellwegerová, ale u ní je to sexy. Životopisný snímek hlavy newyorské mafie přece nemůže být nuda, si říkáte. No tak dobře, ale žádný vzrůšo to taky aspoň za mě nebylo…. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Absolútne nepodarené, akoby niekto zoškrabal z podlahy strižne Scorseseho Goodfellas vystavačný materiál (tuná pre zmenu s Gottiho monológom). Vrcholom mala byť zrejme poprava pred Sparks Steak Housom, keď Gotti prevzal moc, ktorá je natočená tak amatérsky, až hrůza (skúste si predstaviť, že by tú scénu točil Michael Mann, alebo De Palma - asi by vošla do histórie). Hociaký dokument o Gottim na všemožných history channeloch má väčšiu šťavu. Travoltov vysnívaný projekt, teraz asi jeho nočná mora. Z hereckého hľadiska to síce nie je žiadny koncert, ale stále na slušnej úrovni, problém je s celkovou koncepciou filmu, ktorá je v slepej uličke, scenár povrchný a odfláknutý, celé vám to pripadá ako nejaký televízny projekt regionálnej stanice. A je viac než isté, že Kevin Connolly si najbližšie roky v Hollywoode ani len neškrtne. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Podpriemerná gangsterka. Pomalá a nezáživná čo pri tak silnom materiály akým bol Gottiho život je až zarážajúce. Film nemá klasickú štruktúru a hneď zo začiatku je šanca že sa rýchlo stratíte. Chaotické strihy, nulová gradácia príbehu (čo hlavne ku koncu veľmi chýbalo) a ani jedna postava ktorá by v niečom vyčnievala. Aspoň Travolta sa snažil a nebyť jeho tak to dopadne katastrofálne. Pre tých čo o mafii v New Yourku mali niečo napozerané alebo načítane pôjde o prázdne obrázky. Najviac mi vadilo že najdôležitejšie udalosti film ukáže akoby sa nič zásadné nedialo. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Príjemná mafiánčina. Možno trochu dlhá, miestami možno trochu zbytočné scény, ale Johny to držal vo svojom dvojradovom obleku. Opäť som sa niečo nové dozvedel o mafii v USA ale nie je to nič prevratné. Také normálne 3 z 5 ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že se rozhodně nejedná o špatné dílo, jen se nevyužil pořádně potenciál. Travoltovi role sedla, ikdyž nejvíc charisma měl ve své třetí etapě života a to jako stařec ve vězení umírající na rakovinu. Občas tam byli hluché a nezáživné místa, ale ve zbytku se jednalo o dobře podanné mafianské vendety. Zajímavé je, že se to opravdu stalo a teflonový Don si vydobil respekt a úctu u spoustu občanů, jelikož čistil město a likvidoval gangstery. Největší respekt patří jeho ženě, že celé tři dekády vydržela nátlak policie a manžela za mřížemi. Jako poslední z rodiny zůstal jeho syn, kterému se podařilo po dlouhém boji dostat zpět na svobodu. 65% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Spoustě filmů ubližuje dlouhá stopáž, ale v případě Gotti je to naopak. Odvyprávět mafiánský film a obzvlášť podle skutečnosti, musí mít aspoň tři hodiny, protože tu nemůže jít jen o příběh hlavní postavy, ale člověk si musí vytvořit vztah i s těmi ostatními. V jednu chvíli se mezi Gottiho životními etapami skákalo tak rychle, mnohokrát ani nevěděl o kom se baví a koho se chce zbavit. Vzhledem k množství mafiánských filmů, které jsem viděl, musím konstatovat, že tento patří mezi to horší a ani slušný výkon Johna Travolty a Spencera Lofranca to nezachránilo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Chaotické střípky z kriminálního a rodinného života newyorského bosse Gottiho se skládají snaživě, ovšem nepříliš úspěšně do mafiánské "ságy" (jasně odkazující na své režisérské vzory – FFC, MS či QT). Travolta nepodává špatný výkon, dost mě však zarazila závěrečná oslava titulního kmotra jako kladné postavy!? ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Tuctový mafiánský film, který jak do žánru, tak do příběhu o Gottim nepřináší nic nového. Vše bylo už natočeno v roce 96 a to asi lepším způsobem. V novém snímku je dán větší prostor vztahu Gottiho a Gottiho juniora. Ale na úkor jiných významných faktů z jeho života, které pokud ve filmu jsou zmíněny, tak jen okrajově a nedávají ani tolik smysl (například byt vdovy nad klubem). Ve dvouhodinovém formátu ale nejde víc nabídnout, vhodnější by byl asi seriál ale narcos… ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Príbeh mafiána Gottiho nebol vôbec zlý, niektoré komentáre sú prehnané. Travolta zahral celkom slušne ale nestačilo to na viac ako priemer. Skákalo sa tu v rôznych časoch a asi to poznačilo celkový film. Gotti ako film na jedno večerné pozretie stačí. 3* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Bože, ten Travolta, tomu se nedaří. Film s takovým námětem a ono to nevyjde, nechápu, natočeno naprosto decimujícím způsobem, bez vzrušení, zájmu. Pekelná rutina. 40% ()

filokk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je parodie na Gottiho ten se bude asi obracet v hrobě, všechno špatně amatérská režie scénář hudba herci o ničem Travolta bída. Snad už v roce 2011 to měl točit mimo jiné i Barry Levinston, ale asi nebyli na něho love škoda. Jdu si spravit chuť a pustím si klasiku o Gottim 'Mafian' s absolutně skvělým Armandem Assantem ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V rámci ryze mafiánských filmů se jedná o skutečně jeden z těch nejslabších snímků, zabývajících se newyorským podsvětím, že by ale byl zralý až na tolik všemožných anticen, to zase považuji za krapet až přehnané. Zásadní problém této podívané je každopádně strašná tuctovost, několik scén mi přišlo dokonce snad až okopírováno z jiných slavných mafiánských filmů, takže nápaditost je zde vážně nulová. Zápletka pak působí opravdu všedním a nezáživným dojmem, odvyprávěna navíc v dost pozvolném tempíčku, a zkratkovitě a nepřesvědčivě k tomu. Celý film je jinak i hodně ukecaný, nějakých dramatičtějších scén nabízí minimum, emoce mají dost kolísavou působivost a atmosféra nefunguje vůbec. Zásadní výtku pak mám i k zatraceně nevýrazné stylovosti, ten film prostě nemá žádný vlastní ksicht, a co se herecké sestavy týče, John Travolta sice není vůbec špatný, jen v tom zde ale zůstal zcela sám, a aby to celé utáhl jen na svém hereckém umu, tak na to fakt nemá. Celkově tak Gotti tedy prakticky nenabízí vůbec nic nového, či zábavného, prostě nemá čím vzbudit divácký zájem, ovšem zároveň opakuji, zas až tak odpadní materiál to také vážně není :-). ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Sterilné spracovanie, v ktorom John mohol chcieť dominovať, ako chcel, ale scenár mu toho moc nedovolil. Škoda, tešil som sa, lebo tá jeho pokrivená držka z trailerov bola fajn. ()

Sygi 

všechny recenze uživatele

Zmatený film plný postav, na které v průběhu filmu zapomenete, bez pořádného děje a hlavně bez napětí. Události ve filmu jako by nikam negradovaly, zkrátka se jen dějí a dějí, což ústí v to, že vám na konci filmu pramálo záleží na tom, jak to s Gottim dopadne (to se mimochodem taky jen tak stane). Časové skoky filmu taky moc nepřidaly. Dvě hvězdy dávám za mafiánskou atmosféru, kterou v sobě film cca má, a za Travoltu, který roli Gottiho dal více, než jsem čekal. ()

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama