Reklama

Reklama

Fu chou zhe zhi si

  • Hongkong 復仇者之死 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kit, 23-ročný mladík, sa zamiluje do peknej, ale mentálne zaostalej Wing. Keď Wing znásilnia policajti, Kita ovládne hnev a začína dychtiť po pomste... (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ještě půl hodinu po zhlédnutí tohoto hongkongského majstštyku stěží popadám dech. Není totiž nad nekompromisní thriller, sledující krvavou cestu za pomstou mladíka, který se společně se svou milovanou dívkou stali oběťmi selhajícího policejního systému. Nečekejte ale něco ve stylu Parkovy trilogie, tenhle snímek si jde vlastní pěšinou. Nutno říct, že pěšinou opravdu krvavou, diváka nešetřící, navíc lemovanou vyvrhnutými lidskými plody. Revenge: A Love Story ve vás vyvolá spoustu různých pocitů a dojmů: hnus, nenávist, lítost, zadostiučinění a navrch možná pěknou depresi. Dlouho jsem neviděl něco, aby to se mnou takhle silně zamávalo, snad jen korejský I Saw the Devil. Už od prvních minut má kulervoucí start a až do závěrečných titulků vás nenapadne si provětrat vaši zpocenou zadnici. Celé to podtrhává úžasná hudba a neskutečně vymazlená kamera, která v několika momentech doslova kouzlí (tekoucí krev ve spárech bílých dlaždic). Ale dost vysilujícího popisování, přestaňte číst tyhle kraviny a pusťte si tuhle excelentní záležitost, která termínu odplata dává zcela nový rozměr. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Asijské revenge flicky mám hodně rád, tak proč nezkusit ten, který má revenge přímo v názvu. Očekával jsem brutální a nekompromisní příběh plný zloby a lačnění po pomstě a přesně to jsem také dostal. Zejména se mi líbilo, že nás film hned od úvodu klame tělem a pomocí nelineárního vyprávění příběhu si hraje s našimi pocity vůči ústředním postavám. Akorát ten přespříliš moralizující závěr mi moc nesedl, ale jinak dobrý. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi hodinu sledujeme výborně vystavěný detektivní příběh, který už se (stejně jako já) nemůže dočkat toho grandiózního exploatační finále, ale bohužel zde nemáme tu čest ani s I saw the devil, ani s Posledním domem nalevo. Tady lze vidět jen naprosto promarněnou šanci na pořádnej film. Chybí tomu emoce, chybí tomu syrovost a chybí tomu spád. Škoda... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Reziserom proklamovany anti-revenge odkaz na mna vobec nefungoval. Naopak, prezentovanym nasilim sa nalada filmu ubera opacnym smerom. Skoda, lebo bez tych snah byt cosi viac ako obycajne zanrovo B-ckovy CAT III film, by to fungovalo lepsie. Dokonca aj ta druha polovica, ktora voci skvelo gradovanemu prve aktu je uz iba jazdou smerom dole. Menej byva niekedy viac. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu pozoruhodný projekt, neboť oživuje tradici Cat III filmů, které exploatují předsudky vůči Číně, coby zemi policejní brutality a zvůle, kde obyčejný jedinec nemá sebemenší práva a možnost dovolání se spravedlnosti. Film se pokouší maskovat svou exploatační podstatu nelineárním vyprávěním, formalistickými finesami a midcultovou symbolikou (zasazení řady scén do přírody a lánů vysoké trávy, které jsou netečné vůči afektovaným lidským konfliktům). Jenže nic z toho nedokáže zakrýt, že hlavní atrakcí jsou vytěžované předsudky a explicitní a mrazivě přímočará brutalita (znásilnění, sekvence policejních mučení při výslechu a nelítostné sadistické vraždy). Hlavní úskalí snímku ale spočívá v jeho podřízení se normám čínského trhu, což s sebou nese podmínku moralistního konce, kde všechny postavy, které se dopustily jakékoli nepravosti či někoho zabily, musejí být potrestány. Film o oprávněné mstě nevinného mladíka na prohnilých a zlovolných policistech tak paradoxně končí doslovnou moralitou, konstatovanou přes midcultový citát západního humoristy hlásající, že jediná pomsta, která opravdu funguje je odpuštění. Při uvážení děje snímku, ale především reálného kontextu, který exploatuje, je takové zakončení ryze obludné. V zásadě se tak film stává zavilou agitkou hlásající smír s terorem bohorovných představitelů státní moci. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama