Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film se odehrává mezi dvěma díly stejnojmené počítačové hry (Red Faction: Guerrilla a Red Faction: Armageddon) a jeho ústředním protagonistou je syn Aleca Masona Jake, který bojuje proti nové lidské armádě odhodlané zničit Red Faction - dokud nezjistí, že se ke skupině připojila také jeho sestra. (Moviemaker)

Recenze (38)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

V rámci nízkorozpočtových televizních sci-fíček se jedná o poměrně ucházející záležitost. Trochu mě mrzí, že zůstalo pouze u jednoho dílu; herní série (ač čistokrevná střílečka) se totiž postupně ztemňuje. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný kousek z dílny SyFy, který tahle televize produkuje neskutečné množství. Jejich kvalita se většinou pohybuje kolem lacinějších béčkových akčních scifi ale to mi vůbec nevadí. Vždycky se rád podívám na jejich nový film. Normálně bych dal Red Faction tři hvězdy, ta čtvrtá je z nostalgie kvůli hře, která je vynikající. Všem hru doporučuju, film zas tak moc ne :-) ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Ve hře se nonstop střílí, tady se pro změnu jednou za čas maximálně šlehnou hůlkou. K vizuálu a hereckým výkonům se radši vyjadřovat nebudu - nechci si tim zkazit náladu. Pochva. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční hra v naprosto podprůměrném TV zpracování. Je škoda, že se tohoto tématu neujal nějaký talentovaný režisér s velkým studiem za zády. Film nemá vůbec nic čím oplývala zpracovávaná hra ať už na poli atmosféry nebo akce a nedokáže zaujmout ani herní abstinenty. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To je špatné ve všech směrech. Pomíjím televizní zpracování a triky, to se dá omluvit. Ale naprostá herecká dřeva už, a ani nesmyslný scénář plný děr nebo naprosto mizerný střih. A ty nelogičnosti (např. malá holčička má tmavé vlasy a tmavé oči, ale jako dospělá je blond s modrýma očima. Nebo kdykoliv vlezete do nepřátelské lodi nebo centrály, protože asi mají otevřené všude dveře, a u vstupu hlídá jen jeden maník. Obsaděj nepřátelskou loď a všechny pomlátěj, kdo to řídí a kdo po nich teda střílí?) Moc jsem chtěl, aby se mi to líbilo, protože některé nápady jsou pěkné, třeba pojmenování měst, některé situace zajímavé, ale vše zase rychle vyšumí a jede se nezáživně dál. Moc se mi líbí, jak to ve svém komentáři popsal severus. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Popravdě je tenhle film jedním z nejlepších zpracování na motivy počítačových her, co jsem kdy viděl. Konečně film, který naplno využívá toho, co měli hráči na hře rádi - prostředí, postav, názvů, částečně i akce. Příběh přímo navazuje na konec Red Faction: Guerilla a rozvíjí ho. Zpracování je sice dost televizní, ale i tak je to jak herecky, tak po stránce efektů na TV film dost solidní práce. Roberta Patricka bych v roli Aleca Masona nečekal a zahrál ho skvěle. V dnešní době se každé sci-fi hodně cení a fandům hry film určitě doporučuji. Ovšem nejsem si jist, zda to těm ostatním vůbec něco řekne, příběhově to nemá samostatně naprosto vůbec čím zaujmout. 3,5* ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Je mi ctí, že mohu k tomuto filmu napsat komentář jako první. Tak tedy do toho. Předem bych měl říct, že hru jsem hrál asi tak před deseti lety a to asi tak 2 hodiny, takže to hodnotím spíš jako neznalec předlohy. Abych pravdu řekl, vcelku mě to překvapilo a to v dobrém slova smyslu. Efekty nebyly vůbec špatné (až asi na 2 vyjímky), přítomnost známých herců velice potěšila, stejně tak jako hudba od Jonathana Ortegy, která vznikla za dozoru Beara "Medvěda" McCrearyho (a je to hodně znát). Jediné vítky bych směřoval k průměrnému příběhu (který ovšem naprosto dostačuje) a k jistým mezerám v návaznosti jednotlivých scén (jako by jich tam bylo pár násilým vytrženo... zřejmě kvůli stopáži...) Ale jinak můžu jen doporučit, na volný večer nebo odpoledne do zabaví více než dost. A třeba na to navážou i nějakým slušným seriálem (rozhodnutí padne podle sledovanosti tohoto filmu). ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

TV projekty vůbec nezavrhuju. Naopak oceňuju pobavení se očividně nízkorozpočtovým filmem. Toto je přesně ten případ. Béčkové sci-fi, které ale nenudí. Hru jsem nehrál, ale to si myslím ani moc nevadí, snad. Syfy točí přesně tento typ filmů, já to považuju za úspěšné. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Na to ,že to bylo jen tv zpracování to není špatné. Dějově mě to docela lahodilo, i herecky jsem si to užil. ps-podotýkám , že hrou jsem nepolíben. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Většina lidí si asociuje sci-fi s něčím, co se odehrává v budoucnosti, kosmu, alternativním světě, popř. když v ději figurují zatím neobjevené technologie, či dostaneme návštěvu odjinud. Red Faction: Origins se odehrává na Marsu a to je jediné, co tento film opravňuje k tomu, aby se honosil označením sci-fi. Jinak jde o tuctový příběh, který se mohl odehrávat prakticky kdekoliv, kde jsou lidé s rozdílnými názory. Často tady zaznívá, že na béčko je to dobrý. Ale béčko přece není kategorie filmů, kterým se díky nízkému rozpočtu ledacos odpustí. Mám zato, že béčko z něho dělají právě negativní ohlasy nás diváků! Takže žádné slitování. Děj je stupidní i na film podle videohry a působí jako jeden díl nějakého přiblblého seriálu o bojůvkách na Marsu. Dialogy, především ve druhé polovině, pak dělají celý film ještě debilnějším, než by musel být. Triky spojí za houby, ale to bych u TV filmu neřešil. Stejně jako celkový televizní look a kameru. Ale ta bezobsažnost a tuhost.? To je prostě bez pardonu špatně napsané, i natočené. Normálně si expresivní výrazy šetřím na pořádné sračky, ale Red Faction: Origins má tu smůlu, že je to první sci-fi, které jsem viděl od shlédnutí seriálu Firefly. Jestliže Firefly, která má dohromady cca 600 minut, dávám 10 bodů, Red Faction: Origins, si se svými 120 minutami zaslouží maximálně 1 bod. 600 minut radosti a zábavy, vs. 120 minut nudy, neoriginality a zbytečnosti. PS: FRIDAY13 a Moviemaker evidentně koukali na jiný film, nebo je to jejich první dospělácký film vůbec, takže nemají srovnání. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mám chuť povedať, že na TV film to nebolo zlé, ale klamal by som. Jediné čo tam fungovalo boli asi tak ich pohnútky. A pekná Nicolet. Inak celé zle. 1 z 5 ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Televizní stanice Syfy nás sice pravidelně zásobuje sci-fi tituly, ale jejich kvalita je povětšinou diskutabilní. Ani Red Faction nikterak nevybočuje z béčkové řady, přestože alespoň ve své první polovině je tenhle snímek docela koukatelný a nabízí poměrně svižnou, byť televizně lacinou zábavu. Postupem času je však čím dál tím zřetelnější plytkost scénáře a celá kostra příběhu je až groteskně chatrná. Když k tomu přičtěme i standardně umělé televizní triky a béčkové (ne)herce, mezi které je poslední dobou třeba počítat i takovou veličinu, jakou byl Robert Patrick, zůstanou divákovi zvyklému na hollywoodské trháky jen oči pro pláč. Já přesto tenhle film nijak nezatracuju. Ano, je to film pouze na jedno pokoukání, ale mimozemské sci-fi je žánr pohříchu na vymření, a tak buďme rádi za každý další titul, kterého se nám dostane. I snaha se cení. ()

legatio 

všechny recenze uživatele

Ty příšerné efekty jsou sice neodpustitelné, ale já jsem do toho vlastně šel s tím, že mě něco takového čeká. Atmosféra docela ušla, hérečky zvolili hezký, ale ten zbytek opravdu nic moc. Aspoň jsem si zavzpomínal na hru :-). ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Na poměry SyFy je to dobrý film. V obecném měřítku ale obstát nemůže, protože až na Patricka je tu k vidění jen parta neherců. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Už z názvu filmu, které vyplňuje jméno slavné hry, a jeho doplněk (TV film) mi už předem dali vědět, že to nebude nic extra. Záznam ze SyFy sice byl kvalitní, ale lítající titulky o dalším programu a všem možným bylo trošku rušící. Nedá se odo toho čekat velký zázraky, přece jenom je to nízkorozpočtové béčko. Tak jako tak v tomdle žánru se jedná o docela slušný snímek, dokonce i s nějakým dobrým scénářem. Ale na takový béčko jsou dvě hodiny stopáže fakticky hodně. Hlavně ze začátku je to příšerně roztahané. Naštvalo mě asi minutové setkání Masona s dcerou, kterou hned opustí, aby vůbec zachránil terramorfovany Mars. Ale jo, jedno podívaní stačilo a béčka ze SyFy už příště asi ne. ()

pospech11 

všechny recenze uživatele

Hra byla skvělá a dostala by 5*, film je průměrný. Jelikož jeho děj je dokončením Guerrilly, tak jsem za něj rád. Nevadí mi ani, že jde pouze o film určen k distribuci do televize. Pravda některé triky ve filmu byly udělány dost béčkově, ale i tak se na film dalo dokoukat. Robert Patrick v roli Aleca Masona je dobrá volba, škoda je že nedostal víc prostoru. A můžu říct, že po všech těch filmech od Uwe Bolla, jsem rád za Red Faction. Přesto všechno nemůžu dát víc než 3*. ()

Hubis_ 

všechny recenze uživatele

Do tohohle filmu se moc neinvestovalo a na kvalitě je to hodně poznat.Efekty na úrovni deseti let zpátky,herci hráli asi jen za guláš a příběh taky žádná sláva.U takových filmů čekám pořádnou dávku akčních scén,ale tady jsem pořád jenom čekal a čekal a čekal a stejně jsem se nedočkal.Hra je výborná,což se o filmu říci nedá.Je to škoda,že se toho neujal úspěšnější režisér.Dokoukáno s velkou nechutí. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek natočený na základě počítačové hry má sloužit jako pojítko mezi dvěma herními díly. A protože je to snímek televizní, moc se od toho očekávat nedá. Po vizuální stránce nevypadá špatně, avšak díry ve scénáři požitek dosti shazují. I tak se jedná o nenáročnou ryze televizní podívanou hodná k odpočinku. Hráči film jistojistě zatratí, ale pro ostatní se jeví jako obyčejný neškodný televizní sci-fi, což je od Sy-Fy docela překvapení. Jejich filmy plné nekvalitních CGI efektů jsou víc než známé. Tento je vcelku dobrý, zábavný a vytváří dobrý doplněk žánru sci-fi. ()

Jepator 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem, že to bude další odpad, jak je to u SyFy zvykem. Ale znám hru a tu hodinu u půl jsem tomu obětoval a dalo se na to koukat. ()

Reklama

Reklama